Проблем с предницата!!! Помощ!!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 320 d

Re: Проблем с предницата!!! Помощ!!

Мнение от nishto1li4no » 25 Дек 2014, 9:56

еми то само това ми остана за смяна, само карето. Ще го сменя какво друго ми остава. И амортисьорите ще сменя и то друго няма. Явно това го има при доста коли! Може да е нормално обаче вярвайте ми ужасно много ме дразни. Не съм свикнал да карам кола и нещо да трака пък какво остава да ми носи така! Харесвам си я колата ама сега се замислям дали да не я махам..... може да сменя гумите с 215 и да карам малко така пък каквото дойде ! Благодаря за съветите колеги ! :bowdown: Весела коледа на всички :D :bowdown: :D :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 25 Дек 2014, 10:04

Оправете си колите с истински части и сложете размер на гуми според производителя...дърпа дядо ви.

Потребител
Аватар
Кара: 320 d

Мнение от nishto1li4no » 25 Дек 2014, 10:42

пари от части не пестя. Слагам само най хубавите колега ! за гумите 205/16 ги дават но не съм виждал да карат с такива...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koziak » 25 Дек 2014, 13:00

Въпросното каре и аз съм го купил. Според доста чужди форуми разликата била огромна като се смени. Утре мисля да го сменя моето. При мен се усеща хлабина във волана, а съм сменил абсолютно всичко. Амортисьори, рейка, носачи, тампони, буквално всичко е сменено.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 25 Дек 2014, 14:01

Въпросното каре няма никакво отношение към дърпането на волана.

vvasilev1 написа:Оправете си колите с истински части и сложете размер на гуми според производителя...дърпа дядо ви.

Ти с какъв размер гуми караш и на какво налягане ги помпаш?
Аз съм направил и двете ти препоръки. И какво правим сега?
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koziak » 25 Дек 2014, 14:19

За дърпането нз, при мен не дърпа. При мен се усеща хлабина във волана

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 25 Дек 2014, 14:33

koziak написа:За дърпането нз, при мен не дърпа. При мен се усеща хлабина във волана

При хлабината е нормално да е от карето, но самото дърпане на волана, причинено от пътната настилка е съвсем друго.

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 25 Дек 2014, 15:16

koziak написа:За дърпането нз, при мен не дърпа. При мен се усеща хлабина във волана

И дърпа и огромна хлабина във волана усещам. :evil:

С чисто нови Гудрич Уинтър 205/55/16 цола с два пъти минат баланс при монтажа им и след 1000 км.
Сменил съм тази година всички амортисьори и пружини с фабрични немски. И носачите с тампоните към тях март смених.
Реглаж правен октомври.

Воланът е ужасяващо и направо чудовищно лек при 80-90 км в час.
Направо опасно лек волан при висока скорост още на 85 км в час стискам с всички сили геврека - защото имам чувството че ще ме повлече към канавката като минава тир отсреща :(
Всичко по окачването е съвсем ново.

Това каре на волана какво представлява - какви пари е ориентировъчно?

Също се чудя и дали да не остана отзад със 205 - 55 - 16 цола - а отпред да купя чисто нови джанти 15 цола и да сложа предни гуми 195 - 15 цола???
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vvasilev1 » 25 Дек 2014, 16:02

JTD написа:Въпросното каре няма никакво отношение към дърпането на волана.

vvasilev1 написа:Оправете си колите с истински части и сложете размер на гуми според производителя...дърпа дядо ви.

Ами аз си карам с оригиналния размер гуми 195 65 15...тези 115 коня на 18 ки ли да ги возя. Не помръдва и не тегли, волана е лек без луфтове.
Също имах проблеми с едни рециклирани носачи...направих го за проба...волана се надърви не се изправяше сам след завой...трагедия.
Забих два нови носача с два нови тампона на Лемфьордер (гарантирано оригинал излезе ми към 650 лева)...еми не си познах колата...удоволствие :lalala: Знам че много хора ще скочат и ще обясняват за всякакви алтернативи и рециклаж и не всеки има възможност да плаща за скъпи чаркове, но няма как с кърпена работа да имаш оптимален резултат + 4 нови гуми .... ихааааа :lalala: :lalala: :lalala:

Мисля, че 4 цилиндров мотор си е за 16 цола (макс 17...карал съм е46 на 17 цола и нямам думи...вярно е, че не мърда, но не е за нашите каруцарски пътеки). Налягането го правя винаги според указанието на колонката на шофьорската врата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koziak » 25 Дек 2014, 17:35

80 лева от дару го взех карето. Като го сменя ще пиша как е. Най се усеща с по висока скорост. Волана е като откачен.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vvasilev1 » 25 Дек 2014, 20:50

koziak написа:80 лева от дару го взех карето. Като го сменя ще пиша как е. Най се усеща с по висока скорост. Волана е като откачен.

Дано се оправи с карето, но това, което описваш ми прилича на отворена предница...лоша сходимост.
Сигурен ли си в сервиза, където ти правят реглаж на сходимост??

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koziak » 25 Дек 2014, 21:19

Няколко сервиза съм обиколил. Както и да, така или иначе съм купил карето, ще видим какъв ще е резултата.
Отделно и с различни гуми пак няма разлика. Сега и обух чисто нови зимни гуми гудиър

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koziak » 26 Дек 2014, 15:47

Смених го въпросното каре на волана. Разликата е голяма, няма луфтове, управлението е директно. Доволен съм! Старото каре видимо не може да се определи че е било прецакано. Като го свалих вече се видя че е поразбито и гумата му е омекнала

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 26 Дек 2014, 17:22

vvasilev1 написа:
JTD написа:Въпросното каре няма никакво отношение към дърпането на волана.

Ами аз си карам с оригиналния размер гуми 195 65 15...тези 115 коня на 18 ки ли да ги возя. Не помръдва и не тегли, волана е лек без луфтове.
Също имах проблеми с едни рециклирани носачи...направих го за проба...волана се надърви не се изправяше сам след завой...трагедия.
Забих два нови носача с два нови тампона на Лемфьордер (гарантирано оригинал излезе ми към 650 лева)...еми не си познах колата...удоволствие :lalala: Знам че много хора ще скочат и ще обясняват за всякакви алтернативи и рециклаж и не всеки има възможност да плаща за скъпи чаркове, но няма как с кърпена работа да имаш оптимален резултат + 4 нови гуми .... ихааааа :lalala: :lalala: :lalala:

Мисля, че 4 цилиндров мотор си е за 16 цола (макс 17...карал съм е46 на 17 цола и нямам думи...вярно е, че не мърда, но не е за нашите каруцарски пътеки). Налягането го правя винаги според указанието на колонката на шофьорската врата.

А така. Сега ти предлагам да минеш през нас да ти дам един летен комплект 17-ки за теста, минаваш през едни коловози за които говоря и след това искам да споделиш отново мнение.
Защото така да се изказваш е малко несериозно, като нямаш никакви опити с джанти над твоя размер.
Аз за това съм споменал, че дори на 17-ка ако слезеш от 225 на 205 въпросното дърпане почти изчезва, ти ми говориш за 15-ки дори.
Та предложението ми е сериозно - ела сам да се убедиш и след това отново да коментираш.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vvasilev1 » 26 Дек 2014, 22:34

Ами интересно ми е да я видя на 17ки, ама аз не схващам как на 4 цилиндров, мотор дето си е предвиден за 15-16 цола му се набиват или много широки 17ки или даже 18 цола?? Еми напълно е възможно да започнат някакви отклонения и аномалии.
Мисля, че на моята всичко над 205 55 16 е прекалено голямо.
Имам едни френдове в една гумаджийница и ще говоря с тях като им дойде някой комплект 17 ки на бмве джанта да ги сложим да покарам малко :mhihi:

195 65 R15 91 H
205 60 R15 91 H
205 55 R16 91 H
225 50 R16 92 W
205 50 R17 93 W :lalala:
225 45 R17 91 W :angel:

това дават като размер за моята :mhihi: :mhihi: :mhihi:

...няма да мръдне на коловоз :bchug:

ПредишнаСледваща

Назад към E46