Цвят за джанти style 65

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Цвят за джанти style 65

Мнение от kalingk » 18 Мар 2013, 21:35

Здравейте!!!Преди месец окастрих едната джанта на колата/стайл 65 са/,джантата ми я изправиха,но понеже беше изправяна отвън трябваше и да се пребоядиса.Два пъти вече ми боядисват джантата,но ефекта на другите три не се получава.Ходих и лично до бояджиите да търсим цвета,но все не се получава ефекта на хрома.Та молбата ми е,ако някой знае кой точно е цвета/номера/,на боята на стайл 65,моля да го сподели,че залуднах вече.
ПП Моля линкове към шпрейчета от ибей или чужди сайтове да не се споделят,че така не мога да си свърша работа.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39

Re: Цвят за джанти style 65

Мнение от braina » 18 Мар 2013, 23:37

колега и аз заедно с други колеги сме търсили номера на боята за тея джанти, без успех.
Мисля, че най-добрия начин, е ако имаш някой познат в представителство на бмв да ти сподели малко вътрешна информация за цвета :mrgreen:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39

Мнение от milenskia525 » 19 Мар 2013, 8:07

Другия вариант,който за съжаление е по скъп е да ги боядисаш и четирите :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 19 Мар 2013, 13:00

Да не те отчайвам, но в БГ просто няма кой да ти ги направи. Оновния цвят е "shadow chrome" който се постига с черно прахово и след това със сребърно и накрая лаково. Всичко това е прахово боядисано.
Някъде бях чел, че в щатите има само една фирма, която постига 1:1 цвета и взема 160$.

EDIT: Ето една тема по въроса http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... r-M5-weels

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er-Reihe

Мнение от Ivo Georgiev » 19 Мар 2013, 13:21

Лошото е, че оригиналното покритие с времето започва да пада на люспи. Моите ги боядисваха точно така - първо целите черни, след това хром и накрая лак. Станаха малко по-тъмни отколкото бяха оригинални, но и аз мисля, че 1:1 в България няма кой да ги направи.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dyakov » 19 Мар 2013, 16:00

Преди време и аз бях търсил и единственото, което намерих бе тази италианска фирма, която прави боята, но пак е с прахово боядисване.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 19 Мар 2013, 21:09

Това за черната основа го видях след първото боядисване.На вторият път го коригирах с черен мат спрей за основа и стана 1:1 с оригиналното,но цвета не догодих.Днес ходих в официалният сервиз на Рено-Враца.Само там намерих възможност да се търси цвят за джанти под име.Единственият цвят,който излезе за БМВ беше - Chrome Line Shadow Met.В никой друг цвят за джанти на марката БМВ,не фигурираше името shadow или chrome.Направих 100 грама и като гледам,това вече ще да е цвета,утре ще тръкна джантата на водно,после пак черен мат и тогава ще се ръси с тази.Та,ако стане ще пиша,така мераклиите ще знаят къде и каква боя да си търсят ,за да изкарат този цвят.
ПП Преславе,аз намерих това,че така се казва тази боя:Chrome Shadow и номера и към БМВ е:Part number 51 91 0 427 958
Ето: http://www.m5board.com/vbulletin/e39-m5 ... shing.html
Ама така с този номер ме гледат като прецицали.Боята,която ползва БМВ по принцип,мисля,че е Глазурит.Тази дето съм купил сега пак е Глазурит,но там не са под такива номера,но изкараха такова име.Дано да е такъв цвета :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 19 Мар 2013, 22:15

Бате ти утрепа коня с прашка. Боята същата, само цветс различен.

Иначе успех с новата боя и да пуснеш снимки да видим как е станало.

Sent from my Sony Xperia S using Tapatalk 2

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 20 Мар 2013, 0:07

Kris написа:Бате ти утрепа коня с прашка. Боята същата, само цветс различен.

Не цвета, а нюанса ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: комбайн в парламента

Мнение от LUBO 555 » 20 Мар 2013, 18:18

Нюанса на стари джанти няма как да го търсиш по парт номер.За да излезе само една джанта или какъвто и да било детайл на колата еднакъв с останалите,трябва да се сканира и компютъра на бояджията да нагоди същия тон на боята
Ако колегата може да постигне ефекта на око....евала.Ама да не личи погледнато от различни ъгли,малко трудно
ИзображениеИзображение

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 m44b19

Мнение от BMWFen » 22 Дек 2014, 18:51

Колеги, да възкрася малко и аз темата.

До колкото разбирам, за да се постигне ефекта технологията е следната:

- прахово боядисване черен МАТ
- боядисване в сребърен цвят
- лакиране

Другия вариант е да се купи Shadow Chrome, който по това което намирам е уникално скъп цвят.

Май по-добрата алтернатива е да се пробва да се напасне?

Моля помагайте, ако някой се е справил с тази задачка и да ме ориентира кой във Варна може да ми ги направи?

Благодаря!
BMW 318is M44B19

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 530DA
Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
Детайли за колата: Е39 530DA wagon

Мнение от bumer530 » 23 Дек 2014, 0:17

Наскоро гледах по румънските сайтове ,че продават единични бройки на доста приятна цена.Мой познат имаше за разрешаване същата дилема.Намери си джанта втора ръка с оригиналната боя на нея.Неговата (старата джанта) я пусна в нета за продаване.Бързо я продаде ,защото купувача щял да я боядисва черен мат.
П.П. от последното бях потресен :mhihi: :mhihi:
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E30 320i Convertible '87

Мнение от el_nino » 28 Дек 2014, 0:46

има същите джанти и като ги купих бяха зле, търсих в БГ кой може да ги направи като оригиналните, но като цяло ударих на камък.
В крайна сметка в София намерих човек при който отидох, показах му джантите и той ми изнесе няколко детайла боядисани в различни нюанси и единия то тях беше 1:1 с джантите.
Човека искаше да му занеса джнатите боядисани на черен прахов мат, след което той щял да нанесе 4 ръце от въпросния "химикал" като между всяка ръка каза, че имало "търкане". Човека беше ходил на курсове в Съединените щати и ми показа разни грамоти и т.н. за работа с тези бои/химикали. В крайна сметка каза, че неговия труд + "химикала" ще бъде между 160-180лв на джанта (като джантите преди това да си ги направя аз на прахово) или по другн ачин казано 140~прахово + 640 за него. Човека каза, че бил правил бара в Син Сити след ремонта му който бил направен с подобна технология, не съм ходил там и незнам.
Ако случайно въпреки цената някой има интерес човека и сервиза му се намира в кв.Бенковски до картинг пистата, буквално двора със сгради преди картинг пистата, на халето имаше някакъв рекламен надпис, а отпред имаше няколко "подготвени" БМВ-та.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от braina » 28 Дек 2014, 13:13

Значи, само да вметна, че по тази логика и в БМВ могат да ти ги направят и предполагам, че ще ти легне същата сума горе долу .... :mhihi:
Изображение

Назад към E39