Замръзнала нафта 320d
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Simbazz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d 150hp
Замръзнала нафта 320d
320d 150hp , 2004г. Колеги заредих солидно количество OMV Maxmotion oт Велико Търново (уж да не замръзва при студените температури) и ето още вчера като беше много студено в София (усещаше се -20) и колата не запали..Първо ми падна акумулатора, после ми даваха ток около един час и пак не запали... Незнам какво да правя , а колата ми стои пред работното ми място.. Няма файда от тези "скъпи" нафти... Зареждаме само боклуци...Все пак ако някой има идея какво може да се направи моля да каже , но съм изчел форума и нищо конкретно не съм прочел затова какво се прави да се запали, а само какво да се прави след като си запалил...
- AsenD
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 330ci
- Мечтае да кара: e46 M3, e92 M3
Re: Замръзнала нафта 320d
Колега, вземи си добавка на Лики Моли, аз преди като карах един дизелов опел си сипваф от нея към нафтата и до -22 на термометъра на колата нямах проблеми.
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Колега първо защо реши че ти е замръзнала нафтата,може да ти е гръмнало релето за подгряване на свещите,може да си имал 1 свещ и да е сдала багажа,отделно абсолютно задължително лично аз без значение на колко КМ съм след смяна масло,филтъра за горивото преди зимата го сменям защото иначе става дискотека на температури под -10градуса.
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- alex_sn1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330d
- Мечтае да кара: E46 330d
- Детайли за колата: Touring
Аз от години зимата карам с max motion на omv и никога не съм имал проблем. Сигурен ли си, че това е причината?
No pain , No gain !
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Maxmadness написа:Колега първо защо реши че ти е замръзнала нафтата,може да ти е гръмнало релето за подгряване на свещите,може да си имал 1 свещ и да е сдала багажа,отделно абсолютно задължително лично аз без значение на колко КМ съм след смяна масло,филтъра за горивото преди зимата го сменям защото иначе става дискотека на температури под -10градуса.
и без реле и с нито една здрава свещ след 3-4 завъртания ще запали, те не могат да са причината

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
зависи от колата,и аз четях във форума че само с една свещ пали,или и да няма свеш като повъртиш ще запали,след като си взех първата е46 ца и доиде зимата няма палене,след това бутане и в сервиза,след замерване 2 от 4 неработеха,след смяната колати пали като чатмак на момента,та много зависи от колата,ако е -20 ме съмнява след 4 въртенета да запали,да иде момчето да му ги видят и после да мисли нафтата дали е замразнала

- kkrumov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325DА touring
Хора, поддържайте си колите и няма да имате проблем 

- Maxmadness
- ентусиаст
-
oci написа:Maxmadness написа:Колега първо защо реши че ти е замръзнала нафтата,може да ти е гръмнало релето за подгряване на свещите,може да си имал 1 свещ и да е сдала багажа,отделно абсолютно задължително лично аз без значение на колко КМ съм след смяна масло,филтъра за горивото преди зимата го сменям защото иначе става дискотека на температури под -10градуса.
и без реле и с нито една здрава свещ след 3-4 завъртания ще запали, те не могат да са причината
Колега,не е така.Мойта кола в момента седи като паметник в паркинга,нафтата е макс моушън до горе,със сменен горивен филтър преди 2 месеца,с нов акумулатор и ново реле за подгрев,а свещите са тотал щета сичките на 100% ! Защото като купих колата имаше 1 свещ работеща и колата палеше от първия път,реших все пак да проверя колко свещи има колата и дали там е проблема и като я закачих с лап топа познай какво излезе от 4 свещи - 0 здрави.

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
kkrumov написа:Хора, поддържайте си колите и няма да имате проблем

- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
Днес на един приятел му проверявах свещите(е46 320д 136кс) и резултата беше 1 работеща от 4бр.Температурата беше -10 и колата запали от третия път.
- oci
- старши ентусиаст
-
Maxmadness написа:oci написа:Maxmadness написа:Колега първо защо реши че ти е замръзнала нафтата,може да ти е гръмнало релето за подгряване на свещите,може да си имал 1 свещ и да е сдала багажа,отделно абсолютно задължително лично аз без значение на колко КМ съм след смяна масло,филтъра за горивото преди зимата го сменям защото иначе става дискотека на температури под -10градуса.
Колега,не е така.Мойта кола в момента седи като паметник в паркинга,нафтата е макс моушън до горе,със сменен горивен филтър преди 2 месеца,с нов акумулатор и ново реле за подгрев,а свещите са тотал щета сичките на 100% ! Защото като купих колата имаше 1 свещ работеща и колата палеше от първия път,реших все пак да проверя колко свещи има колата и дали там е проблема и като я закачих с лап топа познай какво излезе от 4 свещи - 0 здрави.Повъртях още 10 пъти няма палене и се отказах.
Мога да се хвана на бас и да ти демонстрирам откачам релето и ти паля при -10. Проблема ти е на друго място дано само като го намериш да споделиш
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
без да се заяждам-аз искам да видя,направи клип и покажи на скритото меню колко е температурата на мотора,след това откаченото реле и да е поне -10 и да видим колко въртене колко бутане ще е

- Maxmadness
- ентусиаст
-
Аз искам отново да добавя,че преди малко си смених 4-те подгревни свещи и колата запали от раз,и преди отново някой да каже че навън е -5 и е по-топло,преди смяната колата от 5 опита не запали нито веднъж. 

A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- oci
- старши ентусиаст
-
unikalen88 написа:без да се заяждам-аз искам да видя,направи клип и покажи на скритото меню колко е температурата на мотора,след това откаченото реле и да е поне -10 и да видим колко въртене колко бутане ще е
При първа възможност, дойде ли ми такава кола. За пример ще ти дам нещо сега за празниците един пич ми е оставил релето за ремонт и си кара колата в София знаеш сега температурите какви са и те уверявам не се възползва от това, че роднините са почивка за да я пали

Принципно за това са релето и подгревните свещи да помагат старта при ниски температури на дизела и щом ги има на дизеловите коли трябва да работят. И друго колко много са колегите, което идвайки за една диагностика разбират, че релето е заминало или имат изгорели свещи а не са и разбрали, и не са имали проблеми зимата, ако някой от тях прочете темата дано се включи да не стане така, че си измислям.
Сигурно на всяка втора е46-ца има проблем
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3