Смяна тампон на диференциал

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire

Смяна тампон на диференциал

Мнение от DoesNot » 07 Фев 2010, 13:47

Има ли начин да се смени тоя тампон без да се сваля целия диф.Номер 9 се пада на схемата http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=33&fg=30 .Нека някой който го е правил да сподели :)

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: Смяна тампон на диференциал

Мнение от Zagy » 07 Фев 2010, 14:42

Няма начин да го смениш без да разкостиш цялата задница - затова има майстори, които не им се занимава - доста работа е.
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d '00

Мнение от ReDDcaFFe » 07 Фев 2010, 17:09

Само големич тампон може да се смени без да се разкача всичко.
Ако сменяш и 3те всичко доло.
because Nothing breaks necks like a Black BMW

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire

Мнение от DoesNot » 07 Фев 2010, 18:03

ReDDcaFFe написа:Само големич тампон може да се смени без да се разкача всичко.
Ако сменяш и 3те всичко доло.

Под големия кой точно имаш предвид, ако е този който съм посочил как става без да се разкача :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d '00

Мнение от ReDDcaFFe » 07 Фев 2010, 21:13

Незнам как става.
Аз също ще го сменям и майстора каза, че няма да сваля всичко 70-100лв труд и тампона общо...
because Nothing breaks necks like a Black BMW

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 Sedan 136 Hp
Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела

Мнение от bobi_81xx » 10 Ное 2014, 16:50

Последно някой сменявал ли е въпросния тампон (задния) в домашни условия.Трудоемка ли е смяната му?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 10 Ное 2014, 17:27

Що не ползвате търсачката? :!:
:arrow: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=296051
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 Sedan 136 Hp
Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела

Мнение от bobi_81xx » 10 Ное 2014, 19:44

CTORH написа:Що не ползвате търсачката? :!:
:arrow: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=296051

Колега използвам търсачката,темите съм ги изчел но някой не казва,точно и ясно сменя ли се без сваляне на диф.Едни са сменили без сваляне други казват че при някой е невъзможно без сваляне и се колебая че ще стане само с разхлабване и увисване.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330D
Мечтае да кара: S62B50

Мнение от Evkata » 10 Ное 2014, 20:19

Днес сменях тампона и да ви кажа е голям... :censored: Пробвах се с увисване на дифа , но не ми се откри достатъчно място за да извадя стария и го разкачих от кардана и едната полуоска . Голям зор при мен е свалянето на стария тампон , но утре ще стане че се стъмни. :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 10 Ное 2014, 21:26

Сменял съм го тоя тампон и снимки имах някъде из дисковете съхранени , но не мога да ги намеря нещо .... За мен тоя тампон не може да излезе без да се свали диф-а , хем че за конкретния случай имаше специално направена скоба , която уж трябваше да се мушне в малкото пространство и да се изтегли тампона (без да се смъкват всички карантии)...... но уви , така или иначе се наложи да слека всичко , даже при въпросната манипулация си спомням , че местих нагоре и надолу стаблилизиращата щанга (понеже не я бях откачил от биелетките ) , за да може да се открива място в хода на изкарването на тампона ..... Разкачат се полуоските и кардана от диф-а (по принцип може полуоските да си останат свързани към диф-а , но така ще увисне диф-а на тях , което аз лично не харесвам като вариянт) , освобождават се фиксиращите планки на тампончетата на стабилизиращата щанга (както казах тя не се маха от биелетките) , крайното гърне се освобождава само от тампоните и висва , като може да се подпре с крик или някое трупче , просто да не остава да виси ..... Не е толкова страшно , колкото звучи , самото разглабяне не е стращно , ваденето на тампона е кофти , ако нямаш подходяща скоба или нагод ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 10 Ное 2014, 22:34

Лично аз съм си сменял този тампон и потвърждавам че няма как да стане без да се свали дифа, та даже и да се помести стаб щангата. Мн ядове брах и докато го избия че нямах подходяща скоба. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 11 Ное 2014, 11:55

И аз моя като го сменявах съм свалял дифа, писал съм и в темата, за която дадох линк. Колегите, които казват, че са им го сменявали без да свалят дифа гледам, че са с по-малки двигатели (318), та може там като е по-малък дифа да има и повече място и да може да се смени и без да се сваля и той. Но все пак, ако ще го сменяш сам се подготви да сваляш и дифа. И задължително, както каза и Методи, трябва да си подсигуриш и приспособление за самия тампон, че иначе сигурно ще е голям филма. Снимка на такова приспособление има отново в темата, която посочих (втулка и 2 шайби).
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N55

Мнение от bscsystem » 11 Ное 2014, 20:19

Не си губете времето в смяна на тампона на място. Трябва да го палите и да правите страни неща под колата.

Изображение

Ето това трябва да се развие.

1. 2те карета с 12болта общо
2. Горни и долни носачи с по един болт от двете страни
3. Малката основа в предната част на магарето е с 4 малки болта
4. И накрая развивате 4етирите болта на магарето и то пада с дифа долу

пп: и генерация + кардан още 20тина минути

Ако имате стойка за мотор е най-лесно. Пускате магарето на нея, развъртате трите болта на дифа..махате го и вече спокойно си действате със скобата за издърване на тампона.

(!) преден десен тампон на дифа от двата малко се къса също. Като разкачите магарето и него ще смените. Цялата работа, ако не се мотате е 3ч.
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold

E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold

N55 335i m-sport, S2+ 331whp

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 11 Ное 2014, 23:37

CTORH написа: Снимка на такова приспособление има отново в темата, която посочих (втулка и 2 шайби).

Ако знаеш на един приятел на Е46-цата как с хубава , яка скоба ......и въртене, и навиване .....и тоя тампон заял в гнездото и не бива ,и не бива - шпилките превъртат или се късат ..... Та в повечето случаи си трябва кадърен инструмент , че с тия пикливи шайбички .... :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330D
Мечтае да кара: S62B50

Мнение от Evkata » 12 Ное 2014, 0:22

Точно и при мен това се получи.. изтръгване на резби, кривене на шайби и други грозни картинки. Накрая излезе но със зверско натягане и силен трясък , но не беше пипан седеше си щампата Бмв 99г. Та свалянето на дифа ми се видя като детска игра в сравнение с ваденето на този тампон .. :ranting:
Изображение

Следваща

Назад към E46