14.5 волта показва в тайните менюта?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
14.5 волта показва в тайните менюта?
bmw e39 520i Здравейте колеги моля за помощ за информация в тайните менюта ми показва 14.4 до 14.5
волтажа който дава динамото независим дали са включени всички консуматори или не това нормално ли е ? Не е ли много .... днес бях на майстор прави му ревизия сменя лагери колектор и четки но ми се струва много този волтаж по клипове в уотубе гледам всички дават 13.8 13 .9 и другото като запаля и първите 6 7 8 секунди си показва 12.3 не започва веднага да зарежда а трябва да мине малко време

Последна промяна ALFA155Ts на 09 Дек 2014, 23:54, променена общо 1 път
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Re: 14.5 волта показва в тайните менюта?
Нормално е за бензинов мотор, дизелите са на 13.8 по скритото меню... 

- Николай К
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 52Oi
Z3Ro* написа:Нормално е за бензинов мотор, дизелите са на 13.8 по скритото меню...
Нормално е колега, и аз съм така с рециклирано динамо.
Поздрави!
Николай Кадийски
Николай Кадийски
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
2.5 ТДС след смяна на четки на студен мотор държи 14.4 при заргял 14.3.
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
По принцип е добре да се измери с уред на самия акумулатор какво идва, че там, ако е 14,4-14,5 е добре, но не знам дали, ако е нагоре ще му е много комфортно на акумулаторчето.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
онзи ден стоях много на един паркинг.. и слушах музика на габарити и тн..
когато запалих пуснах волтметъра на таблото..
при фарове, фарове за мъгла, вентилатора на последна степен, и подгреви седалки и задно стъкло започна бавно да се покачва от 12.3 - 13 и след 3-4 мин. отиде на 14.3 и така си остана. батерията ми е нова, но не съм мерил никога какво става там на самите клеми
когато запалих пуснах волтметъра на таблото..
при фарове, фарове за мъгла, вентилатора на последна степен, и подгреви седалки и задно стъкло започна бавно да се покачва от 12.3 - 13 и след 3-4 мин. отиде на 14.3 и така си остана. батерията ми е нова, но не съм мерил никога какво става там на самите клеми
На същото .... пуснъл съм волт метъра включени са фарове парно и тн. Паля и от 12 и 3 бавно се качва за около 30на секунди да речем до 14.4 14.5 и си остава така на всичко включено без значение на какви обороти стабилно държи 14.4,5 и точно това ме притеснява не е ли много. Вчера превантивно го свалих и го закарах на майстор за лагери. И там лъсна че, са му заминали четките и единия пръстен на колектора. Майстора успя да смени четките на оригиналния си реле регулатор и нов колектор и така. Като си го вземах ми каза че, го е мерил и си работи перфектно. След което го сложих и се закрастих с този волт метър от тайтите менюта да го гледам какво показва и ме притесни този волтаж. Динамото е БОШ колата ми е от първите Е39 пройзведена 95та продадена 96та. А акумолатора също ми е заминал и гледам че изкипява а аз увиках дъртия защото му беше долял вода. Това е при мен притеснява ме да не стане някоя беля с тоя волтаж
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
ако презарежда около акумулатора ще мирише на сяра, на мене на един бус ми презареждаше и не се траеше.Иначе при мене на 13.7-8 зарежда по скритите менюта но незнам дали е съвсем точно, 525d
- metodi80
- старши ентусиаст
-
ALFA155Ts написа: Това е при мен притеснява ме да не стане някоя беля с тоя волтаж
Колега , не се притеснявай , това напрежение е в нормите .... в смисъл до към 14.5-14.7 , няма проблем .... Но не го гледай по разни скрити менюта , а си го измери с мултицет !
За да си напълно сигурен , просто вземи един мултицет и го вържи директно към клемите на акумулатора ,без да пускаш никакви консуматори , подай постоянно за около 30 секунди до 3500 оборота (па може и до към 4000) и гледай какво напрежение ще отчете уреда. Ако не вдига над 14.7 и стои постоянно (без да има сериозни колебания нагоре /надолу, най -вече нагоре не трябва да има ) , тогава нещата са наред .....
Ето в тази тема (от раздел полезни на Е36 ) съм обяснил доста неща за алтернатора ..... (износения пръстен/пръстени на колектора е нормално явление за тези години на експлоатация ): viewtopic.php?f=8&t=242876
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
При мене от тайните менюта беше 13.5 - 7, като премерих с мултицета на клемите, беше 14.1-2.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
благодаря колеги за отговорите !! поуспокоих се за сега и си карам ... така си дава 14.4 и 14,5

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Аз не знам защо си се успокоил... Премери ли го на клемите на акумулатора с мултицет? Като казваш, че акумулаторът не е в час се сетих, че при мен по едно време сутрин виждах дори до 15 волта в тайните менюта, а имах и "токов удар" в колата, докато си зяпах в таблото...
Какво направих - купих си нов акумулатор, но след като пробвах с друг дали тези аномалии ще изчезнат.

Какво направих - купих си нов акумулатор, но след като пробвах с друг дали тези аномалии ще изчезнат.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED

- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
Колега вземи един мултицет или мини при някой който се занимава с акумулатори да ти измери напрежението.
Нормално е да бъде от 13.8-14.2v,дори ако не си в този диапазон,при закупуването на нов няма да имаш гаранция докато не го оправиш да е в тези граници.Единствено при една серия на Бош си е написано в гаранционната карта че е възможно да достига до 14.5v
Нормално е да бъде от 13.8-14.2v,дори ако не си в този диапазон,при закупуването на нов няма да имаш гаранция докато не го оправиш да е в тези граници.Единствено при една серия на Бош си е написано в гаранционната карта че е възможно да достига до 14.5v
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2