(СНИМКИ + ВИДЕО) Изчезва маслото и антифриза

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530d

(СНИМКИ + ВИДЕО) Изчезва маслото и антифриза

Мнение от washky » 13 Дек 2014, 22:45

Колегии, страшна е работата при мене, карам Е46 118 коньовия така прослувут m43 двигател.
на 3 месеца доливам 600 мл. антифриз
на 1 месец 300 мл. масло ( разбира се от същото 5w40 Castrol Full Synthetic )
До момента за 3-4 месеца съм долял 1 литър и 200 мл. масло. ( веднага щом светне лампата за масло спирам и наливам, колко км. съм изминал не мога да кажа, минават около 10-15 на ден, около 500км/месец само градско )
Симптоми да ми харчи масло нямам, там пушеци разни и да не върви не съм забелязал.
Днес се изнервих и като сменях антифриза и махнах кората, виждате сами на снимките по-долу:

1-во да споделя, че теч в гаража нямам, стояла е по цяла седмица без да мърда, но по някой болтовете имаше капки, които не капят, просто си стоят там. На снимките съм я изтрил колкото мога, после се сетих да снимам и въпросните капки не се виждат.

2-ро къде може да отива това масло, след като няма теч, дали не изтича от гарнитурата и да се изпарява от горещината на мотора?

4-то за антифриза някакви идеи...няма течове също...

3-то писна ми от ремонти...( баща ми е на неговата 100 годишна кола сменя само маслото и буквално я пука от каране, какво е видяла и прежиявала само тя си знае и няма проблеми, пък аз уж карам по-нова, който ме знае биелни лагери сменях, диса клапа, балансиращи валове, централното се побърква да заключва само като я отключа, защото реве за ремонтен комплект за брава, перката на парното бучи, волана започна много рядко да поскърцва при въртене, ама и него чакам, уплатненията не спират да пукат и скърцат, уж ги мазах с 1000 неща кел файда, те вече самите врати почнаха да дрънчат...а колата е запазена мамка му, апък не спират проблемите :banghead:

СНИМКИ:
http://share.pho.to/8JBDA МОЛЯ ВИ, по-компетентните да се изкажат мнение за това, което виждат на снимките и видеото :)

ВИДЕО:
https://www.youtube.com/watch?v=fa4k6Py ... e=youtu.be

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Re: (СНИМКИ + ВИДЕО) Изчезва маслото и антифриза

Мнение от Rosendo » 14 Дек 2014, 10:51

washky написа:До момента за 3-4 месеца съм долял 1 литър и 200 мл. масло. ( веднага щом светне лампата за масло спирам и наливам

Оставам с впечатлението че не ползваш "пръчката" за нивото на маслото, а знаеш че при БМВ датчика за маслото не е за вярване и има много теми из форума за светеща лампа без да има ниско ниво на маслото

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 14 Дек 2014, 11:05

За маслото ....незнам за 500км градско на месец колко трябва да гори но толкова липсващо масло трябва да прави локви където спреш ако изтича .Маслото няма как да се изпарява от топлината .Гори го маслото и това е най вероятната причина с 99% вероятност .Първите заподозрени са износени сегменти и вложки на клапаните .Вероятно имаш и минимален теч от семеринги на КВ и гарнитура картер но това е пренебрежимо малко .Пушеците от масло ги има само под товар с яка стъпка .Разхода може да стигне 1л на 1000км и пак да пуши само при най яка стъпка без други видими причини , леко сиво пропушване което се вижда само при форсиране на място .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 14 Дек 2014, 12:04

Колега смени си гарнитурата на капака на клапаните и профилната гарнитура между горен и долен ангренажен капак.За изчезването на антифриз огледай 2-та тройника на студен мотор и ги пипни дали са мокри.

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 14 Дек 2014, 13:09

Колега, мотора ти е облят яко- смени си отзад г-образното съединение на главата- като погледнеш отзад над скоростите ще го видиш. От снимките като гледам от там ти тече доста. Съединението на термостата сещо ти тече така от снимките като гледам, доколкото си спомням на м43 върви със термостата. От тия съединения капки под колата трудно ще има, защото антифриза се изпарява като тече по топлия двигател. Според мене от тия неща ти идва загубата на антифриз. За разхода на масло- гумички клапани- по- евтиният и лесен вариант- ако не намалее значително разхода- сегменти...... Ако не ти се занимава сипвай 10в60 масло и карай докато не издумка мотора тотално и това е, аз моята м52ка така я карам 2ра година вече- като стане тотална масларка мятам 2,5, 2,8 и това е.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от washky » 14 Дек 2014, 18:44

dbanchev написа:Колега, мотора ти е облят яко- смени си отзад г-образното съединение на главата- като погледнеш отзад над скоростите ще го видиш. От снимките като гледам от там ти тече доста. Съединението на термостата сещо ти тече така от снимките като гледам, доколкото си спомням на м43 върви със термостата. От тия съединения капки под колата трудно ще има, защото антифриза се изпарява като тече по топлия двигател. Според мене от тия неща ти идва загубата на антифриз. За разхода на масло- гумички клапани- по- евтиният и лесен вариант- ако не намалее значително разхода- сегменти...... Ако не ти се занимава сипвай 10в60 масло и карай докато не издумка мотора тотално и това е, аз моята м52ка така я карам 2ра година вече- като стане тотална масларка мятам 2,5, 2,8 и това е.

Колеги, някакъв вариант да ми оградиш местата на снимките има ли? Не ги разбирам много нещата, така или иначе, ще я водя на сервиз, но все пак търся вашето мнение да си имам едно на ум, а и да се уча разбира се :) Ако не можеш да свалиш снимките мога да ти ги пратя по имейл или където кажеш.

Отностно тези ремонти, гумички клапани средно колко е ремонта и сложно ли е това?

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 14 Дек 2014, 19:14

Ето колега. От схемата номера: 5,7 и 9 са ти водните съединения.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=35

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от washky » 18 Дек 2014, 17:41

Малко развитие по темата

Отнсно загубата на масло:
Сменихме гарнитурата на клапаните, майстора я огледа в левия ъгъл навътре си течеше доста, и от там се стича надолу и завихря чак до скоростната кутия, картера е ОК, след свалянето на капака установихме, че някой е махал капака и е уплътнил с лепило...гарнитурата беше доста изгоряла вече и точно в левия ъгъл почти я нямаше! От там идва и теча.

Относно загубата на антифриз:

Прегледахме всички съединения, тройника зад главата, О-пръстена на казанчето, и от там няма теч. Преди няколко дни за няколко часа ми падна на минимума заради пробката на казанчето, от там течеше капка на 2 секунди, след като долях водица... ЧУДО, теча спря!
Измерихме температурата на антифриза и сочи -25 на горещ двигател.
Според майстора е имало само концентрат, което води много силна течност и до течове, изправят се бързо и трудно се хващат.

Продължавам да наблюдавам какво, ще се случва с маслото и антифриза!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от washky » 13 Фев 2015, 2:39

След 3 месеца, маслото не е мръднало, антифриза също :)

Назад към E46