Замръзнала нафта 320d

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330d
Мечтае да кара: E46 330d
Детайли за колата: Touring

Re: Замръзнала нафта 320d

Мнение от alex_sn1 » 02 Яну 2015, 17:37

Аз също мисля, че ако двигателят е в добро състояние, ще запали и без работещи подгревни свещи. Другата ми кола е Астра дизел, и една тежка зима, на около -20, палеше на свещ и половина работещи. Вярно, от 3-4 завъртания, но палеше.
No pain , No gain !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d 150hp

Мнение от Simbazz » 02 Яну 2015, 20:13

Сменил съм всички консумативи преди 2,3 седмици (+ горивен филтър) . За подгревните свещи немога да кажа нищо (тъй като още ми е нова и не ми стигна времето да я закарам да ги проверят,а знаете че на този двигател се стига много трудно до тях ) , склонен съм да мисля че поне 2 не работят , като ще ги сменя веднага щом я запаля. Въпреки че смятам че след един час въртене дори без подгревни свещи трябваше да запали, тъй като двигателя е в добро състояние. Стигнах до извода че нафтата е замръзнала, тъй като през цялото време все за малко да запали ама не успяваше а от ауспуха миришеше на сурова нафта и поприпушваше леко. Тази нощ съм взел акумулатора да го заредя , че до сега празнувахме нова година и утре като е по топло ще пробвам да я запаля. Ако я запаля моля дайте съвети къде да я закарам да проверят и сменят свещите както и подходяща добавка за горивото.Ако не успея да я запаля утре незнам какво да правя вече

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 02 Яну 2015, 20:56

alex_sn1 написа:Аз също мисля, че ако двигателят е в добро състояние, ще запали и без работещи подгревни свещи. Другата ми кола е Астра дизел, и една тежка зима, на около -20, палеше на свещ и половина работещи. Вярно, от 3-4 завъртания, но палеше.

При отрицателни температури, ще пали на една - две работещи свещака ама при всички положения няма да е от първи път, поне два три пъти въртене и пърдене и пали леко като Т150 преди основен ремонт. :mhihi: :mhihi: :mhihi: пушилки :lalala:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от streetracing12 » 02 Яну 2015, 21:57

Ако някой има изгорели свещи сменете ги не са скъпи после удоволствието при минусови температури е много готино.А и щом са сложени там значи трябва да ги има а не да палите от 3,4 път и да мъчите количката.Преди 2 месеца закачихме колата на диагностика и излязоха че 6те свещи (330д) не работят т.с релето е дало фира смених релето и свещите(БЕРУ) хем няма грешки хем пали от раз.Само много ме дразни е тоя период като оставя колата за 1 час и после като се кача почти е студена :banghead: :banghead: :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 02 Яну 2015, 22:11

streetracing12 написа:Ако някой има изгорели свещи сменете ги не са скъпи после удоволствието при минусови температури е много готино.А и щом са сложени там значи трябва да ги има а не да палите от 3,4 път и да мъчите количката.Преди 2 месеца закачихме колата на диагностика и излязоха че 6те свещи (330д) не работят т.с релето е дало фира смених релето и свещите(БЕРУ) хем няма грешки хем пали от раз.Само много ме дразни е тоя период като оставя колата за 1 час и после като се кача почти е студена :banghead: :banghead: :banghead:

Ами колега тези дни макс темп е -2! Как да не изстива?

4 свещи по 25 лева са 100 кинта + 40 лева за нови уплътнения на смукателен колектор, може да смените и разни маркучета за вакум или обратна нафта + 30 до 50 кинта за работа (според сервиза)...може да се използва момента за чистене на колектор и ЕГР :wave:

Около 200 лева струва на 4 цилиндъра.

Струва си инвестицията :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 02 Яну 2015, 22:32

alex_sn1 написа:Аз също мисля, че ако двигателят е в добро състояние, ще запали и без работещи подгревни свещи. Другата ми кола е Астра дизел, и една тежка зима, на около -20, палеше на свещ и половина работещи. Вярно, от 3-4 завъртания, но палеше.

как пак работи свещ и половина,една свещ или грее или не-това в кръга на шегата,а за паленето да на 1-2 свещи върти поне 3-4 пъти и пали като трактор с пушене и тресене,но искам да видя как пали без реле или без нито една на -10 градуса,камоли пак да не разбират клиентите че не им работи релето :mhihi: :mhihi: :mhihi: Тва също го казвам на шега,да не се засегне колегата които го каза :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 Sedan 136 Hp
Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела

Мнение от bobi_81xx » 02 Яну 2015, 22:54

oci написа:
unikalen88 написа:без да се заяждам-аз искам да видя,направи клип и покажи на скритото меню колко е температурата на мотора,след това откаченото реле и да е поне -10 и да видим колко въртене колко бутане ще е

При първа възможност, дойде ли ми такава кола. За пример ще ти дам нещо сега за празниците един пич ми е оставил релето за ремонт и си кара колата в София знаеш сега температурите какви са и те уверявам не се възползва от това, че роднините са почивка за да я пали :mhihi:
Принципно за това са релето и подгревните свещи да помагат старта при ниски температури на дизела и щом ги има на дизеловите коли трябва да работят. И друго колко много са колегите, което идвайки за една диагностика разбират, че релето е заминало или имат изгорели свещи а не са и разбрали, и не са имали проблеми зимата, ако някой от тях прочете темата дано се включи да не стане така, че си измислям.
Сигурно на всяка втора е46-ца има проблем

Oci Прав си 100% брат така е!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alex_sn1 » 02 Яну 2015, 23:14

Да, под свещ и половина работещи имам предвид, че при проверка- едната подгрява от върха към основата равномерно. "Половинката" подгряваше малко в основата. Другите две- хич. Да , пали като трактор, но след малко време се нормализират нещата. Просто дизела ,за да слуша зимата, доста неща трябва да съобразяваме, за да е всичко ОК. Както добре знаете :D ...
No pain , No gain !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Simbazz » 03 Яну 2015, 19:50

Днес отново ми дадоха ток и колата запали от раз (но все пак беше около нула градуса), което отново ме навява на мисълта за нафтата. Сложих добавка Лики Моли против замръзяване и се надявам вече да няма такъв проблем. Остава проверка на подгревните свещи :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320D,150к.с /комби бегачка

Мнение от nazis » 03 Яну 2015, 19:57

Аз не ги смених като беше топло че имах друга работа и сета пали трудно от 3 до 5 път и лампата ми гасне веднага
изчаквам там 10секунди и пак файда няма
акумулатора ми е огън -дозаредих го на електронно зарядно и върти колата здраво
Та днес поръчах 4 берута подгряващи и нов горивен фиртър та да видим какво ще стане
Голямата цица разсейва добрият ебач !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е61-530XD LCI
Мечтае да кара: кюрьосити

Мнение от djssss » 03 Яну 2015, 22:31

дизела пали от компресия,наред ли е тя,нафтата не е ли замръзнала,и -20 да е ще запали!без реле,свещи,факли и божия помощ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 03 Яну 2015, 23:15

djssss написа:дизела пали от компресия,наред ли е тя,нафтата не е ли замръзнала,и -20 да е ще запали!без реле,свещи,факли и божия помощ!

и аз това имам предвид ама някой не иска да го разбере много ясно, че работят ли свещите ще пали от раз при идеални други условия, ако са налични тези, които колегата изброи ще пали и с развалено реле и изгорели свещи може да е от 3-5 път ама ще запали, няма да буташ два километра и т.н.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alex_sn1 » 03 Яну 2015, 23:31

oci написа:
djssss написа:дизела пали от компресия,наред ли е тя,нафтата не е ли замръзнала,и -20 да е ще запали!без реле,свещи,факли и божия помощ!

и аз това имам предвид ама някой не иска да го разбере много ясно, че работят ли свещите ще пали от раз при идеални други условия, ако са налични тези, които колегата изброи ще пали и с развалено реле и изгорели свещи може да е от 3-5 път ама ще запали, няма да буташ два километра и т.н.

Точно. Искам да запитам авторът на темата какво е развитието? Днес пак сипах omv disel и ме интересува дали той наистина е проблемът при него?
Поздрави :yes:
No pain , No gain !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Simbazz » 04 Яну 2015, 11:59

Извинявам се за бавното писане, но ми се проверяват по 2,3 дни мненията преди да се публикуват...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Simbazz » 05 Яну 2015, 12:57

За обобщение: Стоплиха се температурите до около 0 градуса и колата запали от раз(до -10 също нямам проблеми, освен повечето въртене) Явно когато не запали наистина беше много студено.. Все пак ще сменя свещите и ще сипвам добавка и зареждане само от Еко :)

ПредишнаСледваща

Назад към E46