Продължават мъките с гасненето на пропан...
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Продължават мъките с гасненето на пропан...
Явно няма отърване
След 19-тото поредно посещение на фирменият сервиз на Заволи във Варна преди три дни днес застудя и отново почна да гасне многократно на пропан.
Миналата зима ми започна сагата и няма спасение!
Звънях и на други сервизи...но всички се плашат като чуят ГИ Заволи..никой не му се занимава със Заволи тук.
Решил съм проблема временно като карам на бензин с изваден бушон на ГИ...само така няма проблем с гаснене.
Изтрих си миналогодишната тема за гаснене със Заволи в студ - защото имаше заплахи към мен. Вместо да си оправят дефектното газово ме заплашват от варненският дилър на заволи.

След 19-тото поредно посещение на фирменият сервиз на Заволи във Варна преди три дни днес застудя и отново почна да гасне многократно на пропан.
Миналата зима ми започна сагата и няма спасение!

Звънях и на други сервизи...но всички се плашат като чуят ГИ Заволи..никой не му се занимава със Заволи тук.
Решил съм проблема временно като карам на бензин с изваден бушон на ГИ...само така няма проблем с гаснене.
Изтрих си миналогодишната тема за гаснене със Заволи в студ - защото имаше заплахи към мен. Вместо да си оправят дефектното газово ме заплашват от варненският дилър на заволи.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- turbonetic
- ентусиаст
-
- Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
- Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
- Детайли за колата: Турбинирана
Re: Продължават мъките с гасненето на пропан...
Колега тази кола направо те съсипа от проблеми.Защо направо не и махнеш газовото,поне няма да имаш повече проблеми 

- Демирев
- ентусиаст
-
Съсипа ме газовия инжекцион Заволи и сервиза на Заволи Варна. И затова и вече съм го изключил.
На бензин е перфектна. Най-лесното е до го махна...ами 1200-те лева къде отиват?

На бензин е перфектна. Най-лесното е до го махна...ами 1200-те лева къде отиват?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Искаш да кажеш че дилъра на Заволи те заплашва????
Ако имаш доказателства отивай в полицията, пусни една жалба .... после ще са мазни, мазни.
Имах подобен проблем с едни тъпунгери, заплашваха ме, отидох в полицията, пуснах жалба и после да ги видиш едни учтиви, любезни
Ако имаш доказателства отивай в полицията, пусни една жалба .... после ще са мазни, мазни.
Имах подобен проблем с едни тъпунгери, заплашваха ме, отидох в полицията, пуснах жалба и после да ги видиш едни учтиви, любезни

- Демирев
- ентусиаст
-
barty написа:Искаш да кажеш че дилъра на Заволи те заплашва????
Точно така - оторизираният сервиз на Zavoly за Варна.
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Колега, според мен имаш 3 варианта, след като е ясно, че тези "мастъри" е редно вече да ги отсвириш.
1 вариант - Да намериш друг сервиз, който се занимава със Заволи. Това може да включва и обаждане до официалния представител, който май е в гр. Севлиево. Като гледам картата освен Варна, работа не ти вършат и Добрич, Шумен, Търговище, защото се водят към твоя град. Бургас е отделно, не е ясно как ще са и там, но поне ти е близо и можеш да скочиш да провериш как е положението.
2 вариант - Намираш ентусиаст, на който му се занимава със сложни задачки (малко газаджии биха се навили) и с него се опитвате да разберете къде е драмата на тая инжекцийка.
3 вариант - Гледам, че си 4-ри цилиндъра, което значи, че обикновена електроника (комп с кабели, датчици, бутон) е към 200 лв. Пак ще трябва да намериш мераклия, който да огледа твоя монтаж (компонентите му) за евентуални пропукси и да ти смени електорниката, за да може вече да ти я настройва той.
1 вариант - Да намериш друг сервиз, който се занимава със Заволи. Това може да включва и обаждане до официалния представител, който май е в гр. Севлиево. Като гледам картата освен Варна, работа не ти вършат и Добрич, Шумен, Търговище, защото се водят към твоя град. Бургас е отделно, не е ясно как ще са и там, но поне ти е близо и можеш да скочиш да провериш как е положението.
2 вариант - Намираш ентусиаст, на който му се занимава със сложни задачки (малко газаджии биха се навили) и с него се опитвате да разберете къде е драмата на тая инжекцийка.
3 вариант - Гледам, че си 4-ри цилиндъра, което значи, че обикновена електроника (комп с кабели, датчици, бутон) е към 200 лв. Пак ще трябва да намериш мераклия, който да огледа твоя монтаж (компонентите му) за евентуални пропукси и да ти смени електорниката, за да може вече да ти я настройва той.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- Демирев
- ентусиаст
-
Обиколил съм всички газаджии в окръга. Чух всички възможни лъжи и оправдания + мотания.
Общо взето имат си правило и никой газаджия не пипа чуждо газово.
Разбирай те което не са монтирали отказват да ремонтират чуждо. А като чуят Газ инжекцион Заволи бягат!
Особено нов ГИ.
Бургас не е никак близо 135+135 = 270 км. зимата не се тръгва лесно. И миналата зимата същите проблеми и сега пак. А и силно се съмнявам че ще са по-различни от варненските. И в Бургас и в Севлиево ще има тарикатлъци "при нас ремонтираме само наш монтаж ГИ!!!"
Никога повече италиански газов инжекцион Заволи и монтаж при тукашен дилър! И се убедих че понятието гаранция на газов инжекцион във Варна не значи нищо!
А и въобще се замислям на лято за друга кола дизел.
Общо взето имат си правило и никой газаджия не пипа чуждо газово.
Разбирай те което не са монтирали отказват да ремонтират чуждо. А като чуят Газ инжекцион Заволи бягат!
Особено нов ГИ.
Бургас не е никак близо 135+135 = 270 км. зимата не се тръгва лесно. И миналата зимата същите проблеми и сега пак. А и силно се съмнявам че ще са по-различни от варненските. И в Бургас и в Севлиево ще има тарикатлъци "при нас ремонтираме само наш монтаж ГИ!!!"
Никога повече италиански газов инжекцион Заволи и монтаж при тукашен дилър! И се убедих че понятието гаранция на газов инжекцион във Варна не значи нищо!
А и въобще се замислям на лято за друга кола дизел.
- torettos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше: BMW(e46) 143 hp. (N42B20)
- Мечтае да кара: Ново BMW
Колега, ако позволиш ще коментирам. Тъй като имах подобни проблеми..
1. Aко имаш реални доказателства, че си бил заплашван директно си пусни жалба в полицията... Тъй като има доста хора в Б-я който си мислят, че е 90-сте..
2. За проблемите с ГИ и гаранцията са много лесно решими - КЗП (Комисия за защита на потребителите) - Пусни една жалба и там.. и стой и гледай... (глобата за не покриване и обслужване на стандартна гаранцията е 14000 лв.
)
Тъй като и двата проблема с едно също място... решението ти е да си търсиш правата като потребител и гражданин!!! Само един съвет, така го направи, че да е 100% законово със съответните входящи номера и т.н... Има и разни организации към ЕС, който яко следят Б-я за следване на европейски правила и директиви.. както и да е да не разводняваме темата!
1. Aко имаш реални доказателства, че си бил заплашван директно си пусни жалба в полицията... Тъй като има доста хора в Б-я който си мислят, че е 90-сте..
2. За проблемите с ГИ и гаранцията са много лесно решими - КЗП (Комисия за защита на потребителите) - Пусни една жалба и там.. и стой и гледай... (глобата за не покриване и обслужване на стандартна гаранцията е 14000 лв.

Тъй като и двата проблема с едно също място... решението ти е да си търсиш правата като потребител и гражданин!!! Само един съвет, така го направи, че да е 100% законово със съответните входящи номера и т.н... Има и разни организации към ЕС, който яко следят Б-я за следване на европейски правила и директиви.. както и да е да не разводняваме темата!

- Демирев
- ентусиаст
-
Още миналата зима съм се замислял за КЗК - но от сервиза на Заволи в Кайсиева градина Варна са приемали над 10 пъти колата за ремонт...последният път стоя ден и половина преди тази коледа.
Те не ми отказват ремонт на думи - просто приемат винаги колата и нищо не ремонтират. Оставям я в газ сервиза и само стои на паркинг....И така до безкрайност.
Подиграват ми се в този сервиз просто и ме заплашва собственика.
Те не ми отказват ремонт на думи - просто приемат винаги колата и нищо не ремонтират. Оставям я в газ сервиза и само стои на паркинг....И така до безкрайност.
- torettos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше: BMW(e46) 143 hp. (N42B20)
- Мечтае да кара: Ново BMW
Демирев написа:Още миналата зима съм се замислял за КЗК - но от сервиза на Заволи в Кайсиева градина Варна са приемали над 10 пъти колата за ремонт...последният път стоя ден и половина преди тази коледа.
Точно такъв номер ми правиха

П.С: Повярвай ми, ако пропищиш както трябва по всички институции, ще спечелиш! Само бъди спокоен.. и не спирай до край. Аман от тарикати в тая държава!

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Аз не мога да разбера, ти до сега де спа и не потърси съдействие от институциите (КЗП и Полиция)? Виждаш, че само те подмятат, до кога? КЗП имат поддръжка и за онлайн подаване на жалби! Така, че всичко зависи от теб.
Мога да ти пожелая само успех.
Време е вече, хората да се осъзнаят и да си отстояват своите права.
Предполагам, че нарочно те мотат, за да изтече гаранцията. Така, че взимай мерки.
Мога да ти пожелая само успех.

Предполагам, че нарочно те мотат, за да изтече гаранцията. Така, че взимай мерки.

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
А по принцип ГИ-то има ли други изяви, като изключим газненето. И самото гаснене кога се проявява? При спиране на светофар или спонтанно по време на каране? Иначе как върви колицата и колко харчи? Горе-долу де - няма да правим темата за разход на газ. 

БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED

- Демирев
- ентусиаст
-
Гасне само на минусови температури и около 0 градуса и само когато е в синята зона.
На температура на въздуха над +4 градуса не гасне. В движение не гасне...угасва само първите няколко стартирания на много студен мотор плътно в синята зона долу стрелка!
Ако е минус 7 градуса като в момента пали веднага...подавам газ - вдига обороти и падат и угасва и така 4-5 пъти угасва и вече след 3 минути е вдигнала 40 градуса на антифриза и тръгвам и повече няма гаснене!
Като извадя бушона на ГИ и е напълно изключена всички проблеми изчезват
Разхода изцяло градско е около 12.5л. газ и 1.5 л. бензин за 100 км. градски цикъл.
На температура на въздуха над +4 градуса не гасне. В движение не гасне...угасва само първите няколко стартирания на много студен мотор плътно в синята зона долу стрелка!
Ако е минус 7 градуса като в момента пали веднага...подавам газ - вдига обороти и падат и угасва и така 4-5 пъти угасва и вече след 3 минути е вдигнала 40 градуса на антифриза и тръгвам и повече няма гаснене!
Като извадя бушона на ГИ и е напълно изключена всички проблеми изчезват

Разхода изцяло градско е около 12.5л. газ и 1.5 л. бензин за 100 км. градски цикъл.
- Демирев
- ентусиаст
-
vavilon написа:Аз не мога да разбера, ти до сега де спа и не потърси съдействие от институциите (КЗП и Полиция)? Виждаш, че само те подмятат, до кога? КЗП имат поддръжка и за онлайн подаване на жалби! Така, че всичко зависи от теб.
Мога да ти пожелая само успех.Време е вече, хората да се осъзнаят и да си отстояват своите права.
Все си мисля че поне аз трябва да съм възпитан и културен докрай - въпреки че срещам зъбене от към сервиза.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Бе не че съм много в час, ама нещо не схващам. Ква газ, кви 5 лв, на студен мотор? Газта треа дойде кат загрее колата. ГИ на служебната пуска газта чак на 65-70 градуса (което преведено прави разход 1-1.5 л бензин на 100). Мноу ясно че ще гасне ако още студена е на газ. След като при всички останали режими работи нормално, то според мен е само проблема на ранното пускане на газта и нищо друго.
Хм,хм...