Предните стелки мокри при дъжд?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Предните стелки мокри при дъжд?
Здравейте колеги!
Имам един голям проблем. Когато вали предните две стелки се мокрят, а когато дъждът е силен и вали цял ден направо са подгизнали. Забелязвам че водата влиза откъм вратите в предната част по права линия надолу от страничното огледало. Вратата има две гумени уплътнения и не мога да проумея как влиза водата. Дали някъде през огледалото просълзява и по вътрешната част под кората влиза в колата? Е46 150сс 2002г.
Искам да попитам някой имал ли е този проблем и имате ли идея как може да се разреши?
Благодаря предварително!
Имам един голям проблем. Когато вали предните две стелки се мокрят, а когато дъждът е силен и вали цял ден направо са подгизнали. Забелязвам че водата влиза откъм вратите в предната част по права линия надолу от страничното огледало. Вратата има две гумени уплътнения и не мога да проумея как влиза водата. Дали някъде през огледалото просълзява и по вътрешната част под кората влиза в колата? Е46 150сс 2002г.
Искам да попитам някой имал ли е този проблем и имате ли идея как може да се разреши?
Благодаря предварително!

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Re: Предните стелки мокри при дъжд?
Точно оттам се вмъква ..
Гледам и един познат същото е снимал - свали кората и ще видиш къде е минавала ...
Много трагично е това ...
Гледам и един познат същото е снимал - свали кората и ще видиш къде е минавала ...
Много трагично е това ...

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- xaxo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320d, E46,150 hp, 2002, automat
- Детайли за колата: facelift
Това е, уплътнението между кората и вратата е отлепено и подлизва. Много зле измислено. Аз също минах през тази интервенция. С едно шише с вода ще установиш лесно от коя врата влиза водата (преди да разглобяваш), при мен беше задната.
Sent from my Samsung Galaxy S5
xaxo написа:Това е, уплътнението между кората и вратата е отлепено и подлизва. Много зле измислено. Аз също минах през тази интервенция. С едно шише с вода ще установиш лесно от коя врата влиза водата (преди да разглобяваш), при мен беше задната.
Предните две врати са. Само предните стелки са мокри. Просто се чудя от къде влиза и как да разреша проблема!
Сега като се замисля, дори и да влиза във вратата през огледалото или покрай стъклото, самата врата си има дупки отдолу и водата излиза отвън, а не трябва да влиза в купето...? 

alexbg77 написа:.... Вратата има две гумени уплътнения и не мога да проумея как влиза водата...
Водата влиза между уплътнението и вратата.
Или уплътнението (това което е като тръба) е смачкано и не прилепва или вратата е изнесена от пантите навън за да се затваря лесно и не го притиска достатъчно.
Най-лесно е да провериш като защипеш лист хартия с вратата и се опиташ да го изтеглиш с ръка (повтаряш това отгоре до долу).
Ако излиза лесно причината е ясна ....
PS Имах същия проблем със задна дясна врата на Х5
Колега, махни корите на предните две врати, отиди до Дарукар купи си от оригиналното лепило за уплътнението между кората и вратата (там знаят за какво става въпрос, едно черно продава се на метър), залепи шумоизолацията с него за вратата, където се е разлепила и повече проблеми няма да имаш!
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
водата влиза през вратата, когато липсват или са разлепени найлоновите уплътнения, които са под кората 

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Convertible написа:водата влиза през вратата, когато липсват или са разлепени найлоновите уплътнения, които са под кората
Точно така

На всички БМВта дето съм виждал в така.

Благодаря за инфото, ще свалям корите и ще ако няма найлонова изолация ще кипя някакъв хубав дебел и ще го залепя със силикон.
- Convertible
- ентусиаст
-
ex `00 E39
около 50 кинта е новата изолация 

и печели награди с него
Convertible написа:около 50 кинта е новата изолация
Защо с найлон няма ли да стане?
- Convertible
- ентусиаст
-
ex `00 E39
според мен няма причина да не стане.
вземи по-дебел найлон, и го изрежи хубаво във формата на изолацията.
ще се ориентираш къде е бил залепен по черния силикон, дето много цапа.
при мен беше само разлепена изолацията на едната задна врата и само я залепих и се оправи. дано и при теб това да е проблема, вместо да липсва напълно.
аз сложих някакъв черен водоустойчив силикон.
вземи по-дебел найлон, и го изрежи хубаво във формата на изолацията.
ще се ориентираш къде е бил залепен по черния силикон, дето много цапа.

при мен беше само разлепена изолацията на едната задна врата и само я залепих и се оправи. дано и при теб това да е проблема, вместо да липсва напълно.
аз сложих някакъв черен водоустойчив силикон.

и печели награди с него
13 мнения
• Страница 1 от 1