Изкарване на AUX кабел за Business CD E46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46 330CI
Мечтае да кара: Porsche 911

Re: Изкарване на AUX кабел за Business CD E46

Мнение от Gamer4etoCS » 27 Окт 2014, 16:22

Здравейте, колеги имам разяснителна информация.

Имам Business CD53 E46, P/NO 65. 12-6 915 711 , Произведено в Япония от Alpine, Дата на производство 01 November 1W , Software/NO 40 Hardware/NO 43
Плеърът, който ще използва кабела е Samsung Galaxy S4.

“Alpine, Model CD53, Part Number 65. 12-6 915 711 (Sep 2001) Ipod Data Capable“ - информацията която намерих в интернет;

Колата е произведена през Ноември 2001 радиото е оригинално, а има и фабрично окабеляване за CD Changer. Има също и Nokia bluetooth - който докато беше изряден на радиото съм виждал изписано AUX. По една или друга причина в момента Nokiа-та няма захранване, не успях да го възстановя :confused: и следователно в менюто на плеъра вече не се намира AUX.

Тъй като съм го виждал и исках такъв вход, но според всичката информацията в интернет, няма как за стане, защото самия CD53 плеър не поддържа AUX като натиснеш бутон MODE. Все пак е произведен преди 2002-ра година. :(
Но не намирах никаква информация дали плеър с този сериен номер поддържа тази функция, но вече съм го виждал и реших да опитам.

Свързах се с колегата Oci, с който се разбрахме да ми направи един кабел и да пробваме дали ще се получи.
Свързахме го на AUX буксата, на която беше включена и Nokia bluetooth устройството, но не сработи. Тоест в менюто не се появи AUX. Следващия тест беше да пробваме дали под меню CD 1-99 ще изкара музика. Резултатът е пак отрицателен.

Следващия вариант беше да се сложи AUX Кабела на буксата за CD Changer-а. Там след корекция на една от буксите, в менюто CD 1-99 тръгна музика. След някакво време дори се появи надпис AUX - като име на песен, а не като опция из менюто. :mrgreen:
Песните се сменят не от Business CD-то, а от телефона Samsung Galaxy S4, а силата на звука се регулира от волана, след като е настроена на телефона.

:idea: Имам и една вметка - ще е улеснение за всички интересуващи се от подобна "операция" в бъдеще, ако има серийните номера на всички плеъри, на които се получава този по този метод. За това нека всеки следващ, който се интересува и сложи AUX вход успешно да напише серийния номер на плеъра.

Благодаря на Oci за помощта!
Less traction, more action.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от niko74 » 09 Ное 2014, 22:27

Здравейте!Извинявам се за "оффтопик"-а.
Смених си Бизнес касетката"Филипс" със Бизнес ЦД"Алпайн"
Появи се проблем с радио сигнала.При "Алпайн"-а едва лови станциите,докато с "Филипс"-а дори със счупен вход за антената хваща дори румънски радия(шегувам се) :D .
Колата е Комби фейслифт 2002год,ЦД-то е 2003г.
Интересува ме,дали самият тунер на "Алпин"-а е по-слаб или има друга причина?
Благодаря за вниманието и поздрави! :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 323ci M52tuB25
Мечтае да кара: ///M3 e30

Мнение от luizov » 10 Ное 2014, 22:45

Gamer4etoCS написа:Здравейте, колеги имам разяснителна информация.

Имам Business CD53 E46, P/NO 65. 12-6 915 711 , Произведено в Япония от Alpine, Дата на производство 01 November 1W , Software/NO 40 Hardware/NO 43
Плеърът, който ще използва кабела е Samsung Galaxy S4.

“Alpine, Model CD53, Part Number 65. 12-6 915 711 (Sep 2001) Ipod Data Capable“ - информацията която намерих в интернет;

Колата е произведена през Ноември 2001 радиото е оригинално, а има и фабрично окабеляване за CD Changer. Има също и Nokia bluetooth - който докато беше изряден на радиото съм виждал изписано AUX. По една или друга причина в момента Nokiа-та няма захранване, не успях да го възстановя :confused: и следователно в менюто на плеъра вече не се намира AUX.

Тъй като съм го виждал и исках такъв вход, но според всичката информацията в интернет, няма как за стане, защото самия CD53 плеър не поддържа AUX като натиснеш бутон MODE. Все пак е произведен преди 2002-ра година. :(
Но не намирах никаква информация дали плеър с този сериен номер поддържа тази функция, но вече съм го виждал и реших да опитам.

Свързах се с колегата Oci, с който се разбрахме да ми направи един кабел и да пробваме дали ще се получи.
Свързахме го на AUX буксата, на която беше включена и Nokia bluetooth устройството, но не сработи. Тоест в менюто не се появи AUX. Следващия тест беше да пробваме дали под меню CD 1-99 ще изкара музика. Резултатът е пак отрицателен.

Следващия вариант беше да се сложи AUX Кабела на буксата за CD Changer-а. Там след корекция на една от буксите, в менюто CD 1-99 тръгна музика. След някакво време дори се появи надпис AUX - като име на песен, а не като опция из менюто. :mrgreen:
Песните се сменят не от Business CD-то, а от телефона Samsung Galaxy S4, а силата на звука се регулира от волана, след като е настроена на телефона.

:idea: Имам и една вметка - ще е улеснение за всички интересуващи се от подобна "операция" в бъдеще, ако има серийните номера на всички плеъри, на които се получава този по този метод. За това нека всеки следващ, който се интересува и сложи AUX вход успешно да напише серийния номер на плеъра.

Благодаря на Oci за помощта!

Колега би ли споделил как е направен кабела - някаква схеа ако може и къде е свързан
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д
Мечтае да кара: M550d

Мнение от bobreti » 22 Ное 2014, 12:50

mnR9LmkqxPEh9RSRPXsz8FQ.jpg
Купих си оригинален Китайски кабел на бизнес cd-то монтирах го и ми изписа AUX.След което имам преход мъжки жак към USB свързах го сложих флашка и до там.Няма музика.Къде е проблема?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от luizov » 22 Ное 2014, 13:24

bobreti написа:
Купих си оригинален Китайски кабел на бизнес cd-то монтирах го и ми изписа AUX.След което имам преход мъжки жак към USB свързах го сложих флашка и до там.Няма музика.Къде е проблема?

Няма как с през AUX да свържеш USB :mhihi: .
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д
Мечтае да кара: M550d

Мнение от bobreti » 22 Ное 2014, 13:29

cab_usb_3.5_4pin_1075.jpg
luizov написа:
bobreti написа:

Няма как с през AUX да свържеш USB :mhihi: .

така ли стана имам този кабел
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от luizov » 22 Ное 2014, 19:36

Честно казанo незнам за какво служи този кабел, но сигналът който използва CD-то е анаогов - демек можеш да пускаш аудио сигнал от друг източник към CD-то , примерно музика от телефин, мп3 плейър или нещо подобно. За да използваш флаш памет ти е нужно устройство от рода на GROM
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от niko74 » 25 Ное 2014, 19:25

niko74 написа:Здравейте!Извинявам се за "оффтопик"-а.
Смених си Бизнес касетката"Филипс" със Бизнес ЦД"Алпайн"
Появи се проблем с радио сигнала.При "Алпайн"-а едва лови станциите,докато с "Филипс"-а дори със счупен вход за антената хваща дори румънски радия(шегувам се) :D .
Колата е Комби фейслифт 2002год,ЦД-то е 2003г.
Интересува ме,дали самият тунер на "Алпин"-а е по-слаб или има друга причина?
Благодаря за вниманието и поздрави! :yes:

Някой нещо да помага???

Потребител
Аватар

Мнение от Ivaylo Rusev » 25 Ное 2014, 19:43

Интересуваме някой около Хасково дали може да инсталира такъв изход

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BWM e61 535d
Мечтае да кара: Валяк

Мнение от borke_ » 27 Ное 2014, 12:58

Здравейте,колеги!
Изчетох всеки коментар по тази тема и разбрах,че на моята кола няма да мога да подкарам АUX кабел.(46-цата ми е 98год.ЦД-то е biznes cd със Scan и една букса отзад само).Колата ми имаше заготовка за навигация и ченджер.Но само заготовка :) купих си ченджер със стойките,кори и всичко както си трябва.Включих му буксите и чейнджера се захрани,обче след като разглобих радиото,видях че на него няма букса за ченджер :banghead: Грешката си е моя че не проверих преди да купувам,но мислех че всички радиа могат да управляват ченджер.
Та стигнах до извода,че трябва да си купя ново радио и ще го направя.
Искам да попитам какъв модел,година(ако може да е с cd,без навигация,монитор и т.н.) да си взема за да може да подкарам ченджера и ако може и AUX кабел?Може ли такава комбинация или трябва да се откажа от едно от двете?
Благодаря предварително!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325DА touring

Мнение от kkrumov » 01 Дек 2014, 10:00

Здравей, колега. Мисля че не може да имаш едновременно закачено устройство като iPOD и CD чейнджър едновременно, защото просто имаш един AUX канал, на който има възможност да бъде вързано само едно устройство. Що се отнася до чейнджъра- всеки един, който има MODE бутон ще ти свърши работа. Оригинален CD player втора ръка е около 150- 200 лв. Можеш да ползваш и касетофон с MODE бутон. При него имаш повече възможности- закачен CD чейнджър и отделно можеш да си купиш от онези касетки, който са с кабел и към него се закача въпросното AUX устройство. За жалост при този вариант качеството на звука не е от най- доброто. Ако те интересува въпросния касетофон- имам на разположение един!

Потребител
Аватар
Кара: Е46 330Ci

Мнение от loadrunner » 01 Дек 2014, 23:59

Колеги,някой слагал ли е подобен aux и ако да-става ли за е46 2003-та година http://www.tme.eu/bg/details/aux-bmw.01 ... carmedia/# Пуснах линка не с цел реклама,а защото мисля да поръчам такъв кабел ако се окаже,че ще върши работа,а и мисля,че би могъл да спести на други колеги доста занимавки със запоявания,кондензатори и съмнения покрай изпълнението ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 02 Дек 2014, 12:44

kkrumov написа:Здравей, колега. Мисля че не може да имаш едновременно закачено устройство като iPOD и CD чейнджър едновременно, защото просто имаш един AUX канал, на който има възможност да бъде вързано само едно устройство. Що се отнася до чейнджъра- всеки един, който има MODE бутон ще ти свърши работа. Оригинален CD player втора ръка е около 150- 200 лв. Можеш да ползваш и касетофон с MODE бутон. При него имаш повече възможности- закачен CD чейнджър и отделно можеш да си купиш от онези касетки, който са с кабел и към него се закача въпросното AUX устройство. За жалост при този вариант качеството на звука не е от най- доброто. Ако те интересува въпросния касетофон- имам на разположение един!

Не подвеждай колегата, защото не си прав.

Престанете да преписвате едно невярно мнение относно бутона "MODE", постнато преди години във форума. Не е задължително да има такъв бутон, за да може плеарът да управлява чейнджър, както и обратното. Има доста плеари с такъв бутон, които не управляват чеинджъри. Ето малко информация в подкрепа на гореказаното:
1. CD43 се произвежда с три различни вида лицеви панели - за Е36 и Е38, за Е46 и за Е39, акто тази за Е39 става и за Е53. На нито един от панелите няма бутон "MODE", но плеарът си управлява CD чейнджър без проблем. При BMW Traffic Pro и BMW Indianapolis също няма бутон "MODE", но и те си управляват оригиналните BMW чейнджъри. Касетофонът, монтиран в Е38, C23 също няма бутон "MODE", дори на MIDa в Е38 нам такъв бутон, но и те управляват CD чейнджър.
2. CD23 има бутон "MODE", но не управлява CD чейнджър. На този плеар дори няма букса за аудио сигнала от чейнджъра, но ако се монтира в Е38 с MID се получва, така че чейнджърът се управлява, а за аудио сигнала от него няма вход.

Ето и нещо, което ще задоволи доста от колегите: CD53 се предлага за Е39, Е53 и Е46. При този модел характерното е, че има фабричен AUX и може да управлява чейнджър, като двата входа са независими. Това дава възможност чейнджърът да се използва докато ви писне, а след това идва ред на музиката от телефона.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BWM e61 535d
Мечтае да кара: Валяк

Мнение от borke_ » 02 Дек 2014, 16:07

А вярно ли е, че ако си имаш чейнджър може да прежалиш единия диск в него и на негово място да свържеш aux кабел.И ще ти останат другите 5 диска в чейнджъра. Не знам дали е истина,но така твърдят няколко човека из форума.По принцип дисковете ги чете едно и също "оче" и не виждам как може да стане.Просто питам! :conf:
Колкото за цд-то,значи търся си CD53,ако някой има или знае да казва :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46XI / W164

Мнение от Драгослав » 04 Дек 2014, 11:04

Малко извън темата за aux кабела. Този dvd player
http://www.darucar.bg/index.php?show=result_part
, дали е за gps или е за музика?
Номенклатурен номер : 65839273195
Описание : DVD ПЛЕЙЪР
Ед.цена (с ДДС) : 194.46 BGN