328i махане на катализатори
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
328i махане на катализатори
Здравейте до колегите с премахнати катализатори , нека споделят как са се справили с проблема с задните сонди , софтуерно пермахване ? Или втулки на ламбдите и ако са втулки какъв модел са използвани и работи ли коректно колата , за софтуерното също може да дадете повече информация , дано стане полезна с информация тема 

I'm slowly drifting

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: 328i махане на катализатори
DirtySouth написа:Здравейте до колегите с премахнати катализатори , нека споделят как са се справили с проблема с задните сонди , софтуерно пермахване ? Или втулки на ламбдите и ако са втулки какъв модел са използвани и работи ли коректно колата , за софтуерното също може да дадете повече информация , дано стане полезна с информация тема
Ползвай лупата има няколко бая дълги теми тая дилема пред която си е разнищена преди години. И мой съвет заложи на софтуерното за да не пуснеш пак тема "свети чека" и записва грешка в сондите.
- BMW_DRIVER
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328ci & E30 327Ti
- Мечтае да кара: която вкачи
мойте съм ги махнал преди 2г , резнах катализаторите заедно със сондите. Не светва чека само записва 4 грежки за задните сонди ,но не влияе на работата на мотора и така си карам.... До колкото знам зависи с какво ЕВРО ти е компа и ако влиза в някакви аварийни режими се сваля една еденица надоло (софтуерно).
РЕЖИ БЕЗ ДА СЕ ПЛАШИШ
п.п. катализаторите са метални не дават много пара
РЕЖИ БЕЗ ДА СЕ ПЛАШИШ
п.п. катализаторите са метални не дават много пара

http://www.youtube.com/watch?v=P0XCgzj6 ... e=youtu.be неделни развлечения-бог да дава живот на шперо 
2 ГОДИНИ ПО-КЪСНО..... https://www.youtube.com/watch?v=oeH1F_oxzbw

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
100 лева зех за каталозаторите но не е там проблема , врътнах две втулки днес и се чудя на колко да фи разпробия мисля с 6 мм отвор да започна , при мен проблема е , че затади тея задни ламбди ми записва грешка в дебитомера
I'm slowly drifting

- BMW_DRIVER
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328ci & E30 327Ti
- Мечтае да кара: която вкачи
до колкото съм запознат задните записват изходяща температура след катализаторите ли нещо от сорта.Пробвай с друг дебитомер или му махни буксата да видиш същата ли грешка записва.
http://www.youtube.com/watch?v=P0XCgzj6 ... e=youtu.be неделни развлечения-бог да дава живот на шперо 

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
BMW_DRIVER написа:до колкото съм запознат задните записват изходяща температура след катализаторите ли нещо от сорта.Пробвай с друг дебитомер или му махни буксата да видиш същата ли грешка записва.
Тоя ми е втори дебитомер , пробвал съм и други , почти на 90% съм сигурен , че е заради тях , но някой по запознат може да сподели
I'm slowly drifting

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
DirtySouth написа:100 лева зех за каталозаторите но не е там проблема , врътнах две втулки днес и се чудя на колко да фи разпробия мисля с 6 мм отвор да започна , при мен проблема е , че затади тея задни ламбди ми записва грешка в дебитомера
дай щракни грешките да ги видим, малко е вероятно заради сондите да записва дебитомер. Сложи го на друга кола и виж там какви стойности ще дава или пък дай да видим на твоята кола какви са му данните на празен ход и под товар.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
дебитомера е тестван и на друга кола на която пак дебитомера излизаше като грешка и тези два са тествани на 3та на която работи нормално и не излиза като грешка , след премахване от екуто да не си търси задните сонди , (колата има газ) не записва грешка в дебитомера , ще снимам и моите грешки и живи данни да кажете мнение
I'm slowly drifting

- Ayduvan
- Потребител
-
- Кара: BMW 320 CD
- Мечтае да кара: BMW M3 E92
Колеги извинвайте за офтопика но някой може ли да обясни как точно се сваля катализатора при домашни условуя.. искам да си го махна сам щото ми искат 100 лева от сервиза за премахване а и не ми се дават толкова пари... благодаря.
)

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Щом питаш този въпрос , не ми е ясно как ще се оправиш с частта с заваряването и тн
I'm slowly drifting

- Ayduvan
- Потребител
-
Интересуваме точно какво се сваля на кои неща да обърна внимание преди свалянето иска ли се да сваля други работи и т.н. за заваряването вече има човек който ще го направи..
- oTECa
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320д, 320и, 328и
Ayduvan написа:Интересуваме точно какво се сваля на кои неща да обърна внимание преди свалянето иска ли се да сваля други работи и т.н. за заваряването вече има човек който ще го направи..
Колега, ако имаш прахосмукачка първо сваляш нея. После казанчето за чистачките и десния фар, за да имаш видимост към генерацията. След това трябва да вържеш двигателя (това го направих с една тръба на 2 подвижни малки магарета, които се поставят от вътрешната страна страна на калниците, където са болтовете. За нея се връзва двигателя.) После вдигаш колата (желателно е на подемник, че иначе ти трябва поне половин метър място отдолу), сваляш лапата на двигателя заедно с тампона под генерацията. Развърташ болтовете на генерацията и вадиш колекторите заедно с катализаторите. Лошото е че излизат отдолу и затова ти трябва това магаре отгоре да държи двигателя докато си вдигнал колата. Ако знаеш какво правиш и имаш нужното оборудване се свалят за около 1 - 1,5 часа. Ако ли не филма е голям.
- oTECa
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320д, 320и, 328и
- Ayduvan
- Потребител
-
Благодаря ти колега ще се заема веднага щом имам време..
)

14 мнения
• Страница 1 от 1