Bluetooth
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Bluetooth
Здравейте колеги моля за помощ BMW E39 2003g.525D.фейслифт. Смених си телефона, и нещо не мога да включа Bluetooth и да ги синхронизирам,с стария телефон нямах никакъв проблем, като запаля двигателя на колата. Тел.сам се връзваше към колата.Сега какво ли не опитах и не мога да вляза в менюто на Bluetooth, за да ги синхронизирам.
Търсех в форума не намерих нищо по темата.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Re: Bluetooth
hyga написа:Здравейте колеги моля за помощ BMW E39 2003g.525D.фейслифт. Смених си телефона, и нещо не мога да включа Bluetooth и да ги синхронизирам,с стария телефон нямах никакъв проблем, като запаля двигателя на колата. Тел.сам се връзваше към колата.Сега какво ли не опитах и не мога да вляза в менюто на Bluetooth, за да ги синхронизирам.
Телефона ти е по-нов от протокола който Bluetooth модула поддържа. Или сменяш модула с по-нова година такъв или връщаш старият телефон.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- feron
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 dA Touring
- Мечтае да кара: BMW F11
При мен колата е 07.03 и до момента не е отказала да се свърже с телефон. Включително и с iPhone.
Sent from my SmartPhone using Tapatalk
Sent from my SmartPhone using Tapatalk
- ares2
- старши ентусиаст
-
- feron
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 dA Touring
- Мечтае да кара: BMW F11
При мен ги свързвам, като задържа бутона на подлакътника, после завъртам контакния ключ до позиция 1. След 3-5 секунди пускам бутона на подлакътника и системата влиза в "pairing mode", откривам го от телефона и въвеждам PIN codе.
Някой би ли ми описал процедурата стъпка по стъпка, като за тотален новобранец, моля ви!
Задържам копчето на подлакътника, давам ключа на първо положение, след 3-5 сек пускам копчето и почват да мигат червена, жълта и зелена лампичка. Намерих си кода в книжката, въведох го нателефона и ми изкарва свързан за момент. Проблема е, че постоянно губи връзката и трябва да му давам Connect през 1 сек от телефона. Пробвах с няколко телефона (3-4) и все същото се получава. Да не бъркам нещо?
Задържам копчето на подлакътника, давам ключа на първо положение, след 3-5 сек пускам копчето и почват да мигат червена, жълта и зелена лампичка. Намерих си кода в книжката, въведох го нателефона и ми изкарва свързан за момент. Проблема е, че постоянно губи връзката и трябва да му давам Connect през 1 сек от телефона. Пробвах с няколко телефона (3-4) и все същото се получава. Да не бъркам нещо?

- ares2
- старши ентусиаст
-
и аз бих се възползвал от едно обяснение...
предстой ми свързване скоро
какво и няколко въпроса..
тази кутия т.н. еджект фоун може ли да си стои празна ? и за какво е онова копче с една глава която говори? дали като ми звъннат само натискам там и говоря без да имам нищо в еджект фоуна?
изглежда ми че колата от която взех телефона нямаше фабрично нищо там освен кутия за поставяне на друга приставка за даден модел телефон..
предстой ми свързване скоро
какво и няколко въпроса..
тази кутия т.н. еджект фоун може ли да си стои празна ? и за какво е онова копче с една глава която говори? дали като ми звъннат само натискам там и говоря без да имам нищо в еджект фоуна?
изглежда ми че колата от която взех телефона нямаше фабрично нищо там освен кутия за поставяне на друга приставка за даден модел телефон..
Моята няма нищо в тази кутия (еджект фоун). Копчето се използва за сдвояване на Bluetooth-а на колата и телефона, ето и видео как става:
https://www.youtube.com/watch?v=m9G0iZ2TCEw
При мен нещо не се случват нещата, но мисля че проблема е в телефонът ми, а не в колата. Сдвоявам ги, както е показано в клипа, телефонът ме пита дали да предостави информация на колата (телефонни номера, последни набирания, смс-и и т.н), разрешавам му - проблема е, че bluetooth-а на телефонът ми постоянно се рестартира и не знам защо. Понякога сработва както трябва - набирам от mid-а, говоря си през говорителите на колата, но това се случва рядко и не съм забелязал да има някаква закономерност кога. Горкото ми телефонче е китайче, което е преживяло доста и може в него да е проблема.
Ново пет - от толкова сдвоявания сега не мога да си вляза в телефонния указател от MID-а (ако така се нарича, Buisness CD е). Изписва ми някаква грешка BITTE WARREN. Някакви идеи защо?
https://www.youtube.com/watch?v=m9G0iZ2TCEw
При мен нещо не се случват нещата, но мисля че проблема е в телефонът ми, а не в колата. Сдвоявам ги, както е показано в клипа, телефонът ме пита дали да предостави информация на колата (телефонни номера, последни набирания, смс-и и т.н), разрешавам му - проблема е, че bluetooth-а на телефонът ми постоянно се рестартира и не знам защо. Понякога сработва както трябва - набирам от mid-а, говоря си през говорителите на колата, но това се случва рядко и не съм забелязал да има някаква закономерност кога. Горкото ми телефонче е китайче, което е преживяло доста и може в него да е проблема.

Ново пет - от толкова сдвоявания сега не мога да си вляза в телефонния указател от MID-а (ако така се нарича, Buisness CD е). Изписва ми някаква грешка BITTE WARREN. Някакви идеи защо?

Колеги, да попитам и аз за bluetooth-а.Как разбрахте, че имате bluetooth модул?
Има ли някакво специфично меню в бордкомпютъра за него?Става въпрос за големия board.
Защото аз имам меню Telephone, но вообще не мога да вляза в него. Освен това пък от самата стойка за телефона излиза един кабел, който никъде не е подвързан с някаква плоска букса.
Има ли някакво специфично меню в бордкомпютъра за него?Става въпрос за големия board.
Защото аз имам меню Telephone, но вообще не мога да вляза в него. Освен това пък от самата стойка за телефона излиза един кабел, който никъде не е подвързан с някаква плоска букса.
- ares2
- старши ентусиаст
-
я покажи снимки какво имаш..
може да не е свъзран от конзолата .. покажи в багажника какъв ти е модула и ще ит кажем дали е с блутуут или не
ако е черен с широка плоска букса не е от тези за които вогорим
трябва да е ламаринена метална кутия . сива
може да не е свъзран от конзолата .. покажи в багажника какъв ти е модула и ще ит кажем дали е с блутуут или не
ако е черен с широка плоска букса не е от тези за които вогорим
трябва да е ламаринена метална кутия . сива
Видях го как изглежда модула, явно стои над навигацията. Значи нямам. Ей това е при мен.
кабела, за който питах е този:
кабела, за който питах е този:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ares2
- старши ентусиаст
-
нещо е правено .. може да са ти махнали телефона от багажника при монтажа на това стъпало там
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2