Продължават мъките с гасненето на пропан...

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: се на жена си
Мечтае да кара: нещо с шест дросела

Re: Продължават мъките с гасненето на пропан...

Мнение от mladfen » 02 Яну 2015, 0:12

Демирев написа:Гасне само на минусови температури и около 0 градуса и ...........

Я ми звънни да обясниш как и кога гасне.
0899105126 - Младен
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 02 Яну 2015, 14:51

Същите неща ще ти кажа като в цитата и предния поуст. На живо трябва да се види.

Гасне само при първо стартиране на много студен мотор след много часове престой на минус.
Излезе ли от синята зона t проблемите изчезват - Това е!

Нямам проблеми като други с гаснене по светофари!
При мен е съвсем друго - веднъж загрее ли на 50 градуса повече не гасне.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 02 Яну 2015, 15:04

Ходи ли антифриз до изпарителя и на колко градуса са ти казали, че обръща на газ?
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 02 Яну 2015, 15:35

Демирев написа:Същите неща ще ти кажа като в цитата и предния поуст. На живо трябва да се види.

Гасне само при първо стартиране на много студен мотор след много часове престой на минус.
Излезе ли от синята зона t проблемите изчезват - Това е!

Нямам проблеми като други с гаснене по светофари!
При мен е съвсем друго - веднъж загрее ли на 50 градуса повече не гасне.

щом газне след запалване значи нещо не е в ред,попринцип колегата е казал,ги то пали на бензин след като вдигне градусите зададени му от компа 40-50 -60 си минава на газ.Варянта е един и то е да пали веднага на газ и тогава много ясно че на студен изпарител(замръзва)и колата гасне.Как е при тебе,веднага ли обръща на гас,след като запалиш е на бензин и пак гасне ли???обясни какво става
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 02 Яну 2015, 17:42

Точно така се оказа. Нещо е объркано в ГИ и подава пропан още при стартиране.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: се на жена си
Мечтае да кара: нещо с шест дросела

Мнение от mladfen » 02 Яну 2015, 21:26

Има вариант ГИ да не е настроен правилно и бензиновия комп да се адаптира по лошите настройки. Първи признаци са проблемите със студените стартове. Но всъщност не е ясно кога гасне, когато запали и е на бензин, когато запали на бензин и обръща веднага на газ или пали директно на газ и гасне малко след това?
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 02 Яну 2015, 21:35

mladfen написа:Но всъщност не е ясно кога гасне, когато запали и е на бензин, когато запали на бензин и обръща веднага на газ или пали директно на газ и гасне малко след това?

Нищо не може да обърне на студен мотор..и бензин и газ светят че работят...шашава работа.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от unikalen88 » 02 Яну 2015, 22:38

е как светят че работят и газ и бензин,я снимаи копчето на ги то и завърти ключа и снимаи през това време да видим ние кво става-че ти маи няма да ни отговориш на тия въпроси
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JORO_86 » 04 Яну 2015, 17:08

Подобни симптоми под 5 градуса при друг автомобил и друг ГИ, т.е. колата пали нормално на бензин студена е от поне 6-7 часа, подавам гас да тръгна и тя забива и гасне, втори трети опит и тръгва накрая, стига си 40 градуса и колата си минава на гас и всичко е супер до другата сутрин. Дълго време си го обеснявах с позапушени бензинови дюзи да ама не. Миналата зима реших да сменя клапанчетата на газовите дюзи че чукаха яко, там има едни гумички които реално затварят пътя на гаста и явно като се вдървят от студ и старост изпускат гас и по време когато колата е и на бензин и тя се дави. Та рейката с газовите дюзи е вероятен проблем когато става дума за температурни аномалии.

ентусиаст
Аватар
Кара: 318Ci E46, 530GT

Мнение от MMG » 04 Яну 2015, 17:39

JORO_86 написа:Подобни симптоми под 5 градуса при друг автомобил и друг ГИ, т.е. колата пали нормално на бензин студена е от поне 6-7 часа, подавам гас да тръгна и тя забива и гасне, втори трети опит и тръгва накрая, стига си 40 градуса и колата си минава на гас и всичко е супер до другата сутрин. Дълго време си го обеснявах с позапушени бензинови дюзи да ама не. Миналата зима реших да сменя клапанчетата на газовите дюзи че чукаха яко, там има едни гумички които реално затварят пътя на гаста и явно като се вдървят от студ и старост изпускат гас и по време когато колата е и на бензин и тя се дави. Та рейката с газовите дюзи е вероятен проблем когато става дума за температурни аномалии.

Все едно описа моята кола какво прави като е студена :lol:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 04 Яну 2015, 17:48

unikalen88 написа:е как светят че работят и газ и бензин,я снимаи копчето на ги то и завърти ключа и снимаи през това време да видим ние кво става-че ти маи няма да ни отговориш на тия въпроси

Едни и същи въпроси. Като не вярваш какво ти пиша - не питай повече.
Факт е че винаги светят бензин и газ сутрин при първо палене. Изцяло преминава на газ на 45 градуса..но преди тези градуси пак подава малко пропан. Стават някакви шашми - не знайно какви.

Пак е в Заволи сервиза Варна - да видим ще има ли реално отремонтирване на ГИ след поредния престой.

Убедих се че е голяма трагедия да караш Е46 с чисто нов ГИ във Варна...няма кой да ти помогне реално.
Много дълбоко съжалявам че не заложих на дизелова кола :banghead:
Писна ми втора зима да стоя по два месеца без кола и да я карам на бензин.

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 04 Яну 2015, 18:48

Попаднал си на малоумни майстори, а не на скапана техника. Дано ти се реши проблема, ако ли не ми пиши ще ти напиша един номер да се обадиш да си поговорите.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 05 Яну 2015, 1:52

Ако бутонът на газовата е този:
Изображение

пише, че когато колата изчаква преминаване от бензин на газ (чака градусите на изпарителя) тя си пали на бензин и после автоматично минава на газ и през това време жълтата лампа за бензина свети постоянно, а зелената за газта мига.

За колегите, чиито коли сутрин се чудят какво да правят при първоначално палене - 2 мои мнения от друга тема породени от опит с ГИ:
viewtopic.php?f=8&t=287662&hilit=%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%B8&start=30#p3488920
viewtopic.php?f=8&t=287662&hilit=%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%B8&start=45#p3603412

и още едно:
viewtopic.php?f=35&t=375425&hilit=%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%B8#p3951794
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от unikalen88 » 05 Яну 2015, 14:39

Демирев написа:
unikalen88 написа:е как светят че работят и газ и бензин,я снимаи копчето на ги то и завърти ключа и снимаи през това време да видим ние кво става-че ти маи няма да ни отговориш на тия въпроси

Едни и същи въпроси. Като не вярваш какво ти пиша - не питай повече.
Факт е че винаги светят бензин и газ сутрин при първо палене. Изцяло преминава на газ на 45 градуса..но преди тези градуси пак подава малко пропан. Стават някакви шашми - не знайно какви.

Пак е в Заволи сервиза Варна - да видим ще има ли реално отремонтирване на ГИ след поредния престой.

Убедих се че е голяма трагедия да караш Е46 с чисто нов ГИ във Варна...няма кой да ти помогне реално.
Много дълбоко съжалявам че не заложих на дизелова кола :banghead:
Писна ми втора зима да стоя по два месеца без кола и да я карам на бензин.

аз ти вярвам но ти не обясняваш както трябва,колегата по горе е обяснил какво става с бутона,свети че е на бензин и мига гаста защото е в изчакване,а ти казваш светят и двете лампи,затова питам едната свети а другата мига или светят и двете едновременно.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е46 323 Ci
Мечтае да кара: BMW M6 "SONDERUMBAU" by ANDERSON GERMANY

Мнение от Johnnie » 08 Яну 2015, 22:11

И аз имам ГИ и според мен проблема е в газовата рейка.Най-вероятно пропуска газ въпреки,че не би трябвало защото по презумция до достигане на температурата за обръщане газовия клапан би трябвало да е затворен.Другия вариант е при подгряването на газовите инжекторите редуктора да пропуска газ и да дави отново автомобила.Проблема според мен е или редуктор или рейка.

Приятна вечер.
Drive the emotion

ПредишнаСледваща

Назад към E46