Теч на антифриз
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Теч на антифриз
Здравейте,
Става дума за М43.
Днес открих, че под колата се е образувала локвичка от антифриз. Сетих се за тройника, изгасих двигателя и бръкнах, но не беше мокър. Визуално течът се пада някъде в задната част на кората, откъм двигателя.
Тъй като наскоро ми сменяха антифриза се чудя има ли вариант да не са завили добре пробката?!
Оше нещо да питам - покарах колата, загря, след което при плавно отвиване на капачката на разширителния съд бликна антифриз. Предполагам, че това е нормално?
Става дума за М43.
Днес открих, че под колата се е образувала локвичка от антифриз. Сетих се за тройника, изгасих двигателя и бръкнах, но не беше мокър. Визуално течът се пада някъде в задната част на кората, откъм двигателя.
Тъй като наскоро ми сменяха антифриза се чудя има ли вариант да не са завили добре пробката?!
Оше нещо да питам - покарах колата, загря, след което при плавно отвиване на капачката на разширителния съд бликна антифриз. Предполагам, че това е нормално?
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Теч на антифриз
Нормално е естествено - системата работи под налягане. Не се отваря капачката, когато двигателя е загрял. Аз съм виждал как течността кипва мигновено, защото пада налягането, а в зависимост от двигателя температурата може да е над 100 градуса.
Относно теча махни си кората и огледай хубаво за видим теч. Няма друг начин.
Относно теча махни си кората и огледай хубаво за видим теч. Няма друг начин.
Утре се надявам да намеря работещ сервиз да я погледнат, че аз нямам къде да я вдигна.
Благодаря!
Благодаря!
- kali76
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 91 318I
- Мечтае да кара: НОВ автомобил
Пипни тройника,когато двигателя е студен.
Да знам, пипах тройника на студен двигател.
Иначе днес ходих до един сервиз, където нищо не успяха да открият, нищо не протече. Днес също я карах и след паркиране отдолу асвалата си беше сух.
Иначе днес ходих до един сервиз, където нищо не успяха да открият, нищо не протече. Днес също я карах и след паркиране отдолу асвалата си беше сух.

Май ще излезе радиаторчето за парното. Oci ме посъветва да видя дали няма влага под стелките. Е, оказа се, че над педалите мокета е леко влажен, като колата е престояла на едно място около 18 часа. Влагата не беше много, но все пак мокета не беше 100% сух...
П.С. Да попитам - ако пропуска от радиатора на парното не трябва ли по стъклата да остава мазно, заради антифриза? И второ - възможно ли е да не е радиаторчето, а някакви тръби, които водят до него, че от тях да се мокри мокета в краката на шпфьора? Вчера разглобих кората на филтъра за купето и полсе кората под волана, за да огледам, но нищо не открих.
П.С. Да попитам - ако пропуска от радиатора на парното не трябва ли по стъклата да остава мазно, заради антифриза? И второ - възможно ли е да не е радиаторчето, а някакви тръби, които водят до него, че от тях да се мокри мокета в краката на шпфьора? Вчера разглобих кората на филтъра за купето и полсе кората под волана, за да огледам, но нищо не открих.
Подвел съм се от цвета на течността. По празниците бях с другата кола и Е46-цата стоеше паркирана. Намерих я така 
Още една снимка от днес:
Това, което тече е течност за чистачки. Интересно, че тече от 2 различни места:
1) от маркуча при бъразата връзка към помпичката за миене на фаровете
2) някъде под левия фар - явно от пръскалката, но без разглабяне не мога да видя откъде точно.
Течността от Шел я виждате как е
Иначе в казанчето не е замръзнала.

Още една снимка от днес:
Това, което тече е течност за чистачки. Интересно, че тече от 2 различни места:
1) от маркуча при бъразата връзка към помпичката за миене на фаровете
2) някъде под левия фар - явно от пръскалката, но без разглабяне не мога да видя откъде точно.
Течността от Шел я виждате как е

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
От двете пръскалки за фаровете е!
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Вътре в самите пръскалки има един пръстен,който се износва и самата пръскалка се разтича!
Няма оправяне!Нови са по 100лв бройката
На старо няма смисъл -пак ще се разтекат!
Пробвай да позасилиш разтвора , за да издържа на по-студено,
защото може да е позамръзнало в пръскалката и да е деформирало оплътнението!
Ако прочистиш системата , спира временно да тече!
Няма оправяне!Нови са по 100лв бройката

На старо няма смисъл -пак ще се разтекат!
Пробвай да позасилиш разтвора , за да издържа на по-студено,
защото може да е позамръзнало в пръскалката и да е деформирало оплътнението!
Ако прочистиш системата , спира временно да тече!

Неприятно, ако е така, но ще се занимавам като температурите станат нормални за работа, че най много да счупя нещо. Благодаря 

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
и си купуваи хубава течност,защото тая като гледам на снимките как е замръзнала,нищо чудно да е спукала казанчето или да е спукала някои маркуч,защото течността като замръзне се раздува и пука наред

С тази течност на няколко коли досега не съм имал проблем, това е странното. Готова е за употреба, 4л-16лв, не е някой евтинджос все пак, но се вижда...
13 мнения
• Страница 1 от 1