температурен датчик-ако може съвет

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d exclusive edition
Мечтае да кара: М6 power Grand coupe

температурен датчик-ако може съвет

Мнение от yavor1313 » 03 Дек 2014, 21:42

Привет на всички тук готини пичове.Искам да Ви помоля за малко съвети от Ваша страна относно температурния датчик при е39-ката.
От както я имам колата на таблото ми стои -40 градуса и забелязах че предната част на десния подкалник я нямаше и реших да си сложа липсващата част на подкалника като с нея сложа и температурния датчик ,който забелязах че липсва.Купих липсващия температурен датчик и реших да го монтирам ,но какво забелязах никъде не можах да мерна кабелите за този датчик :cry: ,разгледах на всякъде ,но кабели няма .Бих искам да ви помоля вас колеги да ме упътите от къде могат да излизат тези две кабелчета за да мога да го монтирам най-накрая .Тъй като четох че от температурния датчик зависи това колко и на каква степен ще ти подгряват огледалата и заради него сега изключих подгрева и ми се иска да го монтирам този датчик ,но незнам и през ум не минава от къде могат да се изведат двете кабелчета за него за да го монтирам .Ако някои знае нека помогне ще съм му много благодарен. :bowdown: :bowdown:
Поздрави на всички запалянковци на трите букви(BMW)от мен Явката :yes: :yes:
Последна промяна yavor1313 на 03 Дек 2014, 21:52, променена общо 1 път
Живей,така че когато умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!!
НОВАТА-Стара https://s30.postimg.org/k0sivwafl/2014_03_09_102.jpg
СТАРАТАИзображение
http://www.youtube.com/watch?v=8EV8up1-P40 (E34 touring with rondell0021 wheels)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 02

Re: температурен датчик-ако може съвет

Мнение от Mamar4o » 03 Дек 2014, 23:12

Най вероятно е откъснат заедно с буксата,при мен също беше така като купих колата.Потърси от някой колега от форума датчик 2ра употреба и го помоли да ти одреже и буксата става и от е46 (мисля,че и от е38).Иначе кабелите са два сини :yes: :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 52Oi

Мнение от Николай К » 03 Дек 2014, 23:15

Аз бих те посъветвал да погледнеш отпред в бронята, да не са били откъснати преди да я купиш колата, тия кабели.Говоря за мястото пред подкалника.
Ако ли не, по сноповете кабели, които отиват към халогена търси следи за скъсани кабели...
Поздрави!
Николай Кадийски

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от yavor1313 » 03 Дек 2014, 23:24

Mamar4o написа:Най вероятно е откъснат заедно с буксата,при мен също беше така като купих колата.Потърси от някой колега от форума датчик 2ра употреба и го помоли да ти одреже и буксата става и от е46 (мисля,че и от е38).Иначе кабелите са два сини :yes: :bchug:

колега аз температурния датчик съм го взел заедно с буксата проблема е че немога да намеря кабелите а до колегата Николай К значи да търся два кабела(най-вероятно скъсани) на снопчето за халогените така ли незнаех че може да се намират там сигурен ли си :yes: :yes: .ако се окаже че се намират точно така си супер колега малко ми изглежда странно мислех си че от някъде другаде излизат кабелите :bchug:
СТАРАТАИзображение
http://www.youtube.com/watch?v=8EV8up1-P40 (E34 touring with rondell0021 wheels)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mamar4o » 03 Дек 2014, 23:30

Сини са кабелите (поне при мен).

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Николай К » 04 Дек 2014, 18:43

На приятел на Е46, също като при при теб го нямаше датчика, и го купихме с буксата.
Започна се едно търсене на кабели, следи от скъсани такива,и накрая ги намерих в снопа кабели, които отиваха към халогена, и някакви сензори.
Но при Е46 е отляво температурния...
Просто ти давам насока къде долу горе да търсиш :yes:
Поздрави!
Николай Кадийски

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от yavor1313 » 04 Дек 2014, 19:14

Николай К написа:На приятел на Е46, също като при при теб го нямаше датчика, и го купихме с буксата.
Започна се едно търсене на кабели, следи от скъсани такива,и накрая ги намерих в снопа кабели, които отиваха към халогена, и някакви сензори.

Благодаря ти братле за насоките които ми даваш ще го проверя.Снощи като погледнах двата кабела на буксата на датчика ,че колегата Маmаr4о спомена че да търся сини кабели и ги загледах и действително са сини единия обаче е с червена лента а другия е с кафява лента,иначе датчика при е39-ките е от дясната страна ,че когато купувах предната част на подкалника,тъй като липсваше още откакто купих колата забелязах че си има място направено за датчика,но се чудя след като го свържа дали да не му преместя мястото дали ще представлява проблем,тъй като си мисля че там отдолу при по висока скорост и през някоя локва ще се сбогувам с него :yes: .
Още веднъж благодаря приятелю :yes: :yes:
СТАРАТАИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mamar4o » 04 Дек 2014, 21:46

yavor1313 написа:
Николай К написа:На приятел на Е46, също като при при теб го нямаше датчика, и го купихме с буксата.

Благодаря ти братле за насоките които ми даваш ще го проверя.Снощи като погледнах двата кабела на буксата на датчика ,че колегата Маmаr4о спомена че да търся сини кабели и ги загледах и действително са сини единия обаче е с червена лента а другия е с кафява лента,иначе датчика при е39-ките е от дясната страна ,че когато купувах предната част на подкалника,тъй като липсваше още откакто купих колата забелязах че си има място направено за датчика,но се чудя след като го свържа дали да не му преместя мястото дали ще представлява проблем,тъй като си мисля че там отдолу при по висока скорост и през някоя локва ще се сбогувам с него :yes: .

Точно така :yes: Хвани го ако искаш с две свински опашки за кабела на халогена и си ти.Аз вързах датчик за климатик от тези,които измерват температурата на въздуха 5кило ома и стана,защото този датчик не показва много вярно(оригиналния) :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Николай К » 06 Дек 2014, 0:46

yavor1313 написа:

Където мога бих помогнал на всеки... :bchug:
Поздрави!
Николай Кадийски

Назад към E39