M50B20 прекъсва на газ , идеи?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

M50B20 прекъсва на газ , идеи?

Мнение от Spit-Fire » 23 Ное 2014, 17:45

Здравейте колеги, нуждая се от помощ.
Проблема ми е малко комплексен за това ще го разкажа целия.
Преди седмица доливах масло и без да исках олях малко отстрани на капачката и влезе под капака. Това е първата част на проблема.
Вчера ходих да си мия колата на автомивка и след това единия цилиндър спря да работи. И друг път го в правила след автомивка понеже явно от някъде влиза вода и мокри нещо по тоците, но се оправяше след 2-3 минути работа на двигателя. А вчера беше много зле - работи като ЗИЛ, гаснеше по светофарите и после пали трудно, мени оборотите почти до изгасване и изфорсиране до 1000 оборота. Как да е пооправи се малко и реших да въртя из града за да е горещ мотора и да изпари каквото е влязло. Само дето не се оправи.

Симптомите са - прекъсва яко на газ (ГИ) долу горе както на този клип https://www.youtube.com/watch?v=u9vAQeproc8 Все едно някой от цилиндрите изобщо не работи. На бензин проблема отсъства или поне е толкова минимален, че не го усещам. Изфорсира се като хората и върви като хората.

Днес свалих всички бубини и 2 от тях бяха омаслени а едната свещ - пълна с масло. Предполагам там е влязло маслото, което съм раззлял. Подсуших я. Свалих 2-те проблемни свещи и едната имаше яко нагар отдолу. Смених и 2-те свещи с други, но проблема остана. В момента колата пали добре, има стабилен празен ход и единствено не работи някой от цилиндрите на газ докато на бензин проблема отсъства. Чудя се какво да правя - да ходя на газаджия ли, на диагностика ли, какво може да е станало? Както казах и друг път го е правило това след автомивка да спира някой цилиндър, но се е оправяло след минути а сега вече 2-ри ден не иска, пък и под бубините всичко е сухо.

Идеи?
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е38 3.5 V8
Мечтае да кара: 328 с колектор от 325
Детайли за колата: Без задни гърнета

Re: M50B20 прекъсва на газ , идеи?

Мнение от Дидо ди » 23 Ное 2014, 19:48

вземи от някой колега бубините от същото бмв като твоето, колкото за пробата,ако трябва и свещите...

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 24 Ное 2014, 19:35

Има ли как да разбера дали е изпаткала бубина или лула без да сменям и паля всеки път?
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 29 Ное 2014, 21:27

Колеги сменях бубини, свещи, лули и проблема оставаше с газта.
Мога да го оприлича вече на ралиджийка, която лаги при ускорение - мотора издава звук като автомат докато набира. Мощност никаква. При равна газ се усеща как придърпва и забива яко през 1-2 секунди.

Та днеска се ядосах и карах само на бензин и то яко ръчки. И накрая реших да включа пак на газ и стана някакво чудо - проблема изчезна. Върнаха се всички цилиндри на газ и няма и следа от прекъсване.
Не мога да си го обясня за това бих помолил ако някой може да каже за да отстраня евентуалния проблем за в бъдеще.

Едит: Не се е оправило... хванах нова схема - нали включва дюзите на газта 2 по 2. На първите 2 не прекъсва като прехвърля, започва на 2-рите 2. Въможно ли е да се е запушила някоя дюза?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 30 Ное 2014, 14:01

Сменял ли си скоро филтрите на газта?
При мен прекъсваше на моменти и накрая вече си работеше само на 3 цилиндъра и се оказа че единия инжектор си беше заминал.
Нова рейка с инжектори и проблема изчезна.
:driving: :dunno: :driving:

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 03 Дек 2014, 15:26

За жалост май натам отива работата защото сега пак сложих 6 нови лули и 2 нови бубини, смених и няколко съмнителни свещи и пак същата работа. Смених филтрите на газта също, но рейка не съм пипал и май работата отива или на запушване или смяна...
Как да разбера дали в крайна сметка е от рейката на газта нещо или е по тоците? Сега ходих при един газаджия дето се прави на интересен - вика аз за да ти оправя проблема трябва да ти сменя всички дюзи, маркучи и не знам си какво и ми обяви една цена от 200 лева а аз му казах да си ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 03 Дек 2014, 15:36

Огледай кабелите на дюзите да не се е прекъснал някой като си свалял свещи и т.н. Вземи от някой 2 работещи дюзи и ги закачи за проба. Като обърне на газ чуват ли се самите дюзи как цъкат?
:bchug:

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 03 Дек 2014, 17:49

Да колега, чуват се. Само, че не знам как да разбера дали всяка от тях работи коректно. Пробвах да откачам кабела на всяка една при запален мотор и при всички се променя работата на двигателя.
Вече почвам да полудявам. След като всичко работи коректно на бензин дали наистина проблема е нещо от газта или да продължавам да го търся. На бензин на празех ход мотора работи стабилно и когато натисна копчето да обърне на газ веднага започва да се тресе купето и да се усеща нещо като детонации или като прекъсване в някой цилиндър. В движение се изразява с това, че не работи коректно някой цилиндър, но всичките 6 работят, не работи на 5 цилиндъра колата. А при постоянна газ придърпва яко през 1-2 секунди. Мощността изобщо я няма никаква.
Може ли да е от кофти газ, понеже последния път напълних на ОМВ 30-40 лева и все още не е свършила?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 328ца
Мечтае да кара: 320ка

Мнение от ЦецоДоктора » 03 Дек 2014, 18:49

Имаш ли кабел за газовото + лаптоп?

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 03 Дек 2014, 19:36

За съжаление нямам кабел. Газовата ми е ВЕГА, от къде мога да закупя такъв за нея?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 328ца
Мечтае да кара: 320ка

Мнение от ЦецоДоктора » 04 Дек 2014, 0:29

За кабел трябва да се свържеш с някого, който продава такива неща. На мен идеята ми беше, ако имаш да влезеш в компа на газовото и, ако имаш опция като на Фобос-а да спираш 1 по 1 газовите инжектори и да впръсква на тяхно място бензинов да видиш кой евентуално не работи добре, но не знам твоето газово дали ще има такава опция.

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 04 Дек 2014, 1:27

Май че има защото тоя газаджия дето ходих при него каза, че го бил направил. И извода му беше, че всичките ми цилиндри били работили еднакво зле на бензин защото при всяко спиране на дюза се променяла работата на мотора. Абе май ще трябва да отида на друг дето да не е толкова заядлив и мързелив. По думите на тоя колата ми работила много зле на бензин понеже боботело гърнето и проблема ми на газ е бил още от много отдавна а не от 2 седмици. Абе нямам думи, ако знаете читав майстор в Пловдив - кажете.

Назад към E36