Да дадем по едно мнение за "Българското"

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Да дадем по едно мнение за "Българското"

Мнение от zvetiko » 06 Яну 2014, 11:58

andy_forresite написа:Питах един много печен майстор за тази фирма. Каза че отдавна е ползвал услугите им и не е доволен. Каза че частите не изкарали и година. Ако добре си спомням ставаше дума за маншони, които се нацепвали бързо.

Не е въпрос да направиш някаква част да изглежда като оригиналната. Трябва да притежава и нейните характеристики при експлоатация- нито по-добри, нито по-лоши, защото тази част е във взаимодействие с една дузина други части от колата. Слагаш тампон направен от много здрава гума, но тя няма необходимите амортизиращи качества и се разбива нещо друго от ходовата част, слагаш много твърди накладки, които се износват бавно, но колата започва да спира лошо и дисковете се износват бързо, слагаш рециклирани с тефлон носачи, но кормилното управление започва да затяга или да скърца , слагаш маншони, но те не са направени от масло и термоустойчива гума и се разпадат или пък са направени от силикон, но не е направен както трябва профила им, скобата, която ги държи изпуска и ябълковидният болт заминава. Особено по ходовата част и кормилното управление материалите на частите трябва да отговарят на определени, изчислени съобразно натоварванията и при екстремни ситуации спецификации- не е нужно да се пребиеш за да разбереш за грешката си. Подобно производство е по силите на фирми, които без това произвеждат части за автомобилопроизводители, но мотото "Дайте ми каквото и да е от гума или метал и аз ще го направя" ми звучи малко несериозно, особено когато става въпрос за автомобилни части.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30,е46,е60
Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
Детайли за колата: лимузинкa

Мнение от angelBMW » 06 Яну 2014, 18:57

Ами да им дадем една демпферна шайба да видим дали ще измислят направят нещо качествено че не ми се дават 500-600лв всеки път за една шайба... :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
Мечтае да кара: BMW

Мнение от русиабн » 07 Яну 2014, 10:15

angelBMW написа:Ами да им дадем една демпферна шайба да видим дали ще измислят направят нещо качествено че не ми се дават 500-600лв всеки път за една шайба... :mhihi:

Хайде де тамън това имах в предвид. Айде вече имаме колеги със сложени части от колегата ще чакаме да пише какво се случва с течение на времето :yes:
Честита Нова Година на всички колеги :yes:
ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 07 Яну 2014, 15:12

Само ми кажете на кого да я пратя да я направят че и моята е за смяна :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
Мечтае да кара: BMW

Мнение от русиабн » 07 Яну 2014, 17:47

angelBMW написа:Само ми кажете на кого да я пратя да я направят че и моята е за смяна :mhihi:

Свържи се с колегата Macaveli писал е на предните страници. Той поддържа директна връзка с представител на фирмата и ще помогне да се направи връзката. Ако направиш това по изпращане на мостра и след като ти направят нова като я сложиш задължително да споделиш какъв е резултата и на каква цена са я изработили :yes:
ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 07 Яну 2014, 17:54

Задължително :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 08 Яну 2014, 17:51

Колеги, демпферната шайба не трябва само да се излее.. Най-малкото трябва и да е добре балансирана, че иначе не ми се мисли какво би причинила.. :|
Иначе, евала и аз винаги се радвам като се види нещо, пък макар и малко в посока производство.. :-)
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 08 Яну 2014, 19:47

Ами щом "Дайте ни каквото и да е и ще го направим" би трябвало да си имат понятие от дем.шайба че иска баланс и някои други подробности които трябва да се изпипат....писах на колегата макавели но вече 2ри ден не ми е отговорил :dunno:

Потребител
Аватар
Кара: BMW 325 tds
Мечтае да кара: Alpina B5

Мнение от vanko_0562 » 17 Дек 2014, 23:59

Колеги има ли развитие на темата някой има ли наблюдение към тези части и към конкретната фирма

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i E46
Мечтае да кара: Хеликоптер

Мнение от Macaveli » 07 Яну 2015, 10:28

vanko_0562 написа:Колеги има ли развитие на темата някой има ли наблюдение към тези части и към конкретната фирма

Извинявам се за късният отговор. Та по темата. Аз съм доволен до днешна дата. Каквото съм закупил от там не съм имал проблеми. Сменил съм и двата големи тампона на предните носачи, едно каре на кардана и клапана на картерните газове. Първите две са от миналата година (от както е пусната темата) и до сега нямам никакви грижи. Много съм доволен. Клапана на картерните газове е от скоро и за сега не мога да се оплача. :yes:
Хубавият живот бил скъп,имало и по-евтин,но не бил хубав....!!! :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше: BMW(e46) 143 hp. (N42B20)
Мечтае да кара: Ново BMW

Мнение от torettos » 18 Апр 2015, 20:00

Колеги извинявам се, че изкарвам темата от прахта, но искам да изкажа едно положително мнение за фирмата :yes: Да си призная в началото купих части за Vectra (че не ми пукаше много за колата, а цената им беше ниска) ама всичко се оказа качествено и то много.. после взех и за e46-та и пак резултата е повече от задоволителен... :bchug:

П.С Наблюденията ми са за 10000 км. :driving:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: M4 Competition

Мнение от pivanov » 18 Апр 2015, 20:19

Колега ако може сподели какви части си купил.

Аз взех 2 подложки за пружините отзад, засега са на 500км и не съм гледал как са, но човека по телефона ми каза, че нямат гаранция на частите, не само на конкретните подложки, а като цяло.
Видях, че имат и тампони за двигател за около 30-40лв.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше: BMW(e46) 143 hp. (N42B20)
Мечтае да кара: Ново BMW

Мнение от torettos » 18 Апр 2015, 20:47

Aми за BMW е46 2 бр. ударни тампони за заден амортисьор.. 2 бр. биалетки.. за Vectra-та главния въздухопровод и маслоотделителя...
Изображение

Предишна

Назад към E46