Проблем при намокряне или дъждовно време

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e36
Мечтае да кара: e36 coupe 2.8 megasquirt

Проблем при намокряне или дъждовно време

Мнение от brooklyn » 27 Окт 2014, 21:41

Колеги помагайте , колата ми е м43б16 мотор когато завали дъжд или я изкарам от автомивка колата гасне , прекъсва и прави тапа до 3000 оборота и повече неиска , потегля с триста зора , откачам буксата на дебитомера и като влезе в авариен режим се оправя , пробвах с нов дебитомер не е от него дори пробвах 4 здрави дебитомера и проблема си остава , съмненията ми са дали не се мокри доло буксата на ламбда сондата и интересното е защо като откача дебитомера се оправя има ли логика

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe & E46 Coupe

Re: Проблем при намокряне или дъждовно време

Мнение от djkita » 27 Окт 2014, 23:12

По-скоро мокри датчика за коляновия вал и той започва да прави мизерии....
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 728
Мечтае да кара: Алпина

Мнение от denises26 » 27 Окт 2014, 23:24

Незнам къде стои компютъра на 1.6, но виж да не влиза вода при него, защото на една 20ка го правеше този номер и се оказа, че компа се мокри. :wave:

Потребител
Аватар

Мнение от brooklyn » 29 Окт 2014, 18:46

лягах долу и видях че оплътнението на датчик колянов вал е здраво и на кабела му също виж това за компа не се бях сетил някъде отгоре през решетката до чистачките ако го мокри може но защо при разкачен дебитомер се оправя , ако е компа то постоянно трябва да прекъсва и да не се форсира , по скоро мисля че ще е ламбдата обаче трябва да чакам скапаната събота да я кача на подемник че колата е с 60 \ 40 окачване и лягането долу е невъзможно

Потребител
Аватар

Мнение от brooklyn » 30 Окт 2014, 19:46

denises26 написа:Незнам къде стои компютъра на 1.6, но виж да не влиза вода при него, защото на една 20ка го правеше този номер и се оказа, че компа се мокри. :wave:

днес го разглобих компа и буксата бърсах и ги третирах с пистолет за горещ въздух плюс цялостно обдухване с компресор обаче проблема си стои и вече и аз взех да се замислям че е датчик колянов вал , понеже си гърми в кутията на възд. филтър

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 31 Окт 2014, 23:13

Вържи една диагностика (сега със сигурност ще имаш грешки защото си откачал дебитомера) , но изчисти грешките , след това при първата поява на проблема , пак свържи диагностика и ще ти покаже или ще те ориентира къде е проблема ... Така с гадаене няма да стане работата ....

Потребител
Аватар

Мнение от brooklyn » 19 Ное 2014, 18:27

Ходих при 3-ма различни човека на диагностика , колата не изкара нито една грешка , поръчах си ECU втора ръка с опция преглед и тест , сложих го врътнах ключа и забравих за всички проблеми , извода е да си проверяваме дренажните тръбички и да гледаме дали няма влага при компа понеже явно им е болно място и не е приятно , а на господа диагностиците им пожелавам малко повечко практика и ремонт на автомобилите щото понякога скапаните програмки не ти казват какво е и тогава ти искат пари че са я закачили а проблемчето си стои

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 19 Ное 2014, 19:02

При мен се мокреше буксата на Ламбдата и правеше тези мизерии.
:driving: :dunno: :driving:

Назад към E36