Проблем с предницата!!! Помощ!!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- nishto1li4no
- Потребител
-
- Кара: 320 d
Re: Проблем с предницата!!! Помощ!!
еми то само това ми остана за смяна, само карето. Ще го сменя какво друго ми остава. И амортисьорите ще сменя и то друго няма. Явно това го има при доста коли! Може да е нормално обаче вярвайте ми ужасно много ме дразни. Не съм свикнал да карам кола и нещо да трака пък какво остава да ми носи така! Харесвам си я колата ама сега се замислям дали да не я махам..... може да сменя гумите с 215 и да карам малко така пък каквото дойде ! Благодаря за съветите колеги !
Весела коледа на всички

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Оправете си колите с истински части и сложете размер на гуми според производителя...дърпа дядо ви.
- nishto1li4no
- Потребител
-
- Кара: 320 d
пари от части не пестя. Слагам само най хубавите колега ! за гумите 205/16 ги дават но не съм виждал да карат с такива...
Въпросното каре и аз съм го купил. Според доста чужди форуми разликата била огромна като се смени. Утре мисля да го сменя моето. При мен се усеща хлабина във волана, а съм сменил абсолютно всичко. Амортисьори, рейка, носачи, тампони, буквално всичко е сменено.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Въпросното каре няма никакво отношение към дърпането на волана.
Ти с какъв размер гуми караш и на какво налягане ги помпаш?
Аз съм направил и двете ти препоръки. И какво правим сега?
vvasilev1 написа:Оправете си колите с истински части и сложете размер на гуми според производителя...дърпа дядо ви.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
За дърпането нз, при мен не дърпа. При мен се усеща хлабина във волана
koziak написа:За дърпането нз, при мен не дърпа. При мен се усеща хлабина във волана
При хлабината е нормално да е от карето, но самото дърпане на волана, причинено от пътната настилка е съвсем друго.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
koziak написа:За дърпането нз, при мен не дърпа. При мен се усеща хлабина във волана
И дърпа и огромна хлабина във волана усещам.

С чисто нови Гудрич Уинтър 205/55/16 цола с два пъти минат баланс при монтажа им и след 1000 км.
Сменил съм тази година всички амортисьори и пружини с фабрични немски. И носачите с тампоните към тях март смених.
Реглаж правен октомври.
Воланът е ужасяващо и направо чудовищно лек при 80-90 км в час.
Направо опасно лек волан при висока скорост още на 85 км в час стискам с всички сили геврека - защото имам чувството че ще ме повлече към канавката като минава тир отсреща

Всичко по окачването е съвсем ново.
Това каре на волана какво представлява - какви пари е ориентировъчно?
Също се чудя и дали да не остана отзад със 205 - 55 - 16 цола - а отпред да купя чисто нови джанти 15 цола и да сложа предни гуми 195 - 15 цола???
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
JTD написа:Въпросното каре няма никакво отношение към дърпането на волана.vvasilev1 написа:Оправете си колите с истински части и сложете размер на гуми според производителя...дърпа дядо ви.
Ами аз си карам с оригиналния размер гуми 195 65 15...тези 115 коня на 18 ки ли да ги возя. Не помръдва и не тегли, волана е лек без луфтове.
Също имах проблеми с едни рециклирани носачи...направих го за проба...волана се надърви не се изправяше сам след завой...трагедия.
Забих два нови носача с два нови тампона на Лемфьордер (гарантирано оригинал излезе ми към 650 лева)...еми не си познах колата...удоволствие

Мисля, че 4 цилиндров мотор си е за 16 цола (макс 17...карал съм е46 на 17 цола и нямам думи...вярно е, че не мърда, но не е за нашите каруцарски пътеки). Налягането го правя винаги според указанието на колонката на шофьорската врата.
80 лева от дару го взех карето. Като го сменя ще пиша как е. Най се усеща с по висока скорост. Волана е като откачен.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
koziak написа:80 лева от дару го взех карето. Като го сменя ще пиша как е. Най се усеща с по висока скорост. Волана е като откачен.
Дано се оправи с карето, но това, което описваш ми прилича на отворена предница...лоша сходимост.
Сигурен ли си в сервиза, където ти правят реглаж на сходимост??
Няколко сервиза съм обиколил. Както и да, така или иначе съм купил карето, ще видим какъв ще е резултата.
Отделно и с различни гуми пак няма разлика. Сега и обух чисто нови зимни гуми гудиър
Отделно и с различни гуми пак няма разлика. Сега и обух чисто нови зимни гуми гудиър
Смених го въпросното каре на волана. Разликата е голяма, няма луфтове, управлението е директно. Доволен съм! Старото каре видимо не може да се определи че е било прецакано. Като го свалих вече се видя че е поразбито и гумата му е омекнала
vvasilev1 написа:JTD написа:Въпросното каре няма никакво отношение към дърпането на волана.vvasilev1 написа:Оправете си колите с истински части и сложете размер на гуми според производителя...дърпа дядо ви.
Ами аз си карам с оригиналния размер гуми 195 65 15...тези 115 коня на 18 ки ли да ги возя. Не помръдва и не тегли, волана е лек без луфтове.
Също имах проблеми с едни рециклирани носачи...направих го за проба...волана се надърви не се изправяше сам след завой...трагедия.
Забих два нови носача с два нови тампона на Лемфьордер (гарантирано оригинал излезе ми към 650 лева)...еми не си познах колата...удоволствиеЗнам че много хора ще скочат и ще обясняват за всякакви алтернативи и рециклаж и не всеки има възможност да плаща за скъпи чаркове, но няма как с кърпена работа да имаш оптимален резултат + 4 нови гуми .... ихааааа
![]()
![]()
![]()
Мисля, че 4 цилиндров мотор си е за 16 цола (макс 17...карал съм е46 на 17 цола и нямам думи...вярно е, че не мърда, но не е за нашите каруцарски пътеки). Налягането го правя винаги според указанието на колонката на шофьорската врата.
А така. Сега ти предлагам да минеш през нас да ти дам един летен комплект 17-ки за теста, минаваш през едни коловози за които говоря и след това искам да споделиш отново мнение.
Защото така да се изказваш е малко несериозно, като нямаш никакви опити с джанти над твоя размер.
Аз за това съм споменал, че дори на 17-ка ако слезеш от 225 на 205 въпросното дърпане почти изчезва, ти ми говориш за 15-ки дори.
Та предложението ми е сериозно - ела сам да се убедиш и след това отново да коментираш.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
Ами интересно ми е да я видя на 17ки, ама аз не схващам как на 4 цилиндров, мотор дето си е предвиден за 15-16 цола му се набиват или много широки 17ки или даже 18 цола?? Еми напълно е възможно да започнат някакви отклонения и аномалии.
Мисля, че на моята всичко над 205 55 16 е прекалено голямо.
Имам едни френдове в една гумаджийница и ще говоря с тях като им дойде някой комплект 17 ки на бмве джанта да ги сложим да покарам малко
195 65 R15 91 H
205 60 R15 91 H
205 55 R16 91 H
225 50 R16 92 W
205 50 R17 93 W
225 45 R17 91 W
това дават като размер за моята
...няма да мръдне на коловоз
Мисля, че на моята всичко над 205 55 16 е прекалено голямо.
Имам едни френдове в една гумаджийница и ще говоря с тях като им дойде някой комплект 17 ки на бмве джанта да ги сложим да покарам малко

195 65 R15 91 H
205 60 R15 91 H
205 55 R16 91 H
225 50 R16 92 W
205 50 R17 93 W

225 45 R17 91 W

това дават като размер за моята

...няма да мръдне на коловоз

33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3