Охладителна система проблем.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- dimitar_g_d
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i
Охладителна система проблем.
Здравейте колеги.
От дълго време e46-цата ми губи антифриз и все доливах по около 700 мл. на месец.
Онзи ден преди 4 дена долях пак око 600мл. но днес пак светна датчика. На празен ход се чуваха по едно време някакво леко чукане. Може би мие заминала водната помпа и затова толкова бързо ми изчезна антифриза.
Някой знае ли сервиз в София където разбират и мога да си закарам колата да ми оправят проблема? Благодаря предварително.
От дълго време e46-цата ми губи антифриз и все доливах по около 700 мл. на месец.
Онзи ден преди 4 дена долях пак око 600мл. но днес пак светна датчика. На празен ход се чуваха по едно време някакво леко чукане. Може би мие заминала водната помпа и затова толкова бързо ми изчезна антифриза.
Някой знае ли сервиз в София където разбират и мога да си закарам колата да ми оправят проблема? Благодаря предварително.
- georgi dyulgerov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 М52ТУ20 ,2000г.
- Мечтае да кара: бързо
Re: Охладителна система проблем.
Пипни си конденза от ауспуха, ако е мазен си за смяна на гарнитура на глава.
Успех!
Успех!
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
Има няколко "заподозряни" за теча, тройник, термостат (избива гарнитурката или корпуса), водна помпа ( ако звуците идват от там ) , стар маркуч ... Не изисква твърде специализирани знания, но отнема време докато се хване теча - обикновено антифриза оставя синкави петна и олигавя мястото на теча .. Във всеки сервиз в който им се занимава, могат да ти свършат работа, въпроса е, че не на всякъде им се работи . В търговския отдел има колеги със сервизи, може да се обърнеш към някой от тях 

- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Колега, гледам че и ти си с 18-ка. Да не те плаша, но може да тече отвсякъде. Аз по моята смених всичко по 2 пъти и пак тече.
Проблемът е че тоя мотор работи на много висока температура и изпича всичко. Най-вероятно тройника отзад е заминал. Има още 1-2 пластмасови, които почти сигурно са заминали. При мен буквално се бяха разпаднали.
Може да тече и от всеки маркуч. При мен последно теча беше от бързата връзка между тройника отзад и клапана за парното...
С две думи - според мен теча не е само от едно място. Ще трябва да е огледате хубаво.
Проблемът е че тоя мотор работи на много висока температура и изпича всичко. Най-вероятно тройника отзад е заминал. Има още 1-2 пластмасови, които почти сигурно са заминали. При мен буквално се бяха разпаднали.
Може да тече и от всеки маркуч. При мен последно теча беше от бързата връзка между тройника отзад и клапана за парното...
С две думи - според мен теча не е само от едно място. Ще трябва да е огледате хубаво.
- dimitar_g_d
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i
Аз тройниците преди 1-2 години ги смених и двата. Преди година две и радиатора смених понеже се проби.
Има за смяна един маркуч но сега не тече оттам нещо помпа е или термостат
Има за смяна един маркуч но сега не тече оттам нещо помпа е или термостат
5 мнения
• Страница 1 от 1