Смяна на двигател
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- deliivanta
- Потребител
-
- Кара: бмв е36 компакт
- Мечтае да кара: само бмв
Смяна на двигател
Карам БМВ Е46 комби 2003г. с двигател 318-85кв.(115к.с)валветроник. Двигатела е проблемен и искам да го заменя с друг.Въпроса ми е какъв мога да сложа (взаимнозаменяем) 

- azarovlado
- кандидат ентусиаст
-
Re: Смяна на двигател
n42b20 143-коня пак с валветроник
- deliivanta
- Потребител
-
Здравей колега.А трябва ли да сменям и компютри,инсталация и нещо друго или само двигателя
?
?
- azarovlado
- кандидат ентусиаст
-
Не съм много компетентен,но знам,че ел. инсталацията както и всички прилежащи връзки-като маркучи и други неща са им еднакви, само мисля че трябва да се прехвърли компютъра и EWS с новия двигател. Аз имам проблем с валветроника и чакам като издаде багажа моя двигател да слагам направо n42b20, но трябва страшно много да се внимава, защото са много калпави двигатели.Напиши за твоя проблем по двигателя,може някой да се отзове с някой съвет 

- deliivanta
- Потребител
-
Проблема е че трябва да сменям гарнитура а не можем да намерим специалните скоби за зацепване на двигателя.Другият проблем е че в Сливен не искат да шлайфат главата.И така никой не се наема да ремонтира този двигател.
- azarovlado
- кандидат ентусиаст
-
Ако смяташ че нямаш други проблеми с двигателя ще трябва да излезеш от границите на Сливен и да потърсиш сервиз където знаят какво правят.Най-лесното е да го смениш този двигател, но това може да е нож с две остриета, защото не знаеш какво точно ще купиш и сегашния двигател ще трябва да си го оставиш за части понеже моторче,вал и датчик валветроник са бая скъпи,защото са много търсени (много се развалят),а и консумативите не са от евтините .Най-лошото при смяна на двигателя с друг е да има някаква повреда която в малко по-късен етап би се проявила и се започва отново с обикалянето по сервизите понеже малко хора могат да диагностицират коректно N42 и много "майстори" могат да те изцедят финансово с метода проба-грешка.Надявам се да съм бил полезен 

- deliivanta
- Потребител
-
Свързах се с едно момче от Хасково което има сервиз и ремонтират само автомобили с марката BMW. Ще го карам там за ремонта.Благодаря на колегите който се включиха 

7 мнения
• Страница 1 от 1