НВ-ВМХ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: НВ-ВМХ

Мнение от TNT » 19 Ное 2014, 12:04

Да, и аз имам същия проблем, хапвайки повече въглехидрат :lol: Без въглехидрати макс 2 пъти дневно стигам. Преди 3-5 :mhihi:

Сигурно толкова бавно се приспособих, понеже преди тъпчех супер много въглехидрати. Имаше период, в който изяждах по 1 хляб на ден... картофи и ориз отделно :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 19 Ное 2014, 12:22

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Потребител
Аватар
Кара: ..
Мечтае да кара: M, M, M, M.....

Мнение от Vantage » 19 Ное 2014, 12:23

Дрисльовци... :mhihi: Когато бях на BM, имах един период(даже май бях писал тук) когато ходех до свещеното място през 2-3 дена...но увеличих заленчуците и нещата си дойдоха на мястото- на 24 часа като по часовник разтоварвах самосвала.. :mrgreen: Сега не е точно така, но горе-долу има някаква закономерност.

Иначе аз лично нямам никакъв проблем с превключването и много бързо се адаптирам(за това и си позволявам такива прекъсвания)- както днес дъвча шоколад и пържени картофи, така от утре започвам ударно със сланинката и маслото и няма и да се сетя за другите мизерии.
По празниците да направим няколко свински жертвоприношения и пак се почва.. :lol:
...there is no replacement for displacement...

Потребител
Аватар
Кара: 320 COUPE

Мнение от BJ » 19 Ное 2014, 12:29

Хора яица не ядете ли?Аз в момента гледам до кам 15 на ден да ги докарвам сурови.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 19 Ное 2014, 12:37

Нищо не си разбрал

Аз споделям моя начин на хранене .Не твърдя че спазвам тоя нисковъглехидратен режим , просто ми е интересно защото виждам голямо припокриване на нещата с мойте си разбирания .
Преди съм пробвал и варианти с които се чистят тлъстини , пие се 2-3 литра мляко на ден и/или кисело мляко колкото понася , плодове ,зеленчуци ,яйца без въглехидрати или съвсем малко ако почне да причернява.Но не трябва да се прекалява .Едно време като бяха на торбички масово млеката само му режа ъгълчето и се изпива от торбата .Мляко не варя , само сурово или пастьоризирано от магазинското .Предпочитам краве , другите овче козе и т.н имат дъх несварени и не са ми много по вкуса . :lol:
Празниците са голям проблем защото се преяжда и то с храни които се лепят веднага .За проба последните 2 години пропускам тоя излишък и няма проблем на 3 януари да си свеж без 3-4 кила допълнително залепнали само за 5 дена .Тоалетната върви ръка за ръка с ябълките и кафето .Кафето е силен диуретик и раздвижва перисталтиката ,а ябълките заради целулозата и пектина подобряват нещата а имат и други полезни качества.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар

Мнение от Vantage » 19 Ное 2014, 14:39

BJ написа:Хора яица не ядете ли?Аз в момента гледам до кам 15 на ден да ги докарвам сурови.

Ядем, ядем....мисля е ясно, че на всеки, който се храни по този начин, една от основните му храни са яйцата. Лично аз: 5-10 бр. на ден, варени/пържени..както падне. В офиса, между храненията, колегите вадеха вафли, солети, кроасани..аз хрупах варени яйца с гарнитура бадеми. :lol:

За съжаление така и не успях да се науча да ги ям сурови яйцата, но ще се опитам като почна пак ВМ, да вдигна левел и да почна да ги мушкам сурови. Дано не връщам често поръчката от начало, докато им свикна... :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 19 Ное 2014, 15:13

Хубаво мазнини, ама нали не всички са едни и същи? Аз доколкото знам добрите са ненаситините (моно и поли) и лошите са наситени и трансмазнини. Колко е максималният пример на наситени мазнини дневно?

Мен лично ме притеснява че в кашкавала/сиренето има доста наситени мазнини.. примерно сирене бри:
Общо мазнини 27.68 г
Наситени мазнини 17.41 г
Полиненаситени мазнини 0.83 г
Мононенаситени мазнини 8.01

Докато ако си боднем свински врат наситените са доста по-малко, макар че за червеното месо има дебати че е доста опасно.
Общо мазнини 16.61 г
Наситени мазнини 5.95 г
Полиненаситени мазнини 1.46 г
Мононенаситени мазнини 7.42

ето една статия за мазнините http://gotvach.bg/n9-40032-%D0%9D%D0%B5 ... 0%BD%D0%B8
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 19 Ное 2014, 15:16

Мисли по-просто. Мазнина която е минала през фабрична обработка е вредна. Мазнина добита и обработена по естествен начин е добра. Няма нужда да мислиш за наситени, ненаситени и т.н..
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 19 Ное 2014, 15:24

Тва ясно :) ама няма все още сирене и кашкавал което да расте по дърветата :lol:
Интересно ми каква е ориентировъчната граница дневно, лично ми е по-лесно да приема протеин от кашкавал/сирене отколкото от месо/извара.

п.с това за яйцата не ли е много? Няколко пъти търсих информация от чуждестранни сайтове и всички казват че максимума на ден са 2 яйца, дядо ми беше военен и той го казваше и доживя до 82 без никви болести.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 19 Ное 2014, 15:29

За това казвам "по естествен начин". Ако е подсирено без консерванти, добавки, сгъстители и т.н. няма проблем. Яйца можеш да си раздереш гъза от ядене без проблем.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 19 Ное 2014, 16:09

acer написа:
п.с това за яйцата не ли е много? Няколко пъти търсих информация от чуждестранни сайтове и всички казват че максимума на ден са 2 яйца, дядо ми беше военен и той го казваше и доживя до 82 без никви болести.

Аз съм на 10-12 сурови дневно вече сигурно година. Абсолютно никакви грижи не съм имал. Стигал съм до 15 и 20, но са ми множко.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

Потребител
Аватар

Мнение от Vantage » 19 Ное 2014, 16:19

Как точно ядете яйцата сурови- някаква специална техника ? Комбинирате ги с нещо или... ? Защото 2 пъти съм пробвал и нещо се поизложих... :dummy:
А ми омръзна да се занимавам да слагам тигана или да ги варя, пък и сурови си е най-добре.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 19 Ное 2014, 17:53

Аз ги чукам едно по едно в чаша, и ги пия. Сипвам директно в гърлото и гълтам...без да ми се мята много из устата :mrgreen:
Тънкостта е да не скъсаш ципата за жълтъка.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 19 Ное 2014, 18:36

Vantage написа:Как точно ядете яйцата сурови- някаква специална техника ? Комбинирате ги с нещо или... ? Защото 2 пъти съм пробвал и нещо се поизложих... :dummy:
А ми омръзна да се занимавам да слагам тигана или да ги варя, пък и сурови си е най-добре.

Разбивам ги по 5-6 в чаша или всичките 10-15 в халба. Последното силно скандализира всички присъствали :D
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 19 Ное 2014, 19:23

Сурови не ме кефят мен :) Има много готини устройства за варене на яйца. Нареждаш яйцата, слагаш вода, включваш и пищи като са готови.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата