Два въпроса

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318d
Мечтае да кара: всички от марката БМВ

Два въпроса

Мнение от kmet » 31 Дек 2014, 17:04

Здравей те
Имам следния проблем /сигурно е писано доста но като при мен не е а и не мога да намеря темите/
Когато пусна отопление на седалки те - на шофьорската се включа на третото натискане а на дясната не ще /включа за 2 секунди и пак се изключа има пасажер на нея/Да ли е от копчето или в седалката нещо
Втория въпрос е за жълтата лампа Четох по темата доста но не ми стана ясно При мен като завъртя ключа светва и после червената - означава, че нивото е добре. Запалвам и като потегля и то най вече ако тръгна да вземам завой светва след малко угасва След това вече не светва Запаля ли отново пак така и ако е студено го прави винаги след потегляне Ако е топло понякога.
Сега може да кажа глупост но не съм вещ - чувал съм, че има коли с натрупан нагар, които вдигат повече от необходимото масло горе в двигателя и като загрее се нормализира. Благодаря предварително за отговорите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Два въпроса

Мнение от oci » 31 Дек 2014, 17:10

kmet написа:Здравей те
Имам следния проблем /сигурно е писано доста но като при мен не е а и не мога да намеря темите/
Когато пусна отопление на седалки те - на шофьорската се включа на третото натискане а на дясната не ще /включа за 2 секунди и пак се изключа има пасажер на нея/Да ли е от копчето или в седалката нещо
Втория въпрос е за жълтата лампа Четох по темата доста но не ми стана ясно При мен като завъртя ключа светва и после червената - означава, че нивото е добре. Запалвам и като потегля и то най вече ако тръгна да вземам завой светва след малко угасва След това вече не светва Запаля ли отново пак така и ако е студено го прави винаги след потегляне Ако е топло понякога.
Сега може да кажа глупост но не съм вещ - чувал съм, че има коли с натрупан нагар, които вдигат повече от необходимото масло горе в двигателя и като загрее се нормализира. Благодаря предварително за отговорите.

подгрева на дясната седалка няма нищо общо с пасажера щом светва и загасва значи има проблем или кабелен и ти е изгоряло нещо по нагревателя като я закачиш на диагностика ще се убедиш сам, а жълтата лампа за маслото най-често проблема е датчика за нивото му, намира се в картера и на всяко второ е46 този датчик се прецаква.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318d
Мечтае да кара: всички от марката БМВ

Re: Два въпроса

Мнение от kmet » 31 Дек 2014, 17:21

Благодаря за бързия отговор

Назад към E46