Продължават мъките с гасненето на пропан...

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Продължават мъките с гасненето на пропан...

Мнение от Демирев » 29 Дек 2014, 14:18

Явно няма отърване :cry: :cry: :cry:
След 19-тото поредно посещение на фирменият сервиз на Заволи във Варна преди три дни днес застудя и отново почна да гасне многократно на пропан.
Миналата зима ми започна сагата и няма спасение! :cry:
Звънях и на други сервизи...но всички се плашат като чуят ГИ Заволи..никой не му се занимава със Заволи тук.
Решил съм проблема временно като карам на бензин с изваден бушон на ГИ...само така няма проблем с гаснене.

Изтрих си миналогодишната тема за гаснене със Заволи в студ - защото имаше заплахи към мен. Вместо да си оправят дефектното газово ме заплашват от варненският дилър на заволи.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

ентусиаст
Аватар
Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
Детайли за колата: Турбинирана

Re: Продължават мъките с гасненето на пропан...

Мнение от turbonetic » 29 Дек 2014, 15:32

Колега тази кола направо те съсипа от проблеми.Защо направо не и махнеш газовото,поне няма да имаш повече проблеми :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 29 Дек 2014, 17:44

Съсипа ме газовия инжекцион Заволи и сервиза на Заволи Варна. И затова и вече съм го изключил. :banghead:
На бензин е перфектна. Най-лесното е до го махна...ами 1200-те лева къде отиват?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 29 Дек 2014, 18:01

Искаш да кажеш че дилъра на Заволи те заплашва????
Ако имаш доказателства отивай в полицията, пусни една жалба .... после ще са мазни, мазни.

Имах подобен проблем с едни тъпунгери, заплашваха ме, отидох в полицията, пуснах жалба и после да ги видиш едни учтиви, любезни :mhihi:
:yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 29 Дек 2014, 21:12

barty написа:Искаш да кажеш че дилъра на Заволи те заплашва????

Точно така - оторизираният сервиз на Zavoly за Варна.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 30 Дек 2014, 12:06

Колега, според мен имаш 3 варианта, след като е ясно, че тези "мастъри" е редно вече да ги отсвириш.

1 вариант - Да намериш друг сервиз, който се занимава със Заволи. Това може да включва и обаждане до официалния представител, който май е в гр. Севлиево. Като гледам картата освен Варна, работа не ти вършат и Добрич, Шумен, Търговище, защото се водят към твоя град. Бургас е отделно, не е ясно как ще са и там, но поне ти е близо и можеш да скочиш да провериш как е положението.

2 вариант - Намираш ентусиаст, на който му се занимава със сложни задачки (малко газаджии биха се навили) и с него се опитвате да разберете къде е драмата на тая инжекцийка.

3 вариант - Гледам, че си 4-ри цилиндъра, което значи, че обикновена електроника (комп с кабели, датчици, бутон) е към 200 лв. Пак ще трябва да намериш мераклия, който да огледа твоя монтаж (компонентите му) за евентуални пропукси и да ти смени електорниката, за да може вече да ти я настройва той.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 30 Дек 2014, 12:50

Обиколил съм всички газаджии в окръга. Чух всички възможни лъжи и оправдания + мотания.
Общо взето имат си правило и никой газаджия не пипа чуждо газово.
Разбирай те което не са монтирали отказват да ремонтират чуждо. А като чуят Газ инжекцион Заволи бягат!
Особено нов ГИ.
Бургас не е никак близо 135+135 = 270 км. зимата не се тръгва лесно. И миналата зимата същите проблеми и сега пак. А и силно се съмнявам че ще са по-различни от варненските. И в Бургас и в Севлиево ще има тарикатлъци "при нас ремонтираме само наш монтаж ГИ!!!"

Никога повече италиански газов инжекцион Заволи и монтаж при тукашен дилър! И се убедих че понятието гаранция на газов инжекцион във Варна не значи нищо!

А и въобще се замислям на лято за друга кола дизел.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше: BMW(e46) 143 hp. (N42B20)
Мечтае да кара: Ново BMW

Мнение от torettos » 30 Дек 2014, 13:43

Колега, ако позволиш ще коментирам. Тъй като имах подобни проблеми..

1. Aко имаш реални доказателства, че си бил заплашван директно си пусни жалба в полицията... Тъй като има доста хора в Б-я който си мислят, че е 90-сте..
2. За проблемите с ГИ и гаранцията са много лесно решими - КЗП (Комисия за защита на потребителите) - Пусни една жалба и там.. и стой и гледай... (глобата за не покриване и обслужване на стандартна гаранцията е 14000 лв. :yes: )

Тъй като и двата проблема с едно също място... решението ти е да си търсиш правата като потребител и гражданин!!! Само един съвет, така го направи, че да е 100% законово със съответните входящи номера и т.н... Има и разни организации към ЕС, който яко следят Б-я за следване на европейски правила и директиви.. както и да е да не разводняваме темата!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 30 Дек 2014, 14:00

Още миналата зима съм се замислял за КЗК - но от сервиза на Заволи в Кайсиева градина Варна са приемали над 10 пъти колата за ремонт...последният път стоя ден и половина преди тази коледа.
Те не ми отказват ремонт на думи - просто приемат винаги колата и нищо не ремонтират. Оставям я в газ сервиза и само стои на паркинг....И така до безкрайност.
Подиграват ми се в този сервиз просто и ме заплашва собственика.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше: BMW(e46) 143 hp. (N42B20)
Мечтае да кара: Ново BMW

Мнение от torettos » 30 Дек 2014, 14:09

Демирев написа:Още миналата зима съм се замислял за КЗК - но от сервиза на Заволи в Кайсиева градина Варна са приемали над 10 пъти колата за ремонт...последният път стоя ден и половина преди тази коледа.
Те не ми отказват ремонт на думи - просто приемат винаги колата и нищо не ремонтират. Оставям я в газ сервиза и само стои на паркинг....И така до безкрайност.
Подиграват ми се в този сервиз просто и ме заплашва собственика.

Точно такъв номер ми правиха ;) Споко отиди в КЗП и се консултирай.. има метод да се докаже да не ги учим тук: ) Иди и питай ще се учудиш :D .. за съжаление в Б-я само с лошото напред стават нещата...

П.С: Повярвай ми, ако пропищиш както трябва по всички институции, ще спечелиш! Само бъди спокоен.. и не спирай до край. Аман от тарикати в тая държава!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 30 Дек 2014, 19:17

Аз не мога да разбера, ти до сега де спа и не потърси съдействие от институциите (КЗП и Полиция)? Виждаш, че само те подмятат, до кога? КЗП имат поддръжка и за онлайн подаване на жалби! Така, че всичко зависи от теб.
Мога да ти пожелая само успех. :yes: Време е вече, хората да се осъзнаят и да си отстояват своите права.
Предполагам, че нарочно те мотат, за да изтече гаранцията. Така, че взимай мерки. :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 30 Дек 2014, 19:23

А по принцип ГИ-то има ли други изяви, като изключим газненето. И самото гаснене кога се проявява? При спиране на светофар или спонтанно по време на каране? Иначе как върви колицата и колко харчи? Горе-долу де - няма да правим темата за разход на газ. :)
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 30 Дек 2014, 22:22

Гасне само на минусови температури и около 0 градуса и само когато е в синята зона.

На температура на въздуха над +4 градуса не гасне. В движение не гасне...угасва само първите няколко стартирания на много студен мотор плътно в синята зона долу стрелка!

Ако е минус 7 градуса като в момента пали веднага...подавам газ - вдига обороти и падат и угасва и така 4-5 пъти угасва и вече след 3 минути е вдигнала 40 градуса на антифриза и тръгвам и повече няма гаснене!

Като извадя бушона на ГИ и е напълно изключена всички проблеми изчезват :banghead:

Разхода изцяло градско е около 12.5л. газ и 1.5 л. бензин за 100 км. градски цикъл.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 30 Дек 2014, 22:28

vavilon написа:Аз не мога да разбера, ти до сега де спа и не потърси съдействие от институциите (КЗП и Полиция)? Виждаш, че само те подмятат, до кога? КЗП имат поддръжка и за онлайн подаване на жалби! Така, че всичко зависи от теб.
Мога да ти пожелая само успех. :yes: Време е вече, хората да се осъзнаят и да си отстояват своите права.
Предполагам, че нарочно те мотат, за да изтече гаранцията. Така, че взимай мерки. :)

Все си мисля че поне аз трябва да съм възпитан и културен докрай - въпреки че срещам зъбене от към сервиза.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 30 Дек 2014, 23:13

Бе не че съм много в час, ама нещо не схващам. Ква газ, кви 5 лв, на студен мотор? Газта треа дойде кат загрее колата. ГИ на служебната пуска газта чак на 65-70 градуса (което преведено прави разход 1-1.5 л бензин на 100). Мноу ясно че ще гасне ако още студена е на газ. След като при всички останали режими работи нормално, то според мен е само проблема на ранното пускане на газта и нищо друго.
Хм,хм...

Следваща

Назад към E46