Добавка към горивото

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d facelift

Re: Добавка към горивото

Мнение от acidburn-525tds » 14 Дек 2014, 18:33

"Redex отстранява отлаганията около дюзите, които влошават работата на двигателя.
Регулярната употреба на REDEX помага за:
- Поддържане на дюзите чисти
- Намаляване на вредните емисии и шума на двигателя
- Подобрява студения старт
- Повишава икономията на гориво
Подходящ за всички видове дизелови двигатели с и без турбо. Включително помпа дюза, "CommonRail", "Intercooled" и тези с катализатори, както и филтър за твърди частици."

На трите ми бмв-та(дизел) съм слагал тази добавка и съм доволен. И до някаква степен изпълнява първите 2,3 тирета, за икономията само не знам как може да спомогне. :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 Sedan 136 Hp
Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела

Мнение от bobi_81xx » 15 Дек 2014, 9:23

Икономия не съм забелязал.Не че друго съм забелязал де,но щом хората пишат,че почиства и т.н значи го прави.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 15 Дек 2014, 13:45

Пичове, те производителите, могат да кажат много работи. Аз чат пат сипвам двутактово масълце, PROTEC или Bardahl. Гориво от Ромпетрол или Еко.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 15 Дек 2014, 20:09

Ако нямате проблем с вървеж и работа на ДВГ, не си давайте бадева парите.
Сипвайте на проверени бензиностанции и ако дават зверски студове, може анти гел добавка или най-добре Макс емоушун дизел или ВП дизеларка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 16 Дек 2014, 18:05

Аз имах проблеми последния път, на проверена бензиностнация сипах обаче явно бензин който никой не зарежда (96) и колата в ниските едвам вървеше... взех TBE на Кастрол и оп, изненада... как се сипва тва чудо? Има нещо като мерилка ли е кво?!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay P. » 16 Дек 2014, 21:23

host написа:Аз имах проблеми последния път, на проверена бензиностнация сипах обаче явно бензин който никой не зарежда (96) и колата в ниските едвам вървеше... взех TBE на Кастрол и оп, изненада... как се сипва тва чудо? Има нещо като мерилка ли е кво?!

На ТВЕ-то гърлото е мерило, разграфено е на милилитри. Стискаш тубата и горе гърлото се пълни, дозира се 1:1000 (пример: на 50 литра бензин, се слага 50 милилитра от добавката). :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от host » 16 Дек 2014, 22:11

:driving: :driving: :driving:

10х колега

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 16 Дек 2014, 23:00

host написа:Аз имах проблеми последния път, на проверена бензиностнация сипах обаче явно бензин който никой не зарежда (96) и колата в ниските едвам вървеше... взех TBE на Кастрол и оп, изненада... как се сипва тва чудо? Има нещо като мерилка ли е кво?!

Имайте си едно на ум с Кастрола. Не знам ТБЕ как е обаче внимавайте с ТДА - така смърди, ако не дозатегнете капачката :banghead: -нема отмирисване тая гад. Ем си знаех дееба :mhihi: Старото шише не се затваряше като хората, новото трЕва да се църка :dummy: :ok:
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 17 Дек 2014, 9:58

Понеже много пъти до сега съм писал мнението си за добавките в горивото, ето малко нагледен материал от Е46 с М57TU:

Вижда се утайката на дъното на резервоара, но има и доста по-тежки случаи- един колега с Е39 ми каза, че са извадили от дъното на резервоара му половин кофа с нещо приличащо на гел.

Изображение

Това е утайката, която се отделя при промиване на горивоподаващата система, без филтъра и резервоара.

Изображение

Какво ще се случи, ако се сложи една супер ефективна добавка за горивото в резервоара- цялата утайка от резервоара+ замърсяванията от филтъра+ замърсяванията от горивопроводите и помпите ще отидат в дюзите. Гледал съм показателите на Common Rail дюзи- влошават се около 2-3 пъти. Виждал съм и как изгаря помпата под седалката, от задръстен филтър, само на 1000км, но след слагане на добавка в резервоара. За това добавки в горивото- да, но след почистване на резервоара, горивоподаването и смяна на горивният филтър. Естествено има и коли, които са карани с регулярно сипване на добавка в горивото, горивоподаващата система е чиста и тогава една добавка в горивото, като преди това се смени горивният филтър, ще има положителен ефект върху работата на двигателя.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 17 Дек 2014, 10:20

Подкрепям на 100% горното мнение.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от host » 17 Дек 2014, 12:24

И аз съм съгласен с колегата по-горе, че човек не бива да рискува прекалено, аз от както конкретния автомобил е в мен първо пробвах с малко количество добавка и винаги добавям на 3-4 месеца от тогава (сменил съм горивния филтър вече веднъж) и мисля че това е разумен подход. Конкретно тая ТБЕ добавка на кастрол бая силна я дават мисля в рамките на 8-12 месеца да изхабя флакона, а не да го слагам целия. Днес добавих към 1/6 от добавката и това мисля че е разумна доза - малко повече от 1/2 резервоар е36 имаше колата тази сутрин.
Определено кола която не й знае човек историята си е опасно да й сипва агресивни миещи препарати и в маслото и в горивната система.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 17 Дек 2014, 21:16

Кастрола TDA и TBE се слагат в препоръчителна доза 1:1000, демек милилитър на литър тунджа. И споко не е чак толкова агресивна не пречи, че си прекалил. Аз лично, агресивните ги бича директно през дюзите за да не вдигам хипотетичната гняс. Иначе и гела се лекува вниматено с керосин :ok: , ама вече е кът и той.
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 18 Дек 2014, 20:59

Някак си не мога да се съглася че мръсотията в горивото ще мине през филтъра и ще забие в дюзите. Коя мръсотия , филтъра си има пропускливост като големина на частиците които вече се смятат за достатъчно малки и безвредни за арматурата след него . Това че се използва примерно некачествен ( такъв който не върши работата за която е определен ) не е причина да се смята , че мръсотийката от резервоара по принцип си минава през него. Напротив след използване на прочистваща добавка се сменя филтъра , а не преди това, защото нежеланите частици отделени при процеса на пречистване следва да се спрат в него. Това за почистването на резервоара си е добра процедура когато и да го направите , заради нискокачествените горива в нашата мила Родина .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 27 Дек 2014, 15:17

vladobate написа:Някак си не мога да се съглася че мръсотията в горивото ще мине през филтъра и ще забие в дюзите. Коя мръсотия , филтъра си има пропускливост като големина на частиците които вече се смятат за достатъчно малки и безвредни за арматурата след него . Това че се използва примерно некачествен ( такъв който не върши работата за която е определен ) не е причина да се смята , че мръсотийката от резервоара по принцип си минава през него. Напротив след използване на прочистваща добавка се сменя филтъра , а не преди това, защото нежеланите частици отделени при процеса на пречистване следва да се спрат в него. Това за почистването на резервоара си е добра процедура когато и да го направите , заради нискокачествените горива в нашата мила Родина .

същотото както прахчетата за запушване на теч от радиатора,слагаш да запушиш теча,запушва теча но запушва и радяторчето на парното :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e46 convertible
Мечтае да кара: По хубави пътища в Бг.

Мнение от Lubzy » 14 Яну 2015, 22:46

Колеги има добавки които разтварят мръсотията от резервоара така, че да не навреди на останалото напред.Аз ползвам продукти на Xenum и честно казано не съм имал никакви ядове. Вземам от колегата hammy!
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46