Крушка за фар
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- jivakula
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е61 525d, F11 525d xDrive
- Мечтае да кара: само BMW-та
Крушка за фар
Здравейте!
Колата е 528iA 04.1999г.
Фаровете на колата ми са Hella facelift с лупи и ангелски очи. Монтиран е китайски ксенон и свети отвратително. След доста четене и търсене по форумите разбрах, че такъв ксенон не е за такива фарове. Нещата които мисля да направя са:
1. Да махна този ксенон и да сложа крушки Н7;
2. Да монтирам ксенон но много по-добър.
До тук добре само, че фара е със следният цокъл и незнам какъв преходник(база) да взема/намеря:
Може ли да ми помогнете какъв преходник(база) и каква крушка за ксенон ми трябва ако сложа ксенон или какъв цокъл с крушка ако сложа нормална крушка?
Колата е 528iA 04.1999г.
Фаровете на колата ми са Hella facelift с лупи и ангелски очи. Монтиран е китайски ксенон и свети отвратително. След доста четене и търсене по форумите разбрах, че такъв ксенон не е за такива фарове. Нещата които мисля да направя са:
1. Да махна този ксенон и да сложа крушки Н7;
2. Да монтирам ксенон но много по-добър.
До тук добре само, че фара е със следният цокъл и незнам какъв преходник(база) да взема/намеря:
Може ли да ми помогнете какъв преходник(база) и каква крушка за ксенон ми трябва ако сложа ксенон или какъв цокъл с крушка ако сложа нормална крушка?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
- hammy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 525d touring, е53 Х5 3.0d
Re: Крушка за фар
Здрасти колега, според мен дори и оригинален ксенон да монтираш няма да светне кой знае колко по-добре- минах по този път и за това споделям мнение.
В крайна сметка на моите фарове махнах оригиналните прожектори на Хела и монтирах би-ксенонови китайски на тяхно място и всичко стана ден.
После мога да кача снимки да видиш как светят.
В крайна сметка на моите фарове махнах оригиналните прожектори на Хела и монтирах би-ксенонови китайски на тяхно място и всичко стана ден.
После мога да кача снимки да видиш как светят.
- jivakula
- кандидат ентусиаст
-
Оригиналният ксенон е с D2S лампа и прожекторите са си D2S цокъл, а не като този. Така, че незнам това какъв цокъл е, за Н7 ли е, за НВ 3 или НВ 4 или друг.
А относно ксенона....има доста изписано и не само в БМВ форума. С хубави АС баласти 35 W и ксенонови лампи 4300К много добре се получава.
А относно ксенона....има доста изписано и не само в БМВ форума. С хубави АС баласти 35 W и ксенонови лампи 4300К много добре се получава.

- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
Колега погледни рефлекторите на фара дали не са заминали, ако те са зле каквото и да словиш няма да свети, за да сложиш оригинален ксенон D2S или D2C ти трябват преходни фасонки, аз си купих такива от Илиенци а мисля че и оригинален ксенон може да си намериш от някъде, но лично аз мисля че по добре ново китайче от колкото двадесет годишен оригинален.
- jivakula
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за отговорите!
Фаровете са в добро състояние - почистени, с перфектни рефлектори и сменени водачи!
Немисля да слагам оригинален ксенон(втора употреба) а по скоро по-добра нова ксенон система - АС тип, 35W / 4300К. Монтирах такава на единия фар за да сравня с такава "китайче" която е на другият фар и има огромна разлика. Има сложена някаква база, която държи ксеноновата лампа, но лампата не е стабилна и се клати леко.
Затова питам: на такъв тип прожектор какъвто е показан на снимката в първият пост, какъв цокъл(база) се използва оригинално и каква крушка Н1, Н4, Н7, НВ 3, НВ 4? Неможах да намеря в RealOEM такъв фар с такъв прожектор за да разбера какво да използвам. Ако има колеги с такива фарове и нищо не са сменяли по тях нека да направят снимка.
За типа на ксенона - китайче, оригинален или втора употреба ще реша по-късно.
Фаровете са в добро състояние - почистени, с перфектни рефлектори и сменени водачи!
Немисля да слагам оригинален ксенон(втора употреба) а по скоро по-добра нова ксенон система - АС тип, 35W / 4300К. Монтирах такава на единия фар за да сравня с такава "китайче" която е на другият фар и има огромна разлика. Има сложена някаква база, която държи ксеноновата лампа, но лампата не е стабилна и се клати леко.
Затова питам: на такъв тип прожектор какъвто е показан на снимката в първият пост, какъв цокъл(база) се използва оригинално и каква крушка Н1, Н4, Н7, НВ 3, НВ 4? Неможах да намеря в RealOEM такъв фар с такъв прожектор за да разбера какво да използвам. Ако има колеги с такива фарове и нищо не са сменяли по тях нека да направят снимка.
За типа на ксенона - китайче, оригинален или втора употреба ще реша по-късно.

H7 е цокъла и съвет от мен, гледам търсиш оригиналните фасунки.Като ги вземеш,ги изтърбуши внимателно, купи си ксенон система Н7 за 100 ина лева има хубави и ги вкарай във фасунките.Може да подлепиш с поксипол между фасунката и крушката дето ще ляга, за да ги уплътниш.И най важното...има значение как слагаш крушката във фасунката, иначе ще ти прави сянка.Слага се противоположно зареза на крушката към ушето на фасунката...значи и ушето се реже.
Пп ксенона да си е за лупа,а не за рефлекторен фар.Демек Н7,а не Н7R
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Пп ксенона да си е за лупа,а не за рефлекторен фар.Демек Н7,а не Н7R
- jivakula
- кандидат ентусиаст
-
Да колега kalingk, прав си за това. Намерих какво и как трябва да се направи, за това което пишеш, в форума на братята германци с фасунга за Н7 крушка, обяснено е добре и с много снимки.
Проблема е, че аз немога да си намеря тази фасунга(кафява) за Н7 за такъв прожектор! Пуснах и тема че търся да купя, писах и на колеги във форума....но няма. Искам да видя как свети този хар с крушка Н7 както е оригинално.
Има и друго решение - взема се ксенон крушка с цокъл НВ4 9006 и се монтира направо, без преправяне. Или само фасунга НВ4 и ксенон крушка Н7 и се прави по начина за който пишеш.
Както писах аз в момента съм с ксенон система АС тип, 35W / Н7 - 4300К на единия фар която е много близо до оригинален ксенон на БМВ и много далече от всякакви "зайчета-китайчета"
.
Проблема е, че аз немога да си намеря тази фасунга(кафява) за Н7 за такъв прожектор! Пуснах и тема че търся да купя, писах и на колеги във форума....но няма. Искам да видя как свети този хар с крушка Н7 както е оригинално.
Има и друго решение - взема се ксенон крушка с цокъл НВ4 9006 и се монтира направо, без преправяне. Или само фасунга НВ4 и ксенон крушка Н7 и се прави по начина за който пишеш.
Както писах аз в момента съм с ксенон система АС тип, 35W / Н7 - 4300К на единия фар която е много близо до оригинален ксенон на БМВ и много далече от всякакви "зайчета-китайчета"

Е ти как очакваш да свети...със ксенона малко по осветено и синее.Ксенона свети по добре на същият фар, на който преди това е имало монтирана крушка night breaker plus.Така, че не знам какво се чудиш.За НВ4 за първи път чувам, че влиза 1:1 в цокъла на тези фарове при условие, че и на дългите си с Н7 и въпреки това фасунката от дългит не става на късите.Иначе тези фасунки не са скъпи.По спомен бяха 20-30 лева два броя.
ПП Ето ти прословутия номер дето не може да намериш:63126904051
Имай предвид,че поставянето дори и с минимално изместване на крушката в основата на фара,ще смени коренно осветеността на пътя.За тоша ти препоръчах да ползваш оригиналните основи за поставяне на ксенонова крушка.
ПП Ето ти прословутия номер дето не може да намериш:63126904051
Имай предвид,че поставянето дори и с минимално изместване на крушката в основата на фара,ще смени коренно осветеността на пътя.За тоша ти препоръчах да ползваш оригиналните основи за поставяне на ксенонова крушка.
- jivakula
- кандидат ентусиаст
-
10 мнения
• Страница 1 от 1