НВ-ВМХ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Re: НВ-ВМХ

Мнение от acer » 18 Ное 2014, 0:44

bum_bum написа:Тва е от времето, когато се водеше модерно да ядеш такива глупости. Няма професионален атлет толкова тъп, че да яде овес.

Всъщност Кличко все още закусва овес като ги редува с омлет.
Aз и не разбрах защо овеса да е лош? Има аминокиселини, флавоноиди и сапонини, фитинови киселини, магнезий, мед, желязо, фосфор, калий, част от б-комеплекс витамините, фибри разбира се.. доста доказани ползи има. Е ако ядеш по половин пакет е ясно.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 18 Ное 2014, 2:02

Някъде на руски го бях чел, беше свързано с разни съвети на Цацулин. Как да е, едва ли някога ще знаем истината със сигурност. За списанията е много по-добре да се пише че ядем здравословни ядки, банани, пълнозърнести работи и т.н.
Има аминокиселини, флавоноиди и сапонини, фитинови киселини, магнезий, мед, желязо, фосфор, калий, част от б-комеплекс витамините, фибри разбира се.. доста доказани ползи има.

Фитинова киселина заедно с магнезий, мед, желязо, фосфор и полезно не се връзва. Фитиновата киселина е нещо като складова форма на фосфор в много растения и ядки. Представлява нещо като фосфорна снежинка. В стомах на човек или друго животно с един стомах фосфора под тази форма не е достъпен за усвояване. Пипалцата на тая снежинка се свързват и с други материали като калций, магнезий, желязо и цинк като правят и тях неизползваеми.
Така полученото съединение се нарича "фитат"- вещества възпрепятстващи усвояването на много микро и макро елементи.

За това смятам, че спортист не би искал да ги яде. Както и всеки останал човек де. Освен ако не иска да се сдобие с трошливи кости, дископатии и някои други подобни екстри.

За фибрите по-добре да не отварям приказка ама приеми, че нямат място в стомаха на човек.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 18 Ное 2014, 3:34

Tи ме закопа :shock:

Овес закусвам всяка сутрин вече 2г и се чувствам мн добре, имам една херния (дискова) която почти прибрах с тренировки и храна, въобразявах си че и овес-а + допълнително магнезии имаха принос :lol: гледам и китките ми тръгнаха да стават по-дебели, а не съм на 16. Иначе бях чул нещо за сярата в него.. с кво да го заместя овеса?

Кажи и каква храна за по-здрави кости? Спазвам бабешките заръки, редовно кисело мляко и всеки ден 330мл бира (becks)

Иначе ядки ям само сурови, взимам си предимно от пазара орехи и бадеми, вярвам няма нищо в тях (дано) :paranoid:
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 18 Ное 2014, 16:04

Калций да търсиш в тревите е странно. Виж млечните ама от несварено мляко са по-друго нещо. Лошото е, че и тук се опитват да спрат истинското прясно мляко и да продават само стандартизирани, стерилизирани и други подобни. Бирата освен да те зареди с консерванти също едва ли има други предимства.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 18 Ное 2014, 17:18

...и фитоестрогени както се оказва.

днес пазазрувах малко и видях краве(??) масло с растителни мазнини вътре :shock: на опаковката на кисело мляко ме информират, че е добре да знам, че в тяхното нямало растителни мазнини. what the fuck is going on... excuse my french. бях забравил и, че вместо да пишат цялото нещо в съдържанието искат от нас да ходим с таблица с Е-та или да ги помним на изуст :) то може и ДДТ да са ти сложили и няма да знаеш... примерно ще е Е666. хармоника междо другото не могат да правят черен шоколад... за тая цена по-добре да си го купувам отвън. /край на оплакването
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 18 Ное 2014, 17:25

Свали си програма за телефона :)

Е-тата са на път да станат най-малкия проблем с приемането на т.нар. "Индустриален стандарт".
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 18 Ное 2014, 17:29

Индустриален стандарт ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 18 Ное 2014, 17:45

Мен ми е интересно кво ядете тогава, да не сте намерили начин да фотосинтезирате :mhihi:

Бирата ако е качествена (heineken) примерно за какви консерванти говорим? Ечемичен малц, вода, хмел, мая.

п.с в бадемите има не малко калций, ясно е че няма как само от там да идва де.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 18 Ное 2014, 19:36

Аз от стабилизаторите в бирата (и съмърсби) развих алергия, от която ставам като Динко :mhihi: ЗадушАвАм са :lol: Наистина са тъпкани с боклуци.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 18 Ное 2014, 21:27

В бирата вервай има още 100 неща, които не са упоменати. Бирата по тошово време имаше трайност дни, а сега години ;) Освен това "качествените" марки, като Хайнекен далеч не са само хмел вече. Слагат и доволно жито, царевица и кво ли не.

Индустриалния стандарт е когато се приеме, че даден продукт не може да се направи без определени съставки. Примерно бира не става без консервант. Съответно слагаш какъвто и колко си искаш и не споменаваш за това на етикета тък като е "стандарт". Сирене, кашкавал и т.н. не стават без калциев двухлорид. За това не се пише на опаковката и така..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 18 Ное 2014, 22:20

Това някаква EU тъпня ли е? Не съм чувал за това...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 18 Ное 2014, 22:37

Малко да ви наруша тематиката, но да вмъкна една рецептичка за тези, на които им липсва шоколад. Лешников тахан + мед. Смесвам ги в съотношение 2:1 в полза на тахана, че дори и 3:1. Все едно ядете течен шоколад с лешници, но калориите и въглехидратите са на ниво като за нас. Няколко лъжички сутрин и съм зареден за тъпотии. ХИХИХИ :lol:
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 18 Ное 2014, 22:54

Явно са решили да намалят популацията :mhihi:

Съгласен съм че 90% от храните са бъкани с боклуци, който има знания и възможност ще се храни по-чисто, но не всички Е-та са опасни.. и баба ми слагаше в сиренето калциев хлорид за да може да стане по-твърдо. Не се вманичавайте на ниво хипохондрици, чичо ми бог да го прости, живееше на село, 50г ядеше само кренвирши (всички знаем кво има вътре), свинското на печката го пускаше и ставаше като въглен черно черно, суджуци, много бял хляб, ракия и почти никога зеленчуци и плодове.. Имаше и 40-50кг наднормено тегло, цял живот пушеше, доживя до 55г. Щом тялото е способно да издържи 55г на такъв мощен тормоз, едва ли ще види зор от 30гр мюсли и 330мл бира :) + тва ако в менюто ни има зеленчуци, ядки, риба, относителни чисти плодове и меса и т.н, тялото си получава всички необходими вещества и се изчиства от малките вредители, 100% стерилна среда едва ли пък също е добре.

Проблема е когато почне човек да се храни от магазина, аз като вляза няма какво да си купя, освен млечни продукти и черен шоколад :mhihi: Сега ако имат готова кухня за някви сърми и прочие става. Дано все повече хора се усещат, да им висят боклуците по магазините и като почнат да фалират тенденцията би трябвало да поеме друга посока.

Наскоро почнах си взимам сирене от един дядо до Асеновград, баси сиренето все едно ядеш кашкавал и такъв жълт цвят има, в магазина е.. :censored:

п.с трябва да пуснем един "бял списък" за храни

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 18 Ное 2014, 23:12

Дано все повече хора се усещат, да им висят боклуците по магазините и като почнат да фалират тенденцията би трябвало да поеме друга посока.

Това няма да се случи почти никога. Лек за този проблем е намерен отдавна, и той се казва "примоция" :mhihi:
Пускат намалението и всички се нахвърлят като кръвожадни вълци, дори и на продукти, които до момента никога не са имали потребност да купуват :banghead:
За пример
Миналата седмица в клошарския магазин Кауфланд, бяха пуснали някакъв измислен "натурален сок" за 80 ст. литъра, в който има повече отрова отколкото сок. Честно казано почти не видях човек около мен, който да не си е купил поне едно стекче от него...щот бил на далавера :conf:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 18 Ное 2014, 23:30

acer написа: и баба ми слагаше в сиренето калциев хлорид за да може да стане по-твърдо.

:shock: :shock: :shock:

Садошажам са :mhihi: Сиренето става достатъчно твърдо и без двухлорида. Просто при производството му се нагрява до точно определена температура тогава се разделя това, което трябва да е в него и това, което не трябва. Ако го прегрееш влиза и това, което не трябва. И съответно сиренето става на локум. За да изглежда добре и да съдържа съставки, които не са му присъщи, но пък увеличават обема се добавя двухлорида. Той пък леко се отлага тук-там в тялото и така.

steeN написа:Това някаква EU тъпня ли е? Не съм чувал за това...

Предполагам, че не шушукат много за него за да не се вдигне врява като за Е-тата. Понастоящем всяка бгмама знае за тях и ходят с листчета и програми в телефоните из веригите, което е вредно за бизнеса до някъде.

speeder88 написа:Малко да ви наруша тематиката, но да вмъкна една рецептичка за тези, на които им липсва шоколад. Лешников тахан + мед. Смесвам ги в съотношение 2:1 в полза на тахана, че дори и 3:1. Все едно ядете течен шоколад с лешници, но калориите и въглехидратите са на ниво като за нас. Няколко лъжички сутрин и съм зареден за тъпотии. ХИХИХИ :lol:

Тва и аз го плющя. Добре е тахана да е от сурови семена, мисля че българските марки са такива.
Има и една друга приятна рецепта за кафе. Изпито на гладно и после на зала се случват чудеса :mhihi:
Едно кафе леко като поизстине в него се слага една лъжица масло и половин кокосово масло. Бъркаш яко в блендера (трябва да е мощен). Маслото и кокоса го охлаждат и може тогава да се добави и мед. Upgraded coffee му викат. Пият го тия шерпите, дето катерят Еверест така между другото. :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата