Турбото се включва по - късно ?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- J0P3T0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530xd
- Мечтае да кара: по хубави пътища.
Турбото се включва по - късно ?
Започвам с това, че става на въпрос за Е46 320д 99г. 136 к.с.
Първо смених топлообменника на маслото, защото се беше прецакал и отиваше масло към антифриза.
После се спука радиатора на парното и го смених и него.
Накрая ремонтирах и генерацията, защото се беше спукала и колата много шумеше.
Сега върви и звучи нормално. Единственото което ми прави впечатление е, че си чувам турбото да си работи както преди си го чувах, но като, че ли колата започва да "дърпа" чак след 3000 оборота.
Това започна да го прави още преди да ремонтирам генерацията. Имате ли някакви идеи от каде може да идва проблема? Преди мисля, че започваше да "дърпа/набира" малко над 2000 оборота.
Първо смених топлообменника на маслото, защото се беше прецакал и отиваше масло към антифриза.
После се спука радиатора на парното и го смених и него.
Накрая ремонтирах и генерацията, защото се беше спукала и колата много шумеше.
Сега върви и звучи нормално. Единственото което ми прави впечатление е, че си чувам турбото да си работи както преди си го чувах, но като, че ли колата започва да "дърпа" чак след 3000 оборота.
Това започна да го прави още преди да ремонтирам генерацията. Имате ли някакви идеи от каде може да идва проблема? Преди мисля, че започваше да "дърпа/набира" малко над 2000 оборота.
Re: Турбото се включва по - късно ?
Колега най-добре е да идеш да ти я закачат на комютър и да видят дали турбото работи нормално. Не е лошо да си видиш и дебитомера.
- Icooo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Котлон
- Мечтае да кара: e30 М3 на планински проход с нов асфалт :)
- Детайли за колата: E38 740i
Здравей,
Провери вакуумните маркучи от тройника до EGR, щора на перката и актуатор на турбото. При няколко коли вече със проблемни вакуми симптомите са такива. Гледай внимателно - малки цепнатини правят големи бели
Случвало се е дори мембраната на щората да е скъсана - маркучи здрави, вакуум няма.
Поздрави.
Провери вакуумните маркучи от тройника до EGR, щора на перката и актуатор на турбото. При няколко коли вече със проблемни вакуми симптомите са такива. Гледай внимателно - малки цепнатини правят големи бели

Поздрави.
- J0P3T0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530xd
- Мечтае да кара: по хубави пътища.
Щората на перката седи постоянно отворена?
Колата повече от 40 градуса не вдига?
Колата повече от 40 градуса не вдига?
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
Не е редно щората да е постоянно отворена,провери вакумите може да има скъсан маркуч и да губи вакум и оттам да не стига вакум за променливата геометрия на турбото и затова да няма мощ при ниските обороти.Подобни симптоми бяха на една кола и се оказа проблем с клапана на турбото.Сменихме я и проблеми вече нямаше.
- streetracing12
- младши ентусиаст
-
Същия проблем имах и се реши след смяна на вакуумните маркучи.
- streetracing12
- младши ентусиаст
-
Колега смени вакуумните маркучи на турбото гарантирам че ще се оправи проблема.
Имам 1 въпрос и аз трябва да правя генерация къде я прави и колко пари и излезе и какво прави
Имам 1 въпрос и аз трябва да правя генерация къде я прави и колко пари и излезе и какво прави

7 мнения
• Страница 1 от 1