Прекъсва на газ докато загрее
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Прекъсва на газ докато загрее
Колеги имам проблем.. Колата ми е настроена да прехвърля на газ на 20 градуса.. Знам, че е много малко и тези дни ще го направя минимум на 45 градуса.. От 1 месец горе/долу ми седи на 20 градуса. Обаче от 3-4 дни като я запаля и като мине на газ или гасне или повече от 100км/ч не може и след около 5-10 мин се оправя.. Възможно ли е да ми е заминала газовата рейка, защото майстора ми каза, че като вдигнем градусите ще се оправи! Прави ми го 3-4 път за това се притеснявам за рейката! Мотора е М52В20. Благодаря!!!
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Re: Прекъсва на газ докато загрее
Моята също прехвърля на 20 градуса- тресе съвсем малко след като прехвърли и изчиства, това в рамките на секунди. Според мен проблема не ти е от градусите колега.
От какво друго може да е колега.. От 1 месец е така, но от 1 седмица го прави... Докато не мина минимум 15-20 км няма грам мощност..
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
колега може ли да наснимаш подробно под капака да видим какво е монтирано и тн.
остави колата на прехвърли на 43 или нагоре
- iskamdatikaja
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело
- Мечтае да кара: каруца
petiooo написа:Колеги имам проблем.. Колата ми е настроена да прехвърля на газ на 20 градуса.. Знам, че е много малко и тези дни ще го направя минимум на 45 градуса.. От 1 месец горе/долу ми седи на 20 градуса. Обаче от 3-4 дни като я запаля и като мине на газ или гасне или повече от 100км/ч не може и след около 5-10 мин се оправя.. Възможно ли е да ми е заминала газовата рейка, защото майстора ми каза, че като вдигнем градусите ще се оправи! Прави ми го 3-4 път за това се притеснявам за рейката! Мотора е М52В20. Благодаря!!!
Нормално е да ти гасне... на -10 да ти прехвърли на 20 градуса е абсурт. Препоръчва се на големите двигатели 6 цилиндъра и нагоре да обръща мин. на 40 градуса, аз лично съм го направил да ми обръща на 50 и няма тресене и т.н. Успех

- Тонката
- младши ентусиаст
-
- Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA
dbanchev написа:Моята също прехвърля на 20 градуса- тресе съвсем малко след като прехвърли и изчиства, това в рамките на секунди. Според мен проблема не ти е от градусите колега.
Точно от градусите му е проблема според мен.
Преди, когато карах на газ, нито веднъж не ми е правила проблеми, но при мен прехвърляше около 45градуса.
Имай предвид, че когато прехвърля на 20 градуса, не пестиш много, много, тъй като докато загрее ще харчи повече газ.
Весели празници!

е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`
- ares2
- старши ентусиаст
-
странното е че когато на мен ми пише 43 на таблото от скритите менюта сега в студа не обръща..
когато на таблото излезе 54 - 55 чак тогава обръща..
когато на таблото излезе 54 - 55 чак тогава обръща..
ares2 написа:колега може ли да наснимаш подробно под капака да видим какво е монтирано и тн.
Колега, сега бях при майстора, и останах потресен, какъвто и ти ще бъдеш след малко..

Значи, паля си аз колата r ми обърна на газ, но положението беше адски зле, на място тресе а като дадеш газ и буквално ще се разпадне.. Вдига капака и гледаме всичко побеляло, маркучите от рейката целите в скреж, от изпарителя капе газ и e леден.. Аз буквално се стъписах загасих колата и той ми вика ела да видиш от къде идва цялата работа! Оказа се, че маркуча на изпарителя е вързан за дросела.. (нямам идея как става и тоя, който е вързал, колко уникално тъп трябвя да е, за да го направи) и затова се получавало така.. Каза ми да ида утре, че ще ми го върже за парното ( както трябвяло да е) и 100% щяло да се оправи и да свършат мъките с тая шибана газзз...

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна petiooo на 29 Дек 2014, 18:00, променена общо 1 път
- ares2
- старши ентусиаст
-
не вярвам, че е от дросела само проблема..
отоплението на дросела идва пак от главата и не студена охладителната течност там..
може дебита и да не е достатъчно но като загрее колата няма да е много проблемно
на Е36 с М42 съм така вече 4 години и няма кой знае какъв проблем
отоплението на дросела идва пак от главата и не студена охладителната течност там..
може дебита и да не е достатъчно но като загрее колата няма да е много проблемно
на Е36 с М42 съм така вече 4 години и няма кой знае какъв проблем
А каква е тогава според теб причината в момента в който мине на газ всичко отпред да замръзва.. 

- ares2
- старши ентусиаст
-
може и да е от това..
просто не ми се вярва само да е от него
проверете посоките и тн на маркучи ..
все пак човека е майстор и ще знае..
просто не ми се вярва само да е от него
проверете посоките и тн на маркучи ..
все пак човека е майстор и ще знае..