Загуба на антифриз

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Загуба на антифриз

Мнение от petiooo » 02 Яну 2015, 21:26

Колеги, прави ми впечетление, че колата ми губи наистина много антифриз.. Проверих за течове, нищо сериозно.. Имате ли идея от какво може да е .. Не е водна помпа, капачката на маслото е суха, маслото е чисто, няма сериозни течове, но има много голяма загуба на антифриз.. :help: :help: :help: Мотора е м52в20.. Благодаря!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 466,5 см3 на цилиндър
Мечтае да кара: Нормално

Re: Загуба на антифриз

Мнение от don't be » 02 Яну 2015, 23:55

Провери за течове "нищо сериозно " . Или ги има или не . Xaxa отстани ги . Инък отвий свещите и виж дали има някоя чиста , също с фенерче провери буталата , ако има някое чисто и лъскаво . В този цилиндър е избила гарнитурата .
За милиони-няма закони.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от petiooo » 03 Яну 2015, 0:11

Колега, не ме разбра или аз не не сам се изказал правилно.. Като казах нищо сериозно имах в предвид, че не беше нещо сериозно на фона на тея загуби на антифриза.. Сълзяха два маркуча, но 100% не е от там тази голяма загуба.. Какви са другите симптоми ако е гарнитура на главата.. гледам, че капачката е суха, маслото е чисто утре ще видя свещите и
буталата.. Има ли нещо друго, което да проверя... :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от petiooo » 03 Яну 2015, 18:16

Колеги, оказа се, че колата не е обезвъздушена както трябва.. Днес като я обезвъждушихме, казанчето беше почти пълно, след около 60-70км спадна на три пръста над максимума.. Мисля, че е нормално.... Но ми направи впечетление, че за 1 час, след като съм загасил колата, нивото беше спаднало вече на максимума, капачката съскаше лекичко, а колата беше съвсем малко изтинала! По пътя на логиката тя като изтине както трябва, нивото ще падне още доста.. а уж е обезвъздушена... Нормално ли е да пада толкова бързо нивото като изтива колеги, или 2-3 дни ще ми ги прави тея номера, докато се обезвъздуши напълно?!! Благодаря предварително!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 03 Яну 2015, 18:50

може да си за капачка..
а може и да имаш теч които не виждаш..
ако си покапва някъде то си изтича по 500 мл на седмица докато не остане нищо в разширителя..
и после се разнася по сялата система въздух..
аз съм така. имам теч зад мотора някъде и уж до стегнах .. сега пак тече..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is

Мнение от zzvvmm » 03 Яну 2015, 18:55

И аз съм така. От единия метален тройник от парното за газовата ми тече леко, въпреки че смених маркуча и скобата пак си капе. Явно проблема е в тройника, може би пластмасовите са по-добри..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от petiooo » 03 Яну 2015, 19:20

Да, но като изтива пада адски бързо нивото, незнам нормално ли е да пада толкова бързо това ниво.. :banghead:

А капачката, колега, уж всичко е наред, огледах е обстойно мисля, че на 90% не е тя... Много ме притеснява гарнитурата на главата....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 520i - продадена
Мечтае да кара: M5

Мнение от M5 » 04 Яну 2015, 12:16

petiooo написа:Колеги, оказа се, че колата не е обезвъздушена както трябва.. Днес като я обезвъждушихме, казанчето беше почти пълно, след около 60-70км спадна на три пръста над максимума.. Мисля, че е нормално.... Но ми направи впечетление, че за 1 час, след като съм загасил колата, нивото беше спаднало вече на максимума, капачката съскаше лекичко, а колата беше съвсем малко изтинала! По пътя на логиката тя като изтине както трябва, нивото ще падне още доста.. а уж е обезвъздушена... Нормално ли е да пада толкова бързо нивото като изтива колеги, или 2-3 дни ще ми ги прави тея номера, докато се обезвъздуши напълно?!! Благодаря предварително!!!

Капачката изобщо не трябва да съска! Сменяй я. Оправи първо всички видими течове и след това пак следи нивото. Това че 2 маркуча сълзят не е гаранция, че не се губи от там. Като загрее колата и се вдигне налягането, антифриза направо се изпарява и може да не остават видими следи. При мен пластмасовият тройник на термостата се беше пукнал съвсем леко и губеше доста антифриз, но следи нямаше никъде. След смяната спряха загубите.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от petiooo » 04 Яну 2015, 13:15

Колега, аз знам, че капачката съска клапанчето за да изспусне налягането... или не съм прав.. :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M5 » 04 Яну 2015, 13:19

Капачката започва да изпуска когато налягането се повиши над 2 bar-а (не съм 100% сигурен за точната цифра). Пробвай на изключен двигател да стискаш с ръка маркуча, който влиза в радиатора. Ако пак се чува съскане, капачката е за смяна. При загрял мотор маркучите твърди ли са?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от petiooo » 04 Яну 2015, 13:31

Не, дори аз мисля, че са мноко меки... Майсторът ми каза, че точно така трябва да са.. Минах около 60-70км с яко настъпване, и като я оставих да изстине след час забелязах, че съска тихичко. Изчаках да изстине отворих я и огледах много хубаво капачката нямяше нито пукнато, нито счупено, поразклатих я е тропаше лекичко.. по това разбрах, че клапанчето работи, а майстора ми каза, че това е нормално защото от там изспуска налягането.. За тези 60-70км нивото спадна доста.. обяснявам си го, че е заради въздуха, където обезвъждушавахме.. Тази сутрин, колата беше изстинала напълно, нивото беше под максимума 2-3пръста.. Направих го пак на макс и след като минах 30км я оставих да изстине хубаво.. Направи ми впечетление, че нивото сега е много, малко под максимума, а който и да питам всеки ми казва, че бмв-тата винаги държат нивото под максимума и колкото и да го пълниш то си го сваля до там! Сега пробвах на напълно студен мотор.. пак се чува някво съскане... :dummy:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M5 » 04 Яну 2015, 13:37

Щом съска и на студен мотор, значи капачката изпуска. Като вдигне налягането, антифриза директно се изпарява от там и няма видими течове. Ако на загрял и студен мотор маркучите са еднакво меки или почти няма разлика, няма какво да се чудиш. Сменяй капачката.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от petiooo » 04 Яну 2015, 13:42

Още тази вечер ще я сменя!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от petiooo » 04 Яну 2015, 13:48

Би ли ми прпоръчал марка!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M5 » 04 Яну 2015, 14:03

Марка не мога да препоръчам. Ако цената на оригиналната и "другите" не е голяма, по-добре оригинална.
Изображение

Следваща

Назад към E39