Нестабилност след смяна на гуми с чисто нови зимни
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
65 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- mopasan
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320da+ M power kit= 200hp;420Nm
Re: Нестабилност след смяна на гуми с чисто нови зимни
mopasan написа:Taruno написа:Честито колега сменил си само две задни гуми и от там имаш драма особено ако предните са друга шарка, зарежи разработване или не в youtube има достатъчно клипчето, които показват какво си причиняваш с различни гуми ОСОБЕНО зимни.
Ми не си пречиняваш нищо, провери си гумите за кривини и покарай малко с тях. Има време на премахване на фабричните емулсии по тяхната повърност. А към колегата с драмите, по твоята логика всички с различни гуми са потенциални самоубийци и убийци. Стига с тия фантазии.
Коментар на колегата в друга тема , пак за Е46:
225/45/17 Pirelli Sottozero S3
Слизам от летни Conti SC5 и първите ми впечатления бяха, че са ужасно "лигави", но след седмица каране нещата се поуспокоиха и вече се държат доста по-добре. Все още име леко усещане за отдалеченост от пътя, но предполагам с падането на температурите нещата ще отиват към по-добре.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
mopasan написа:Taruno написа:Честито колега сменил си само две задни гуми и от там имаш драма особено ако предните са друга шарка, зарежи разработване или не в youtube има достатъчно клипчето, които показват какво си причиняваш с различни гуми ОСОБЕНО зимни.
Ми не си пречиняваш нищо, провери си гумите за кривини и покарай малко с тях. Има време на премахване на фабричните емулсии по тяхната повърност. А към колегата с драмите, по твоята логика всички с различни гуми са потенциални самоубийци и убийци. Стига с тия фантазии.
Добре, че дойде да ни просветиш...поведени в тъмното като един пастир, нас заблудените овце.
...и голям психолог се извъди! Как само разгада логиката ми от два реда???????...самоубийци...убийци....евала
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Дайте малко време на гумите. Действително някои искат разработка. Аз миналото лято като сложих чисто нови летни Дънлопи първите завои ми бяха много лигави. Трябваха няколко десетки километри, за да започнат да седят както трябва. После и в студени дни, и дори сега при 2-3 градуса, са уникални. Иначе доста от по-бюджетните зимни гуми го имат този дразнещ "дефект" - заради доста високия и мек протектор малко се носят по асфалта и не са като премиум марките. Но според мен при колегата проблема не е само в гумите. Нека види дали е здрава ходовата част и да мине един релгаж на мостовете, защото може да има отклонения, а те дори в малки граници променят много поведението на колата.
- shumi66
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 320Д или Х3 - 3.0Д
Миналата година, купих Е90-тката с 4 нови зимни 205/55/16, китайчета. Качих се на магистралата и след няколко км. изпаднах в тих ужас. На 120-140км/ч при леки корекции с волана усещах люлеене. Спрях на първата бензиностанция напомпах гумите на 2,5 , но подобрението беше минимално. Прибрах се с едно наум(по-бавно и внимателно) и на следващият ден - право в сервиза. Но всичко си беше ОК. Постепенно свикнах с гумите(може би като се износиха, малко се подобриха) и сега втора зима съм с тях. Следващата зима ще търся нови зимни гуми с по-твърди бордове 

- mopasan
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320da+ M power kit= 200hp;420Nm
vvasilev1 написа:mopasan написа:Taruno написа:Честито колега сменил си само две задни гуми и от там имаш драма особено ако предните са друга шарка, зарежи разработване или не в youtube има достатъчно клипчето, които показват какво си причиняваш с различни гуми ОСОБЕНО зимни.
Добре, че дойде да ни просветиш...поведени в тъмното като един пастир, нас заблудените овце.
...и голям психолог се извъди! Как само разгада логиката ми от два реда???????...самоубийци...убийци....евала
От къде знаеш какъв съм? Много се впрягаш нещо!
Последна промяна mopasan на 17 Ное 2014, 23:07, променена общо 1 път
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Няма драми, логика и фантазии, колега. Театралното творчество няма място на пътя. Има факти. Има опит. Има изградено мнение, има усет и преценка на база години години опит с най-различни сетъпи от гуми, джанти, окачвани, спирачки, двигатели дори. Аз си имам позиция и съм убеден в нея. Жив и здрав, кой с каквото иска да кара

И в Калифорния масово карат докато гумата стане на слик, ама така са си преценили хората за тамошния климат. Обаче капне ли дъждец - ти да видиш... Като при нас със снеговете

И наистина потърпевшия колега да провери как са ги напомпали гумаджийте - и предни и задни

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
shumi66 написа:Следващата зима ще търся нови зимни гуми с по-твърди бордове
Не е до бордовете. Почти всички гуми вече са с меки бордове - за комфорт основно. Но деформацията на борда играе важна роля що се отнася до страничното натоварване върху гумата. Като цяло въпроса опира до това да се изберат доказани гуми според нуждите - някои искат да са здрави, други да седят добре, трети да не шумят и т.н.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
mopasan написа:vvasilev1 написа:mopasan написа:Taruno написа:Честито колега сменил си само две задни гуми и от там имаш драма особено ако предните са друга шарка, зарежи разработване или не в youtube има достатъчно клипчето, които показват какво си причиняваш с различни гуми ОСОБЕНО зимни.
От къде знаеш какъв съм? Много се впрягаш нещо!
Не се занимавай с мен...аз съм балък с 4 нови летни и 4 нови зимни...колко скучно и банално...няма грам съспенс.
- garfield90
- Потребител
-
- Кара: Е46 320д 150 к.с
Здравейте колеги,
Реших си проблема.Оказа се, че има много голямо сцепление отзад и не толкова добро отпред при което се дебалансира цялата кола и е играла предницита и от там вече цялата кола.Старите гуми ги сложих отзад а новите опред и колата си върна стегнатото държание на пътя както трябва да е на кола със спортно. Благодаря ви за помощта.
Реших си проблема.Оказа се, че има много голямо сцепление отзад и не толкова добро отпред при което се дебалансира цялата кола и е играла предницита и от там вече цялата кола.Старите гуми ги сложих отзад а новите опред и колата си върна стегнатото държание на пътя както трябва да е на кола със спортно. Благодаря ви за помощта.
При изпреварване с 80 км/ч без резки движения се залюлява до степен пускане на стабилизираща система.
Това с каквато и да е кола, с каквито и да е гуми, не може да стане.
Имаш някакъв друг проблем.
Ходи първо си затегни джантите, за да не те изпревари някоя по пътя.

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
За втори път ще посоча доказан факт .. Нов чифт гуми, винаги отиват отпред, без значение от предаването . Колата, каквото и да е тя, винаги ще завива и спира с предните гуми . Разбира се, има и изключвания

- garfield90
- Потребител
-
Здравейте отново колеги!
След като ви казах че реших проблема реших да си направя комплек 4 гуми и си купих още 2 нови същите при което отново се стигна до въпрсоната ситуация с нестабилност. Сега какво бихте коментирали 4 чисто нови зимни гуми еднакъв размер и марка и положението е плачевно а с 2 нови отпред и старите галошки отлично държане на пътя? Проблем по колата няма гледахме отново ходовата част всичко е ок а и не може със стари гуми отзад да няма проблем с нови да има и да се виновна колата. След доста мъки сложихме на колата Матадор Сибир Сноу асиметрична поведението на колата се подобри но има какво още да се желае. Надяваме се сега да е въпрос на поокарване на самата гума а ако не е от това не знам какво да кажа повече. Никой до сега не беше се срещал с такъв проблем както познати така и гумаджии.
След като ви казах че реших проблема реших да си направя комплек 4 гуми и си купих още 2 нови същите при което отново се стигна до въпрсоната ситуация с нестабилност. Сега какво бихте коментирали 4 чисто нови зимни гуми еднакъв размер и марка и положението е плачевно а с 2 нови отпред и старите галошки отлично държане на пътя? Проблем по колата няма гледахме отново ходовата част всичко е ок а и не може със стари гуми отзад да няма проблем с нови да има и да се виновна колата. След доста мъки сложихме на колата Матадор Сибир Сноу асиметрична поведението на колата се подобри но има какво още да се желае. Надяваме се сега да е въпрос на поокарване на самата гума а ако не е от това не знам какво да кажа повече. Никой до сега не беше се срещал с такъв проблем както познати така и гумаджии.
- acidburn-525tds
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d facelift
И аз съм с абсолютнио същите гуми и на 5-15 градуса нямам никакъв проблем, даже колата залепва мнохо добре за пътя. Карани са 100км + - . Моето мнение е да ги покараш внимателно още 100 тина км.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
garfield90 написа:гледахме отново ходовата част всичко е ок
Какво означава това:
1. Гледахме за разбити елементи?
2. Проверихме сходимост на преден и заден мост?
3. Сбор от 1 и 2?
- garfield90
- Потребител
-
Гледахме за разбити елементи. За какво е нужна сходимост преден заден мост при положение, че като си сложа старите гуми и проблема се решава?
65 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5