Доработка на 318D E46 M47 facelift
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Xezes
- Потребител
-
- Кара: BMW Е90 330D xDrive LCI
Доработка на 318D E46 M47 facelift
От скоро притежаван горе-споменатия автомобил, и съм си доста доволен. Едно нещо обаче ми се струва, че може да се подобри - колата е 116к.с., което ми се струва малко. Имайки предвид че двигателя е 1951см3, ми се струва, че може да се поработи малко за повечко коне и по-добро ускорение.
Интересува ме какви са ви мненията за евентуално чип тунинг на подобен автомобил, тъй като не можах да намеря конкретна информация във форума специално за 318D с M47, които не е common rail.
Също така, четох за поставяне на спортен въздушен филтър, които също подобрява мощността, и поставянето на спортна генерация, което също се говори, че добавя коне.
Бих искал да отбележа, че нямам намерение да си правя автомобила споретен и да сдухвам двигателя, просто бих искал малко да подобря ускорението, ако е възможно в рамките на нормалното.
Ще се радвам на мнения и съвети в тази насока.
Интересува ме какви са ви мненията за евентуално чип тунинг на подобен автомобил, тъй като не можах да намеря конкретна информация във форума специално за 318D с M47, които не е common rail.
Също така, четох за поставяне на спортен въздушен филтър, които също подобрява мощността, и поставянето на спортна генерация, което също се говори, че добавя коне.
Бих искал да отбележа, че нямам намерение да си правя автомобила споретен и да сдухвам двигателя, просто бих искал малко да подобря ускорението, ако е възможно в рамките на нормалното.
Ще се радвам на мнения и съвети в тази насока.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Доработка на 318D E46 M47 facelift
Бих ти препоръчал чистене на колекторите и интеркулера, изолиране на ЕГР, байпас на вакуумната тулумба (за по-бърза реакция на геометрията на турбината), и накрая едно чипче. За спортния филтър има противоречиви мнения - моето лично е, че трябва да си останеш с оригиналния филтър.
Накрая ще останеш доволен от резултата.
Накрая ще останеш доволен от резултата.
Si non confectus, non reficiat.
- Xezes
- Потребител
-
Благодаря, Zagy, надявах се да чуя твоето мниение по въпроса в темата!
Интересува ме дали може слагането на чип да навреди на автомобила? Говорих си с доста приятели по темата, и чувам различни мнения. Някои казват, че пренаписването на фабричните настройки на компютъра изобщо не е за препоръчване и от там започват проблемите - един колега дори ми спомена че след слагане на чип, колата му започнала да изхвърля масло през турбото?
Интересува ме дали може слагането на чип да навреди на автомобила? Говорих си с доста приятели по темата, и чувам различни мнения. Някои казват, че пренаписването на фабричните настройки на компютъра изобщо не е за препоръчване и от там започват проблемите - един колега дори ми спомена че след слагане на чип, колата му започнала да изхвърля масло през турбото?

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Чипа може да навреди на мотора, но ако слагаш хубаво масло и го сменяш редовно няма да имаш проблем. Само да си знаеш - ако имаш някакъв проблем някъде по колата и я чипнеш - проблема може да се влоши доста бързо. Преди да чипваш направи един пълен преглед на мотора и оправи каквото има за оправяне. След това ако чипнеш просто ще се кефиш на по-вървяща кола 

Si non confectus, non reficiat.
- kr1sh0
- Потребител
-
- Кара: E91 335d, e46 330cd
Значи чипа сдухва турбината и съединителя.
1. Турбото.. ако (примерно говориме..) духа на 0,7бара, почва да духа на 1бар, 1.1... зависи на колко се настрои, демек по-бързо износване.
2. Съединителя.. Освен че от 116кс, става да речем 145кс.. нютоните от (пак примерно) от 240, стават 290 да речем.. и ще го хвърля по-бързо.
Но моето мнение е ЗА хубаво направен РЕМАП, и ПРОТИВ китайски чипове и тем подобни боклуци.. А и все пак турбо и съединител не се сменят всеки ден и си струва.
По генерацията.. можеш да махнеш всички излишни работи от сорта на катализатор, филтри за твърди частици и др..
1. Турбото.. ако (примерно говориме..) духа на 0,7бара, почва да духа на 1бар, 1.1... зависи на колко се настрои, демек по-бързо износване.
2. Съединителя.. Освен че от 116кс, става да речем 145кс.. нютоните от (пак примерно) от 240, стават 290 да речем.. и ще го хвърля по-бързо.
Но моето мнение е ЗА хубаво направен РЕМАП, и ПРОТИВ китайски чипове и тем подобни боклуци.. А и все пак турбо и съединител не се сменят всеки ден и си струва.
По генерацията.. можеш да махнеш всички излишни работи от сорта на катализатор, филтри за твърди частици и др..
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Колега каквото и да правиш не си слагай въздушен филтър..при мен ефекта беше НУЛЕФ с Ф...и го върнах (филтъра беше K&N) 
Чисти кулера,махай пеперудките ако има такива тоя мотор,и му слагай един хубав чип и си карай с кеф колата.

Чисти кулера,махай пеперудките ако има такива тоя мотор,и му слагай един хубав чип и си карай с кеф колата.
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- Xezes
- Потребител
-
Благодаря много за съветите.
Обмисля да направя всичките горе-споменати операции в Маднес Моторспорт, тъй като съм от Пловдив, а и чувам хубави мнения за тях.
Какво мислите за техния софтуер? Читав ли е и класира ли се като "добър чип" ?
Обмисля да направя всичките горе-споменати операции в Маднес Моторспорт, тъй като съм от Пловдив, а и чувам хубави мнения за тях.
Какво мислите за техния софтуер? Читав ли е и класира ли се като "добър чип" ?
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Маднес са си класа и то доста висока.А относно спортния филтър Макс си го каза,а и не би искал да си прецакаш дебитомера нали?

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- ivo_love_pivo
- Потребител
-
- Кара: 318d E46
- Мечтае да кара: Без да спира
Колега чипоса ли си колата? Че и аз имам 318D и ми се иска да върви малко повече.

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
ivo_love_pivo написа:Колега чипоса ли си колата? Че и аз имам 318D и ми се иска да върви малко повече.
Минавай директно на 6 цилиндъра.
- Xezes
- Потребител
-
ivo_love_pivo написа:Колега чипоса ли си колата? Че и аз имам 318D и ми се иска да върви малко повече.
В петък съм при Madness Motorsport.
Ще споделя резултатите тук

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
Xezes написа:ivo_love_pivo написа:Колега чипоса ли си колата? Че и аз имам 318D и ми се иска да върви малко повече.
Успех...бъди смел!
- ivo_love_pivo
- Потребител
-
- Кара: 318d E46
- Мечтае да кара: Без да спира
Xezes написа:ivo_love_pivo написа:Колега чипоса ли си колата? Че и аз имам 318D и ми се иска да върви малко повече.
Колега имаш ли някакви успехи?

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
Какво стана...искаме инфо!
- scipo
- младши ентусиаст
-
- Кара: нормално
Моето мнение е да си смениш компютъра с такъв от 320д и тогава му сложи чип, продават се такива с ключ и всичко необходимо за по 200лв, така от 318 става 320д...на мен колега от форума ми предложи комп с чип+ ключ+EWS за 280лв... и естествено послушай ZAGGY за останалите неща..
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3