АUX water pump - идея?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
АUX water pump - идея?
Колеги това е най тъпата част монтирана на Е39 ...
до момента съм слагал 4 - 5 помпи..
какво ли не съм правил.. то не беше пренавиване на ротори.., смяна на четки.. и тн
последно монтирах една читава помпа и сега тя работи когато си иска..
кажете какво може да се направи..
като карам в града и съм между 1000 и 2000 оборота по кръстовищата парното започва да духа студено..
проклетата помпа не помага
кое я пуска? ГМ модула ли ?
ше взема да сложа друго моторче от нещо на мястото на тази тъпанарка помпичка на бош.. която е колкото една ниско бюджетна кола нова..

до момента съм слагал 4 - 5 помпи..
какво ли не съм правил.. то не беше пренавиване на ротори.., смяна на четки.. и тн
последно монтирах една читава помпа и сега тя работи когато си иска..
кажете какво може да се направи..
като карам в града и съм между 1000 и 2000 оборота по кръстовищата парното започва да духа студено..
проклетата помпа не помага

кое я пуска? ГМ модула ли ?
ше взема да сложа друго моторче от нещо на мястото на тази тъпанарка помпичка на бош.. която е колкото една ниско бюджетна кола нова..

- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Re: АUX water pump - идея?
Тая помпа играе само на спряла кола или в ниски обороти , за да ти духа топло/студено това значи , че клапаните се ебават , а не помпата 
Можеш я замениш директно с T/Y образна тръба , но ще имаш само топло в купето :Р

Можеш я замениш директно с T/Y образна тръба , но ще имаш само топло в купето :Р
- ares2
- старши ентусиаст
-
искаш да кажеш, че тя не участва когато мотора работи на ниски и навън е по студено ??
проблема се появява само като е - 7 - 9 - 10 навън...
иначе парното ми е перфектно..
проблема се появява само като е - 7 - 9 - 10 навън...
иначе парното ми е перфектно..
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
По дефолт в Е34 работи следейки температурата на двиг-а, и при 40 се включва !
За нея при нас има отделно реле, и при повече от 3000 оборота спира работа, защото създава "тапа" във водната система !
Помпата при Е34 не работи ако системата е настроена на "студена" вълна
- в сми врътките или климата са на позиция студено !
Аз няма ядове с моята !
Реално чисто нова Бош помпа е едни бързи 100 лв ... Да, разход е, но определено на ПХ силата на парното е доста различна !
Я сподели каква точно 39-ка имаш, че гледам има повече от един модел ...
За нея при нас има отделно реле, и при повече от 3000 оборота спира работа, защото създава "тапа" във водната система !
Помпата при Е34 не работи ако системата е настроена на "студена" вълна

Аз няма ядове с моята !
Реално чисто нова Бош помпа е едни бързи 100 лв ... Да, разход е, но определено на ПХ силата на парното е доста различна !
Я сподели каква точно 39-ка имаш, че гледам има повече от един модел ...

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- ares2
- старши ентусиаст
-
колата е с бензинов М52 мотор.. един ванос
може ли пък от тия врътки студено топло горе на централната духалка нещо да се побърква?
понякога ми се налага да ги разместя няколко пъти за да превключи
може ли пък от тия врътки студено топло горе на централната духалка нещо да се побърква?
понякога ми се налага да ги разместя няколко пъти за да превключи

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
И аз мисля, че са клапаните на парното 

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- ares2
- старши ентусиаст
-
със сменени клапани съм..
това е 15тата помпа която слагам..
ревизирах ги преди да я монтирам и тях. затварят си и си отварят както трябва.. уплътняват и тн
това е 15тата помпа която слагам..
ревизирах ги преди да я монтирам и тях. затварят си и си отварят както трябва.. уплътняват и тн
AUX water pump я управлява климатроника.
Примерен случай:
-навън е 8 градуса,климатроника работи на 21.5С .....в даден момент решаваш ,че искаш да се загрееш и пускаш на 32С климатроника,който подава сигнал ( 12V) към помпата и тя започва да помага на циркулацията за да достигне бързо температурата до 32С.
При дефектирала или неработгеща коректно помпа ,при студено време парното на празех ход започва да "охладнява" .Когато задържиш на 2000об/мин нещата идват отново в ред -диагноста е ясна!
Мисля ,че при прегряване на мотора имаше опция да се включи и да помогне на циркулацията (не съм сигурен).
Повечето такива помпи или не работят или четките им са толкова стопени,че тръгва за момент след което пак изключва....или ако я "почукнеш" с отверката тръгва до следващото гасене.
Примерен случай:
-навън е 8 градуса,климатроника работи на 21.5С .....в даден момент решаваш ,че искаш да се загрееш и пускаш на 32С климатроника,който подава сигнал ( 12V) към помпата и тя започва да помага на циркулацията за да достигне бързо температурата до 32С.
При дефектирала или неработгеща коректно помпа ,при студено време парното на празех ход започва да "охладнява" .Когато задържиш на 2000об/мин нещата идват отново в ред -диагноста е ясна!
Мисля ,че при прегряване на мотора имаше опция да се включи и да помогне на циркулацията (не съм сигурен).
Повечето такива помпи или не работят или четките им са толкова стопени,че тръгва за момент след което пак изключва....или ако я "почукнеш" с отверката тръгва до следващото гасене.
- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
Колега купи си помпа втора употреба от мерцедес, всички имат заради рест функцията, и работят безотказно 

- ивчо
- старши ентусиаст
-
Помпите вътре са едни и същи ..
Няма значение от 123-ка, Е34-ка или Q7 ...
Просто размерите и буксата е различна ...
Задважват се магнитно !
Чисто нова помпа от магазин е около 80-100 лв !
Не виждам смисъл да се закупува втора ръка !
Няма значение от 123-ка, Е34-ка или Q7 ...
Просто размерите и буксата е различна ...
Задважват се магнитно !
Чисто нова помпа от магазин е около 80-100 лв !
Не виждам смисъл да се закупува втора ръка !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?

- ares2
- старши ентусиаст
-
ако е 100 лв бих си я купил веднага..
даите линк? аз днес гледах едни помпи за мерцедес. пак ан бош ( явно бяха за автобуси и ли бусиве ) но цената е 764 лв. с ддс.
преди малко докато се прибирах от работа при - 12 работата нее добра.. извън града ако карам с 3000 оборота всичко си е ок..
започна ли да спирам по кръстовища дясната част на централната духалка започва да духа студ..
реста и не работи и той.. по точно духа студено.
странно е, че помпата ми понякгоа работи а понякога не иска.. замислям се дали не е от управлението и ? преди време ми беше дала грешка на диагностика и от тогава съм сменил 5 броя помпи и все проблеми..
може ли пък системата да не я включва винаги?????
даите линк? аз днес гледах едни помпи за мерцедес. пак ан бош ( явно бяха за автобуси и ли бусиве ) но цената е 764 лв. с ддс.

преди малко докато се прибирах от работа при - 12 работата нее добра.. извън града ако карам с 3000 оборота всичко си е ок..
започна ли да спирам по кръстовища дясната част на централната духалка започва да духа студ..
реста и не работи и той.. по точно духа студено.
странно е, че помпата ми понякгоа работи а понякога не иска.. замислям се дали не е от управлението и ? преди време ми беше дала грешка на диагностика и от тогава съм сменил 5 броя помпи и все проблеми..
- ивчо
- старши ентусиаст
-
0 392 020 024 е номерът !
91 лв е по мрежата без отстъпки !

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
ивчо написа:0 392 020 024 е номерът !
А, клапаните на парното на е36 с клима кви пари са ?

Сериозно питам

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- ивчо
- старши ентусиаст
-

ares2 написа:замислям се дали не е от управлението и ? преди време ми беше дала грешка на диагностика и от тогава съм сменил 5 броя помпи и все проблеми..
Колега,пак ти повтарям...единственото управление на тази помпа е климатроника

Почти винаги когато тази помпа и се подаде сигнал ,а не заработи записва грешка

Не се занимавай да даваш 100лв за ментаци помпи и помпи за други коли,четки струват 3лв ,работата е не повече от половин час

27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2