Глъхнене при потегляне
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Глъхнене при потегляне
Здравейте колеги!! Имам проблем и незная нормално ли е.. При потегляне ми глъхне, когато потегля по рязко. Например на ляв завой ако искам да мина по бързо и глъхне при самото потегляне. Мотора ми е М52В20.. и в сравнение със същите мотори ми е нещо муден, не толкова на бензин, колкото на газ. Доста често ходя на газ-анализатор и всичко е ок.. но все пак имам чувството, че нещо ми е по мудна от другите 5-ци със същият мотор!! Благодаря и весело изкарване на празниците!! 

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Re: Глъхнене при потегляне
Предполагам сам разбираш че такъв проблем може да възникне по много причини. Единствено диагностика ще покаже къде е проблема, или ако не покаже точно къде е проблема поне ще насочи какво да гледате.
Мисля си че каквото и да напише някой колега ще е стреляне в тъмното, защото проблема ти не е специфичен. Още повече имаш газ което променя много неща.
Мисля си че каквото и да напише някой колега ще е стреляне в тъмното, защото проблема ти не е специфичен. Още повече имаш газ което променя много неща.

- larry_boy
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i M
- Детайли за колата: С бебе в колата...
Може да "няма" някой цилиндър на студено...
Не, не... Въпроса е, че диагностика си правя за щяло и нещяло, защото момчето ми е приятел, но не хващаме нищо и не го прави като е студена, а като си загрее както трябва... Мисълта ми е може ли да има нещо зацапано - например стъпков мотор, дросел.. Мисля да започна с клапана на картерните газове!
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Alex79 написа:Данеби да тръгва да буксува и да се включва ASC-то
Казано за М52Б20....си е направо най-якия виц на света

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
mad_presley написа:Alex79 написа:Данеби да тръгва да буксува и да се включва ASC-то
Казано за М52Б20....си е направо най-якия виц на света![]()
![]()

П.П Дали не дърпа въздух от някъде..

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- svetliol
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 40d
- Мечтае да кара: Всички коли на света!
petiooo и аз съм с този мотор на ГАЗ и с абсолютно същите симптоми. За съжаление, до сега не съм открил човек, който да ми посочи от къде е проблема.
Имам колата от 1 година и още имам пресни спомени, че като я купих това заглъхване го нямаше, така че не съм съгласен с диагнозата, че това е стандартно за M52TUB20.
Имам колата от 1 година и още имам пресни спомени, че като я купих това заглъхване го нямаше, така че не съм съгласен с диагнозата, че това е стандартно за M52TUB20.
BMW не се купува защото ти трябва, а защото искаш!
svetliol написа:petiooo и аз съм с този мотор на ГАЗ и с абсолютно същите симптоми. За съжаление, до сега не съм открил човек, който да ми посочи от къде е проблема.
Незнам, да ти кажа честно доста бмв-та със същия мотор ми правят впечетление, че при потегляне преглъхват. Може би, защото моторът е малък на това тежко купе и си иска повече подаване на газ при изнасяне... Но с тези газови проблемите с един след друг...

- svetliol
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 40d
- Мечтае да кара: Всички коли на света!
При мен няма разлика във вървенето при ГАЗ и бензин и не съм усетил фрапиращо намаляване във вървенето след като сложих газта.
Съгласен съм, че мотора слаб за това купе, но не съм убеден, че проблема с глъхненето е свързан с недостатъчната мощност на мотора.
Както казах, когате взех колата нямаше никакво заглъхване. С течение на времето започна по малко да се проявява, но това стана много преди да сложа газта, така, че не го свързвам и с това.
Аз също мисля, че може да дърпа въздух от някъде, но колкото и да ми се иска, не съм достатъчно богат да ремонтирам колата си на принципа "проба-грешка" като сменявам части, за които не съм убеден, че са за смяна.
За това ще си карам така, докато не открия проблема (с диагностика или докато не се счупи нещо и си покаже само).
Съгласен съм, че мотора слаб за това купе, но не съм убеден, че проблема с глъхненето е свързан с недостатъчната мощност на мотора.
Както казах, когате взех колата нямаше никакво заглъхване. С течение на времето започна по малко да се проявява, но това стана много преди да сложа газта, така, че не го свързвам и с това.
Аз също мисля, че може да дърпа въздух от някъде, но колкото и да ми се иска, не съм достатъчно богат да ремонтирам колата си на принципа "проба-грешка" като сменявам части, за които не съм убеден, че са за смяна.
За това ще си карам така, докато не открия проблема (с диагностика или докато не се счупи нещо и си покаже само).
BMW не се купува защото ти трябва, а защото искаш!
boksioraE39 написа:mad_presley написа:Alex79 написа:Данеби да тръгва да буксува и да се включва ASC-то
![]()
![]()
![]()
![]()
Съдя по моята бе колега, но нека виц да е, няма лошо
- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Ами ако питате мен,на минутата бих си сменил газаджията 

В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- meraklii4o
- Потребител
-
- Кара: BMW E34 520i/ bmw e39 520i
Моята е м52б20 и го прави същото даже като я оставя да работи 5 мин на място и дам газ до доло и гасне дирекно, и след това няма проблеми пали се едно нищо не е било но и това мислене при тръгване го има и за коеот и подавам леко газ един път да дигне леко оборотите и след това си тръгва без яд но е супер дразнещо
Правя си планове в най скоро време да сваля всмукателните колектори да ги предледам и да сменя гарнитурите защото за мен проблема е че смуче въздух а то ще да е от там някъде, макарче до тук 3 с един проблем може и само да си свалям и сменям и без ефект
При мен има и от време на време загуба на мощност и на газ и на бензин между 2 и 3.5 хил об се чува странен звук от мотора и не върви но не да прекъсва а просто се едно не давам до доло газ и след 3.5 изчезва шума и си тръгва нормално
Някои да го има това като проблем

Правя си планове в най скоро време да сваля всмукателните колектори да ги предледам и да сменя гарнитурите защото за мен проблема е че смуче въздух а то ще да е от там някъде, макарче до тук 3 с един проблем може и само да си свалям и сменям и без ефект

При мен има и от време на време загуба на мощност и на газ и на бензин между 2 и 3.5 хил об се чува странен звук от мотора и не върви но не да прекъсва а просто се едно не давам до доло газ и след 3.5 изчезва шума и си тръгва нормално

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Alex79 написа:boksioraE39 написа:mad_presley написа:Alex79 написа:Данеби да тръгва да буксува и да се включва ASC-то
![]()
![]()
![]()
![]()
Съдя по моята бе колега, но нека виц да е, няма лошо
Ти си с чип и спортен филтър ние говорим за сток 20ки!

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
При мен нещата са малко по различни.. Този газов инжекцион го купих от Кичука до " Овощарския институт" в Пловдив... Там още ми прецакаха колата а не ми дадоха и гаранция... И другото е, че бутилката и клапана са ми от течна фаза на Иком... Така че аз съм си виновен до някаде.. Нищо, че диагностиките показват, че всичко е ок.. Но е малко сбирщайн... Може би ако сменя бутилката и клапана ще тръгне както трябва.. Въпреки, че майсторът ми казва, че не е това причината...
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2