НВ-ВМХ
Модератор: Общи модератори
- hotride
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d sedan '04
- Мечтае да кара: e46 CSL
Re: НВ-ВМХ
Здравейте, да се изкажа за яйцата
един прятел хвана салмонела от пиенето на 10ина сурови яйца всеки ден. Оттогава ги яде само след топлинна обработка - варени или пържени. Незнам как имате кураж да ги ядете сурови. Аз си взех яйцеварка, много лесно става с нея. Събира 7 яица, стават готови за около 12 минути и се белят супер лесно. Другият ми начин е в тигана. Поздрави! 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Да споделя един начин на приготвяне - омлет по японски . Това често го правя за разнообразие от варени и пържени .Стават перфектни , ако пробвате не се изхвърляйте с много яйца - 4 яйца не може сам човек да ги пребори или поне с голям зор .30 мл алкохол без мирис водка или уиски ,щипка захар и сол , 3 мл прясно мляко , 30 мл вода ,4 яйца .Нагледно тука ..
http://www.youtube.com/watch?v=NTIcJ_tdEJM
http://www.youtube.com/watch?v=NTIcJ_tdEJM
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- BMW-Monster
- Потребител
-
За мен лично няма много общо с кураж или мързел за приготвянето им. Просто всяка една храна губи част от веществата си при топлинна обработка и затова се стремя всичко, което ям, да е максимално близо до суровия си вариант. Иначе, какъв е реалният риск за салмонелоза и до какво може да доведе? В общия случай, не следва ли човек да пребори инфекцията за около седмица?
- Vantage
- Потребител
-
- Кара: ..
- Мечтае да кара: M, M, M, M.....
По принцип за 5-7 дни се справяш със салмонелата. Лично аз не се притеснявам от нея...ще си пробвам късмета.
Явно ще трябва да се стегна и от януари да започвам да ги гълтам сурови яйцата...дано в началото не изхабя много мат'рял напразно.
И нещо интересно от днес сутринта...влизам в офиса и вадя кутиите с храна, за да ги прибера в шкафа ми и една от колежките ме пита какво съм приготвил за ядене днес. Казах й горе-долу какво съм взел колкото да изтикам до 5 часа(8 варени яйца, кашкавал, масло, 300-400 гр свински пържоли с малко кисели моркови и бурканче фастъчено масло да има какво да дъвча м-у храненията) и тя със смесено чувство на учудване и злоба изсъска "Как по дяволите ядеш такива неща и по толкова много и изглеждаш по този начин, а аз ям само варени картофи, солети и плодове и изглеждам така ?!? "

Явно ще трябва да се стегна и от януари да започвам да ги гълтам сурови яйцата...дано в началото не изхабя много мат'рял напразно.

И нещо интересно от днес сутринта...влизам в офиса и вадя кутиите с храна, за да ги прибера в шкафа ми и една от колежките ме пита какво съм приготвил за ядене днес. Казах й горе-долу какво съм взел колкото да изтикам до 5 часа(8 варени яйца, кашкавал, масло, 300-400 гр свински пържоли с малко кисели моркови и бурканче фастъчено масло да има какво да дъвча м-у храненията) и тя със смесено чувство на учудване и злоба изсъска "Как по дяволите ядеш такива неща и по толкова много и изглеждаш по този начин, а аз ям само варени картофи, солети и плодове и изглеждам така ?!? "

...there is no replacement for displacement...
- hotride
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d sedan '04
- Мечтае да кара: e46 CSL
Риск винаги има. Ще ти кажа какво стана с моя човек, все пак при всеки е индивидуално. Та той тренира от около 10 години, храни се доста сериозно и обръща внимание на здравето си. Доста е корав като цяло. Всичко започна с страшни болки в корема и висока темп., след това Пирогов, куп изследвания и лежа в болница 2 седмици на системи и инжекции. Свали няколко килограма и беше доста отпаднал. От този случай аз повече сурово яйце и мляко не съм пипнал, а и той също. Всеки си преценява какво и как да яде все пак. Поздрави!
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
hotride написа:Риск винаги има. Ще ти кажа какво стана с моя човек, все пак при всеки е индивидуално. Та той тренира от около 10 години, храни се доста сериозно и обръща внимание на здравето си. Доста е корав като цяло. Всичко започна с страшни болки в корема и висока темп., след това Пирогов, куп изследвания и лежа в болница 2 седмици на системи и инжекции. Свали няколко килограма и беше доста отпаднал. От този случай аз повече сурово яйце и мляко не съм пипнал, а и той също. Всеки си преценява какво и как да яде все пак. Поздрави!
А как е пипнал салмонела? Понеже аз до момента съм изпил сигурно над 3 000 сурови яйца с различна трайност, изпускал съм черупки вътре (чел съм, че по нея е салмонелата) и никакви грижи не съм имал.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Аз само един път съм пробвал... белтъка го преглътнах, но на жълтъка щях да върна
Ако ги разбъркам, съм сигурен, че ще успея
Най-много ми харесват варени, но докато загрее водата на котлона, пък да се сварят... пък да ги обеля
То затова време стават 1кг пържоли
Напоследък яйца ям само на сирене по шопски. 400-500гр сирене с 3 яйца са ми идеално.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
steeN написа: ...
Ако можеха и сами да се белят ...
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Сигурен съм, че и на това ще му намерят цаката, ама ще съм за пенсия тогава вече.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
_galio_ написа:hotride написа:Риск винаги има. Ще ти кажа какво стана с моя човек, все пак при всеки е индивидуално. Та той тренира от около 10 години, храни се доста сериозно и обръща внимание на здравето си. Доста е корав като цяло. Всичко започна с страшни болки в корема и висока темп., след това Пирогов, куп изследвания и лежа в болница 2 седмици на системи и инжекции. Свали няколко килограма и беше доста отпаднал. От този случай аз повече сурово яйце и мляко не съм пипнал, а и той също. Всеки си преценява какво и как да яде все пак. Поздрави!
А как е пипнал салмонела? Понеже аз до момента съм изпил сигурно над 3 000 сурови яйца с различна трайност, изпускал съм черупки вътре (чел съм, че по нея е салмонелата) и никакви грижи не съм имал.
И мен ми стана интересно. Навсякъде чета, че магазинските яйца са с много строг контрол и болести по тях е почти нулев шанса. Докато домашните крият своите тайни!

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Аз преди консумация, яйцата ги мия на хладка вода с течен сапун, като старателно ги търкам с грапавото на кухненската гъба. Така знам, че рязко се намаля риска от саломонела.
При преминаване от въглехидратно хранене на НВ-ВМХ възможни ли са болки в сърцето? Днеска ми е първият ден на 30 въглехидрата (вчера 80), другото са мазнини и протеини.. 2 пъти ядох свинско ( и вчера), очаквах замайване на глава но нямам.. за сметка на това 3 часа ме боля сърцето и още се обажда и то с болка 4 от 10. Учудвам се доста щото съм израснал с кардио, пулса ми е 48-55 и кардиолози са казвали че сърцето ми е като на атлет, никога не ме е боляло за повече от няколко секунди. Ако продължи е ясно че ще ида на доктор, просто ми е интересно толкова голям ли е стреса при смяната от въглехидрати на мазнини? Аз друга причина за болката не виждам.. не броя 4-те часа сън , редовно ми е и не съм имал грижи 

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- Valentin_Peev
- младши ентусиаст
-
А как са ти пулса и кръвното в момента, да не е някой междуребрен мускул да те боли?