Двуомение за Е39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
Re: Двуомение за Е39
според мен идеята беше да я кара още няколко години, докато станат по - достъпни Ф10ките 

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
^

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- larry_boy
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i M
- Детайли за колата: С бебе в колата...
Я кажи за Авенсиса, десет + години по млад е от Баварчо. Дръпнатите очи научиха ли се да правят дизели?
Тя по-новата кола, е като по-новата жена. Аз по вторият казус има какво да разкажа

Тя по-новата кола, е като по-новата жена. Аз по вторият казус има какво да разкажа

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Convertible написа:според мен идеята беше да я кара още няколко години, докато станат по - достъпни Ф10ките
Те достъпни ще станат колега. И ще си купиш една нова опаковка, която като се счупи, ще се видиш в чудо. Всички ви спира високата първоначална цена, но малко мислите за цената на поддръжката, резервни части, обслужване. Да не стане така да си купиш F10 за малко пари, "на далавера" и да стои на паркинга/гаража.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
Elesar74 написа:Convertible написа:според мен идеята беше да я кара още няколко години, докато станат по - достъпни Ф10ките
Те достъпни ще станат колега. И ще си купиш една нова опаковка, която като се счупи, ще се видиш в чудо. Всички ви спира високата първоначална цена, но малко мислите за цената на поддръжката, резервни части, обслужване. Да не стане така да си купиш F10 за малко пари, "на далавера" и да стои на паркинга/гаража.
нали това ти разправям
то достъността не се изразява само в покупката. по-ниски данъци, застраховки, повече алтернативни части и такива втора ръка.
и като се понатрупа база данни ще стане ясно болести това онова, скъпи ремонти и каква е горе долу подръжката

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- don't be
- младши ентусиаст
-
- Кара: 466,5 см3 на цилиндър
- Мечтае да кара: Нормално
Koлега какво ще се занимаваш с нови части , всичко втора употреба (запазени) ремонта ще ти стъпи на 500лв, къде ще даваш 1000 отгоре 

За милиони-няма закони.
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Стана ми интересна твоята тема, с твоето двОУмение, колега. 
Нещо не мога да те разбера. Казваш, че колата ти има сантиментална стойност за теб, а се чудиш да налееш едни 2 к лева в нея. Аз като ти сметна горивото на месец, то излиза долу горе толкова. 600 хил. км си и навъртял
. Извинявай, че ти правя така грубо сметка на парите и бюджета. Освен това казваш, че имаш вариант или да оправиш ТДС-а, или да купиш нова и да оправиш ТДС-а. От предното тъй или иначе си решил да оправиш сантименталката. Оправи си я, пък продължавай да мислиш за по-нова. Може и да изкочи някоя, която да те грабне както сегашната. Според мен първия отговор в темата ти беше най-правилен. Прави каквото на теб ти е на сърце, ние тук не можем да ти определим щастието. Поздрави и бъди по-решителен. 

Нещо не мога да те разбера. Казваш, че колата ти има сантиментална стойност за теб, а се чудиш да налееш едни 2 к лева в нея. Аз като ти сметна горивото на месец, то излиза долу горе толкова. 600 хил. км си и навъртял

Колега двОумението ми идва от това (благодаря за поправката
), че вече достатъчно километри я търкалям и като цяло доста се повозих на нея и мога да направя сравнение с 525d и 530d, а тогава не бяха толкова достъпни и мога да направя реална преценка от комънрейла и този двигател..Доволен съм си от колата от към разход на км (няма да казвам колко е, че ще започнат едни спорове), но ще каже, че се побирам под 12-13лв на 100км извънградско (от сега казвам, че на никой няма да му отговарям затова, че било невъзможно
, но говорим за качествено гориво и скорост около 100km/h, колата е счип и махнат катализатор, но и градско около същата сума се въртят 100-те километра..), както и данъка ми е смешен..заради едни други обстоятелства
Яд ме е, че когато я купувах не разбирах толкова от Е39-ки специално и я купих доста постна и то с този двигател..затова ми е и чуденката - дали да наливам още в нея или за 8-9к да си взема една прилична 2.5d или 3-ка с ръчки и с фул екстри, защото знам какво може да има тази кола и то фабрични, а не да си играя да ги слагам..а и тая е вече на доста километри..ще изкара още де
Колата е почти готова и в понеделник я отнасям с новата броня и всичко отремонтирано по нея..Липсва ми самата количка, но за тея пари на сегашно време мога да си позволя нова 39-ка с много повече екстри и по-малка амортизация (независимо от показанията на борда). Затова и пуснах темата
Избягвам Е60 и искам да скоча на ф-серията, но това ще стане надявам се до година-две-три в най-добрият случай
А ако взема евентуално нова 39-ка то ще мога да и сложа нови фарове, стопове (чисто нови на няма и 2години са от сегашната) и хубави джанти + чисто нови гуми, които стоят на джантата..просто на тая 16"-ката си ме кефи, както и возията..не знам, но до нова година има време и нищо чудно да си направя един подарък, а тая..ще си стои в гаража..отремонтирана

Яд ме е, че когато я купувах не разбирах толкова от Е39-ки специално и я купих доста постна и то с този двигател..затова ми е и чуденката - дали да наливам още в нея или за 8-9к да си взема една прилична 2.5d или 3-ка с ръчки и с фул екстри, защото знам какво може да има тази кола и то фабрични, а не да си играя да ги слагам..а и тая е вече на доста километри..ще изкара още де

Колата е почти готова и в понеделник я отнасям с новата броня и всичко отремонтирано по нея..Липсва ми самата количка, но за тея пари на сегашно време мога да си позволя нова 39-ка с много повече екстри и по-малка амортизация (независимо от показанията на борда). Затова и пуснах темата

Избягвам Е60 и искам да скоча на ф-серията, но това ще стане надявам се до година-две-три в най-добрият случай

А ако взема евентуално нова 39-ка то ще мога да и сложа нови фарове, стопове (чисто нови на няма и 2години са от сегашната) и хубави джанти + чисто нови гуми, които стоят на джантата..просто на тая 16"-ката си ме кефи, както и возията..не знам, но до нова година има време и нищо чудно да си направя един подарък, а тая..ще си стои в гаража..отремонтирана

- fisikela
- Потребител
-
- Кара: Е39 525d
- Мечтае да кара: M6
Здравей колега,
Аз от сравнително скоро имам Е39-ка 525d, и съм вече супер привързан към нея
Не че не искам нещо по-ново но това са ми възможностите, а пък колата е в супер състояние и за сега не си я давам за "стар кон в нов чул".... 
Аз от сравнително скоро имам Е39-ка 525d, и съм вече супер привързан към нея

Има ли Е39 с 2.5 или 3.0 комънрейл двигател и 6 скорости ръчка? 

- TERLIKA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 325tds,e39 520d,Alpina D10
- Мечтае да кара: Alpina D5
doomy525 написа:Има ли Е39 с 2.5 или 3.0 комънрейл двигател и 6 скорости ръчка?
ако смяташ след 2-3 години да минаваш на f ка то тогава няма смисъл да сменяш тдс а ще вземеш някоя кола и докато я вкараш в пътя ще дойде време да я сменяш
колкото до 6 скорости 525 и 530 обикновенни няма виждал сам 530ка със 6 обаче е било много скъпа гимнастика
1981 – Немското списание “ Auto, Motor und Sport” ораганизира заедно с Shell маратон, целящ изминаването на максимален брой километри с колкото се може по-малко гориво. 3-литровия автомобил все още не е актуалена тема, но БМВ 318i Alpina побеждава в своя клас с разход от 2,672 литра на 100 километра.
- totopz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Fiesta 1.25i
- Мечтае да кара: A6 2.5 TDI
Не са ли всички 525d и 530d с 6 скорости когато са с ръчни скорости?
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Не, 5 са.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Попадам на места в интернет, на които пише, че Е39 се произвежда до ноември 2003та, а там салона + някоѝ екстри са сходни на първите Е60-ки (да не кажа същите). От там останах с мнението, че има Е39 до края на производството на модела с ръчни 6 скорости. Аз натам съм се насочил (като година на модела) и с възможно най-много екстри
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... ORT&noec=1
Това са примерните варианти към които съм се насочил. Общо взето съм обърнал и нашето (пълна трагедия
) и немското mobile, както и още един два сайта, но там също няма нищо хубаво или непреправяно. Бюджета е към 4.5К еуро за самата покупка, другите разходи не се броят. За кола от България изобщо не съм се насочвал, а и не искам.
Автоматичните кутии на Е39 от последните и тея на Е60 от първите (преди фейслифта) еднакви ли са?
Това са примерните варианти към които съм се насочил. Общо взето съм обърнал и нашето (пълна трагедия

Автоматичните кутии на Е39 от последните и тея на Е60 от първите (преди фейслифта) еднакви ли са?

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Колега, отзад напред линковете, тази от последния, без мултифункция на волана, с М лого... Някак никак не ми се връзва такава конфигурация.
От втория линк, забучен някакъв китайски монитор и все съм виждал грозни, ама тоя я върха. Иначе по принцип се опитват да докарат дизайна на ОЕМ визията, ама тия са зачеркнали всичко с това устройство, дето са вградили. Как работи с волана, друг въпрос.
Като че ли тази от първия линк изглежда добре и бива.
Искаш кола с екстри, но ОЕМ екстри ли искаш или аналози, има разлика. Седана се произвежда до 06.2003, комбитата до 04.2004.
От втория линк, забучен някакъв китайски монитор и все съм виждал грозни, ама тоя я върха. Иначе по принцип се опитват да докарат дизайна на ОЕМ визията, ама тия са зачеркнали всичко с това устройство, дето са вградили. Как работи с волана, друг въпрос.
Като че ли тази от първия линк изглежда добре и бива.
Искаш кола с екстри, но ОЕМ екстри ли искаш или аналози, има разлика. Седана се произвежда до 06.2003, комбитата до 04.2004.
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3