Проблем Дебитометър-Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW e39 520i
Мечтае да кара: 1985 BMW E30 Alpina B6

Проблем Дебитометър-Е46

Мнение от milenmpower » 27 Ное 2014, 20:10

Колата е BMW e46, Колеги, имам следният казус: Автомобила е 318CI , 118 коня, M43 мотор , няма газова. Колата като я купих работеше в 1500 оборота , хареше 20/100 и едвам се движеше. Започнахме ремонтите. Така първо проверих всички маркучи. Оказа се че има скъсан вакум маркуч. Смених и клапана за картерните газове защото и той съскаше. Оборотите заспаха, но колата при тръгване притрисаше все едно няма сила да тръгне и при рязко подаване на газ не можеше да се изфорсира и забиваше муцуната. С натиснат педал до дупка повече от 4000 оборота не можеше да развие. Изтърбуших катализатора поради съмнения от запушване. Смених също свещи и горивен филтър. След като не се оправи пробвахме да разкачим дебитомера. С откачена букса колата си влизаше в прекъсвач без проблем. Разбазикахме дебитомера и го поставихме в позиция под ъгъл в която позиция колата държеше перфектни обороти, в ниските също се държеше перфектно но просто след 4500 забиваше нос. Преписах номера на дебитомера и намерих чрез познати от една морга същия. Момчетата ми гарантираха че е свален от работеща без проблеми кола. Закачваме "новия" дебитомер - колата започна да върви като пушка. Ниски, средни, високи обороти. НО когато спра на светофар - гасне. Закачихме я на компютър - не показва грешка в дебитомера, а набива грешки в детонационните датчици.

Просто съм в шах... дайте съвет. Този дебитомер въпреки че е с еднакъв бош номер, има ли вероятност да се нуждае от някакъв вид обучение или смяна на софтуер? Изключвам проблема да е в кабели, бобини и т.н. тъй като със стария дебитомер в разбазикано положение колата си има перфектни ниски, което ме навежда на мисълта че проблема е именно в дебитомера. Има ли вероятност новия който съм купил също да е преебан? Ако знам че проблема е със сигурност от него отивам за нов, но сега съм в размисли. Някой дали е имал подобен проблем?
:driving: :banghead:
Изображение
285км/ч с е30 ...казал мечо пух и умрял от свръхдоза...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2013 Mercedes-Benz GLK 250 Bluetech
Мечтае да кара: Porsche Panamera Turbo S
Детайли за колата: Track Package

Re: Проблем Дебитометър-Е46

Мнение от Valve-tronic » 27 Ное 2014, 22:30

Пробвай на първо място с най-обикновено почистване на дебитомера с подходящ спрей, без да го търкаш. Само напръскваш и чакаш да се изтече. Възможно е да е зацапан от старата кола.
88 E30 318i, 95 E36 318i, 97 E39 525tds, 02 E53 3.0d, 06 E83 3.0d, 08 W204; 12 W212

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 28 Ное 2014, 10:22

Колега, вижте на живи данни показанията на дебитомера и ще разберете какво е състоянието му. Добре е да се изтрият корекциите, защото до сега двигателят е работил с разбазикан дебитомер и DME трябва да направи нови.

Потребител
Аватар
Кара: BMW e39 520i
Мечтае да кара: 1985 BMW E30 Alpina B6

Мнение от milenmpower » 04 Дек 2014, 21:53

Темата може вече да се изтрие от модераторите.
бЛАГОДАРИЯ на колегата zvetiko за помоща това е човек който разбира много!!!
Изображение
285км/ч с е30 ...казал мечо пух и умрял от свръхдоза...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 05 Дек 2014, 8:22

Вместо да искаш да се трие темата, защо не споделиш къде е бил проблема и как сте го решили?! :yes:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

Назад към E46