Въпроси за е46 320д 150 кс
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Simbazz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d 150hp
Въпроси за е46 320д 150 кс
Здравейте!
Нов съм във форума и днес се сдобих със 320д 150к.с. 2004г. Колата е нов внос от Италия и я купих от Петрич. Имам следните въпроси/проблеми :
1. Направих автокаско но се оказа, че нямам фабрична аларма и за да важи каското за кражба ми искат аларма и някакъв модул (CAM модул по спомени , но не съм сигурен дали е такова).. Въпроса е някой знае ли какъв е този модул и за какво служи?
2. Колата като я карах градско в Петрич си държеше 90 градуса. По пътя Петрич-София стрелката застана между синия сектор и първата стрелка.. Влязох в задръстванията на София и отново залепи 90 градуса.... Не ми се струва нормално, въпреки че продавача се опитва да ме убеди че термостата слаган в Италия просто отваря по рано заради жегите там.. Дали е от термостат или има и нещо друго?
Досега (6 години) бях на друга марка автомобил (VW бензин) и не съм много на Ти с дизеловите автомобили, както и с марката BMW!
Благодаря предварително
За жалост незнам как да кача снимки..
Нов съм във форума и днес се сдобих със 320д 150к.с. 2004г. Колата е нов внос от Италия и я купих от Петрич. Имам следните въпроси/проблеми :
1. Направих автокаско но се оказа, че нямам фабрична аларма и за да важи каското за кражба ми искат аларма и някакъв модул (CAM модул по спомени , но не съм сигурен дали е такова).. Въпроса е някой знае ли какъв е този модул и за какво служи?
2. Колата като я карах градско в Петрич си държеше 90 градуса. По пътя Петрич-София стрелката застана между синия сектор и първата стрелка.. Влязох в задръстванията на София и отново залепи 90 градуса.... Не ми се струва нормално, въпреки че продавача се опитва да ме убеди че термостата слаган в Италия просто отваря по рано заради жегите там.. Дали е от термостат или има и нещо друго?
Досега (6 години) бях на друга марка автомобил (VW бензин) и не съм много на Ти с дизеловите автомобили, както и с марката BMW!
Благодаря предварително

За жалост незнам как да кача снимки..
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Re: Въпроси за е46 320д 150 кс
Simbazz написа:...опитва да ме убеди че термостата слаган в Италия просто отваря по рано заради жегите там.. ..
Хахахаха, е не бе тез нашите джамбази ще ме убият от лафове вече....те този бисер не го бях чувал

- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
Здрвей колега.Първо добре дошъл в клуба и само много безаварйни км да имаш и да те радва колата.По проблема с стрелката на температура според мен на 99% си за термостат.Смени го и ще видиш че проблема ще изчезне. 

Колега имах същия проблем. Значи ти имаш 2 термостата малък и голям. Големия е долу при водната помпа и е по-скъп около 100-тина лева по спомени а малкия е отгоре и много лесно се сменя и не е скъп. Та, първата работа е да смениш малкия термостат, можеш и сам и можеш да купиш само вътрешното тяло металното, което е самия термостат, защото ще те питат да ти продадат цялото заедно с пластмасовото, което за мен е излишен разход. След тази манипулация мисля че ще се оправи. Ако ли не следващата стъпка е големия термостат.
За алармата не мога да ти помогна.
Успех!
За алармата не мога да ти помогна.
Успех!
- Simbazz
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте отново! Днес направих обслужване и смених всичко което може да се смени.. За термостата се оказа, че моя двигател е един от редките които имат само голям термостат, а на ЕГР няма термостат.. Учуден съм но е факт.След смяна на "големия" термостат всичко се нормализира 
П.С. По въпроса с Алармата - при е46 не се изисква CAN модул, а само аларма. Ще съм благодарен на съвети къде да си сложа аларма, която да е на оригиналния ключ!
Поздрави

П.С. По въпроса с Алармата - при е46 не се изисква CAN модул, а само аларма. Ще съм благодарен на съвети къде да си сложа аларма, която да е на оригиналния ключ!
Поздрави
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Simbazz написа:Здравейте отново! Днес направих обслужване и смених всичко което може да се смени.. За термостата се оказа, че моя двигател е един от редките които имат само голям термостат, а на ЕГР няма термостат.. Учуден съм но е факт.След смяна на "големия" термостат всичко се нормализира
Поздрави
Ти си очуен, ние не

- bgpavlp
- младши ентусиаст
-
Simbazz написа:П.С. По въпроса с Алармата - при е46 не се изисква CAN модул, а само аларма. Ще съм благодарен на съвети къде да си сложа аларма, която да е на оригиналния ключ!
Поздрави
Трябва ти само сирена и ключе за предния капак, малко жица и навръзване. После активация и си готов.

Ако нема у глава, има у Google.
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
При фейсовия дизел повечето са само с един термостат-както и мойта.
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
Simbazz написа:Здравейте отново! Днес направих обслужване и смених всичко което може да се смени.. За термостата се оказа, че моя двигател е един от редките които имат само голям термостат, а на ЕГР няма термостат.. Учуден съм но е факт.След смяна на "големия" термостат всичко се нормализира
Поздрави
С оригиналният ключ си се командва. Вече втора година без проблеми - Tytan DS-410 ( интерфейсна с управление по CAN-bus - полска е) в ПРОАРМ ми я слагаха и наистина знаят какво правят.

- Simbazz
- кандидат ентусиаст
-
Бях чел,че Мак - 1000 също била подходяща. Някой има ли мнение от сервиза MAK 06 , намира се около Мол България в София ? Там ми искат 260лв.
- nikola59
- младши ентусиаст
-
Simbazz написа:Бях чел,че Мак - 1000 също била подходяща. Някой има ли мнение от сервиза MAK 06 , намира се около Мол България в София ? Там ми искат 260лв.
Колега, не че нещо ама: Код: MAK-1000 Цена: 185.00лв. Цената е с включен монтаж! Тези които си посочил не искат ли нещо висока цена?

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
nikola59 написа:Simbazz написа:Бях чел,че Мак - 1000 също била подходяща. Някой има ли мнение от сервиза MAK 06 , намира се около Мол България в София ? Там ми искат 260лв.
Колега, не че нещо ама: Код: MAK-1000 Цена: 185.00лв. Цената е с включен монтаж! Тези които си посочил не искат ли нещо висока цена?
Колега, MAK-1000 поддържа управление от оригиналният ключ на колата и на сайта на производителя струва 260лв. Цена от 185лв. е някакъв търговски трик, сигурно ще сложат МАК 100M, която е два пъти по-евтина.
- Simbazz
- кандидат ентусиаст
-
И аз съм много учуден от цените.. Тези 260лв които ми ги искат дори са БЕЗ ДДС.. Колегата по-горе все пак похвали Проарм и мисля да се възползвам от техните услуги , дори да не бъде точно този модел.
- nikola59
- младши ентусиаст
-
zvetiko написа:nikola59 написа:Simbazz написа:Бях чел,че Мак - 1000 също била подходяща. Някой има ли мнение от сервиза MAK 06 , намира се около Мол България в София ? Там ми искат 260лв.
Колега, MAK-1000 поддържа управление от оригиналният ключ на колата и на сайта на производителя струва 260лв. Цена от 185лв. е някакъв търговски трик, сигурно ще сложат МАК 100M, която е два пъти по-евтина.
Колега аз много добре знам какво пише на сайта на производителя. MAK-1000 дори не поддържа CAN-bus, а моделът им МАК 3000. Нали не мислиш че тази цена е реална след като Tytan DS410 е на цена 230 лева. Но колегата нека сам решава къде да дава парите си. И не - няма търговски трик.
Увери се сам за цената: http://www.proarm.info/category/8/inter ... ionno.html
- Simbazz
- кандидат ентусиаст
-
В крайна сметка и аз сложих Tytan DS-410 ( интерфейсна с управление по CAN-bus ) за 230лв с монтажа. Дразни ме това, че като изключа алармата и не отворя врата след 30сек се активира алармата, но Не заключва вратите...това дори на стария VW го имаше..хората казаха че така си е настроено заводски автомобила а тази интерфейсна аларма просто активира настройките или нещо такова...
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2