НВ-ВМХ
Модератор: Общи модератори
Re: НВ-ВМХ
Може и да се отлага, но не съм сигурен че е вреден
Здрасти! Та значи: Калциевият дихлорид (E 509) се използва при производството на сирене съгласно изискванията на европейски и национални актове - тоест в реда на нещата си е, стандартна процедура. Добавянето му става след пастьоризацията и преди прибавянето на сирищната мая. Това е с цел да се гарантира подсирването на млякото, сгъстяване и регулация на киселинността. Приготвя се воден разтвор на калциев дихлорид в съотношение 1:4 и се разбърква добре – на литър мляко се добавят около 6 капки калциев дихлорид, разредени четирикратно (тоест 6 капки от разтвора).
По принцип само малка част от етикетите го описват в съдържанието на продукта, в над 50% от сирената нормата е надвишена. Според проучвания добавянето на 5 до 20 грама калциев дихлорид в 100 литра мляко е достатъчно, за да се достигне добро време за втвърдяване на сиренето. Горната граница е 22 грама - при надвишаване сиренето става прекалено твърдо и така се заблуждава потребителят, че е зряло, като всъщност то не е зряло и 1 седмица. Та това е - търговски трикчета, но обикновено се отразява и на органолептичните свойства на продукта, та потребителите усещат:) Иначе, относно безопасността - няма проблем.
От бб теам
Известни са много положителни действия на Е 509 върху човешкия организъм. В медицината калциевият хлорид се използва при дефицит на калций, необходим за предаването на нервните импулси и мускулните контракции. Той влияе върху работата на миокарда, съсирването на кръвта и формирането на костната тъкан. Благодарение на веществото е възможно да се предотврати развитието на възпалителен процес и да се повиши устойчивостта на човешкия организъм към различни инфекции.
http://hranene.framar.bg/%D0%B5-%D1%82% ... D0%B0/e509 (сайта на бг мамите )

Здрасти! Та значи: Калциевият дихлорид (E 509) се използва при производството на сирене съгласно изискванията на европейски и национални актове - тоест в реда на нещата си е, стандартна процедура. Добавянето му става след пастьоризацията и преди прибавянето на сирищната мая. Това е с цел да се гарантира подсирването на млякото, сгъстяване и регулация на киселинността. Приготвя се воден разтвор на калциев дихлорид в съотношение 1:4 и се разбърква добре – на литър мляко се добавят около 6 капки калциев дихлорид, разредени четирикратно (тоест 6 капки от разтвора).
По принцип само малка част от етикетите го описват в съдържанието на продукта, в над 50% от сирената нормата е надвишена. Според проучвания добавянето на 5 до 20 грама калциев дихлорид в 100 литра мляко е достатъчно, за да се достигне добро време за втвърдяване на сиренето. Горната граница е 22 грама - при надвишаване сиренето става прекалено твърдо и така се заблуждава потребителят, че е зряло, като всъщност то не е зряло и 1 седмица. Та това е - търговски трикчета, но обикновено се отразява и на органолептичните свойства на продукта, та потребителите усещат:) Иначе, относно безопасността - няма проблем.
От бб теам
Известни са много положителни действия на Е 509 върху човешкия организъм. В медицината калциевият хлорид се използва при дефицит на калций, необходим за предаването на нервните импулси и мускулните контракции. Той влияе върху работата на миокарда, съсирването на кръвта и формирането на костната тъкан. Благодарение на веществото е възможно да се предотврати развитието на възпалителен процес и да се повиши устойчивостта на човешкия организъм към различни инфекции.
http://hranene.framar.bg/%D0%B5-%D1%82% ... D0%B0/e509 (сайта на бг мамите )
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Нека да не спорим
Тая тема няма тенденция да се превръща във втора "фитнес, добавки и кво беше там". Нито пък да си пускаме линкове от "Фармар" и разни такива. Линкове в подкрепа колко е полезно лесно мога да намеря поне 100.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
. Нямаше ли едни в Тибет се подвизават ,дето пият чай със мас от як ? .Мисля че става нещо като тия бульончета на маги малки тайниМаслото и кокоса го охлаждат и може тогава да се добави и мед. Upgraded coffee му викат. Пият го тия шерпите, дето катерят Еверест така между другото

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Предполагам, че от там някъде идват всякакви вариации. Иначе оригинала на ъпгрейднатото кафе е от Непал. Аз го побългарявам и с кардамон и карамфил. 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
Имаш странен вкус , това кардамона е отвратително според мен .Арабите го слагат често в кафето но не ми харесва .Карамфила е по приемлива подправка .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
bum_bum написа:Нека да не споримТая тема няма тенденция да се превръща във втора "фитнес, добавки и кво беше там". Нито пък да си пускаме линкове от "Фармар" и разни такива. Линкове в подкрепа колко е полезно лесно мога да намеря поне 100.
Не спорим, интересно ми е мнението ти понеже знам че ги разбираш

Също ми е интересно какво ти е мнението за протеина на прах, т.е дали е вреден и бухат ли кофти съставки пак? Нали от марка до марка има разлика и си взимам европейски уж направено от мялко без rBGH (писал съм им да ги питам

Последна промяна acer на 19 Ное 2014, 1:08, променена общо 1 път
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Мисля, че няма фирми които да не слагат. При положение, че другите пак с толкова мляко изкарват повече продукция ако не слагаш си в пикоча.
Протеина на прах в кенефа и така ..
Масовите източници на информация на които се опираш създават някаква поп култура в храненето която. Ако търсиш качествено четиво най-достъпните са Уестън Прайс, Др.Меркола, разните nourishing traditions. Другите източници са разни антични руски книги.
Протеина на прах в кенефа и така ..

Тъкмо ми пристигнаха 2-та пакета протеин
освен всичко от село да си зимам и аз не знам вече..
ще потърся информация от авторите, мерси

ще потърся информация от авторите, мерси

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Проблема с млякото е, че кравите ги хранят с фураж и ги бухат с антибиотици. Това с този хормон е минала работа и почти не го ползват вече... Това, че е от ЕС изобщо не те спасява по никакъв начин за тези неща.
За този индустриален стандарт... полудяват вече с тая непрозрачност. Изобщо нищо не искам да се забранява, аз. Нека да пише на етикета кво има, пък кой квото иска да купува в крайна сметка. Аз точно почнах да се радвам, че се надигат американците да слагат етикети на ГМО, малко по-малко.
За този индустриален стандарт... полудяват вече с тая непрозрачност. Изобщо нищо не искам да се забранява, аз. Нека да пише на етикета кво има, пък кой квото иска да купува в крайна сметка. Аз точно почнах да се радвам, че се надигат американците да слагат етикети на ГМО, малко по-малко.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Да кажа и аз за моят опит с протеина на прах, аминокислеините и креатина. 5-6 месеца приемах в различни комбинации, качих 5-6 килограма и като ги спрях - греда! Съсъхрих си се пак като солета и т'ва си е. Всчики килограми, които бях качил си ги изпиках. От една година почти си маам по нисковъглехидратната, стремя се протеин, които приемам да е поне по 2,5г. на килограм и се получават нещата.февруари месец спрях с тренировките заради херния, юни месец тъкмо бях почнал пак и счупих крак. т.е. 8-9 месеца не съм натоварвал. Преди няколко седмици почнах в домашни условия, защото имам дъмбели и искам да ти кажа, че ефекта е много добър. И като цяло почти нямам загуба на мускулна маса за този период.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Добре де , тези нисковъглехидратни режими как ви се отразяват в крайна сметка ?
Аз лично нямам нужда от покачване на тегло , обаче от години се храня по подобен режим с разликата че ям хляб колкото ми се яде .
Примерно за седмица минимум тия неща са задължителни за мен .
10 кисели млека пълномаслени , 4-5 литра прясно мляко пълномаслено , сирене 1кг ,250гр краве масло ,месо 2-3 пъти седмично около 1 кг общо без мазни и червени меса .Хляб колкото ми се яде само бял .Ядки микс около 1кг.
Зеленчуци или плодове около 3кг .И всичко друго с основно ограничение да не се преяжда .Приема на храна не е 3 пъти на ден а когато имам нужда , тоест когато има глад с известен самоконтрол .
Без захар , сол ,газирано ,сокове , бонбони ,изобщо сладки много ограничено .
90кг 182 см ръст .Горе долу постоянно тегло плюс минус 2кг последните 10 години .При повече физическо натоварване почвам да свалям кг .Обаче главното е че ако не приемам основния мининум от млечни продукти и мазнини ,почвам да свалям мускулна маса а така свалям само излишното и то с доста траен ефект .
Аз лично нямам нужда от покачване на тегло , обаче от години се храня по подобен режим с разликата че ям хляб колкото ми се яде .
Примерно за седмица минимум тия неща са задължителни за мен .
10 кисели млека пълномаслени , 4-5 литра прясно мляко пълномаслено , сирене 1кг ,250гр краве масло ,месо 2-3 пъти седмично около 1 кг общо без мазни и червени меса .Хляб колкото ми се яде само бял .Ядки микс около 1кг.
Зеленчуци или плодове около 3кг .И всичко друго с основно ограничение да не се преяжда .Приема на храна не е 3 пъти на ден а когато имам нужда , тоест когато има глад с известен самоконтрол .
Без захар , сол ,газирано ,сокове , бонбони ,изобщо сладки много ограничено .
90кг 182 см ръст .Горе долу постоянно тегло плюс минус 2кг последните 10 години .При повече физическо натоварване почвам да свалям кг .Обаче главното е че ако не приемам основния мининум от млечни продукти и мазнини ,почвам да свалям мускулна маса а така свалям само излишното и то с доста траен ефект .
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Jordana написа:обаче от години се храня по подобен режим....
месо 2-3 пъти седмично около 1 кг общо без мазни и червени меса .
Нищо не си разбрал

- Vantage
- Потребител
-
- Кара: ..
- Мечтае да кара: M, M, M, M.....
Отразяват се много добре.
Преди около 2,5 години се движех в диапазона 86-88 кг на 174 см ръст. Реших, че е време за малко промяна и малко по малко започнах да минавам на режима. Резултатът е, че след 5-6 месеца бях 68 кг...с доста сланинка се простих, пък и разбрах, че и аз имам преса. След това увечих още повече приема на мазнини и белтъчини и сложих 4 кг на правилните места, че иначе вятъра можеше да ме духне докато ходя по улицата
От 7 месеца съм спрял HB-BMX, като спрях и посещенията във фитнеса. Ям от всичко, разбира се без излишно прекаляване, като отново съм с леко увеличен прием на мазнини, в сравнение с нормален режим на хранене. Единствено не ям хляб, тъй като просто не изпитвам нужда- толкова отвикнах, че като отида в магазина и се чудя защо толкова го купуват хората(обаче, когато ми направят домашни мекици, баници и пърленки не ги връщам...) За този период се движа 0,5-1 кг отгоре, като не виждам промяна в себе си- единствено може да се каже, че съм една идея по-малко релефен..скриха се 2-3 вени.
Нещо, което искам да отбележа...тъй доста често спя по 4-5 часа в денонощието и не пия кафе, от време на време имам проблеми с бодростта ми и не съм на 100 % както се казва. С HB-BMX бях забравил за това и винаги си бях свежарка.
След празниците продължавам.

Преди около 2,5 години се движех в диапазона 86-88 кг на 174 см ръст. Реших, че е време за малко промяна и малко по малко започнах да минавам на режима. Резултатът е, че след 5-6 месеца бях 68 кг...с доста сланинка се простих, пък и разбрах, че и аз имам преса. След това увечих още повече приема на мазнини и белтъчини и сложих 4 кг на правилните места, че иначе вятъра можеше да ме духне докато ходя по улицата

От 7 месеца съм спрял HB-BMX, като спрях и посещенията във фитнеса. Ям от всичко, разбира се без излишно прекаляване, като отново съм с леко увеличен прием на мазнини, в сравнение с нормален режим на хранене. Единствено не ям хляб, тъй като просто не изпитвам нужда- толкова отвикнах, че като отида в магазина и се чудя защо толкова го купуват хората(обаче, когато ми направят домашни мекици, баници и пърленки не ги връщам...) За този период се движа 0,5-1 кг отгоре, като не виждам промяна в себе си- единствено може да се каже, че съм една идея по-малко релефен..скриха се 2-3 вени.

Нещо, което искам да отбележа...тъй доста често спя по 4-5 часа в денонощието и не пия кафе, от време на време имам проблеми с бодростта ми и не съм на 100 % както се казва. С HB-BMX бях забравил за това и винаги си бях свежарка.
След празниците продължавам.

...there is no replacement for displacement...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
И друг път съм чел за хора, които започват и спират храненето... на мен ми трябваха около 2 месеца, за да се приспособя напълно (2-3 дни без грам въглехидрат да не са ми проблем). Първите 2-3 седмици ми бяха много тежки, много резки промени получавах. Не мога да си представя всяка година да имам по няколко такива седмици 

- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Аз почти нямах проблеми с прехвърлянето. Друго, което мога да кажа, което наблюдавам при мен откакто съм на ВМ е следното: ако в даден ден прекаля с въглехидратите - картофи за гарнитура, няква тортичка следобяд или прекалено много зелленчуци вечер от типа на чуки и т.н. на следващия ден мамата ми се ебава и сера няколко пъти до обяд. Направо полОдявам!
Докато с ВМ нямам никви ядове, върша работата веднъж сутрин и след това цял ден съм свободен.
Наистина нищо не си разбрал. ВМ се осланя на основните храни - месо, сирене и яйца. Това, което навремето хората са можели да ядат.
Аз лично всеки ден на обяд гледам да ям месо. Пържоли, пържоли с кюфтета, филета, ребра, к'вото падне. Въпроса е точно да се яде възможно най-тлъстото месо на гудето.
Вчер си боцкам яйчица по 6 в комплект със сирене и кисело мляко... Ммм... От началото на годината съм мушнал има-няма 1800!

TNT написа:Jordana написа:обаче от години се храня по подобен режим....
месо 2-3 пъти седмично около 1 кг общо без мазни и червени меса .
Нищо не си разбрал
Наистина нищо не си разбрал. ВМ се осланя на основните храни - месо, сирене и яйца. Това, което навремето хората са можели да ядат.
Аз лично всеки ден на обяд гледам да ям месо. Пържоли, пържоли с кюфтета, филета, ребра, к'вото падне. Въпроса е точно да се яде възможно най-тлъстото месо на гудето.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията