Въпроси за 2.0d 136hp ?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535i
Мечтае да кара: BMW M6 F13

Въпроси за 2.0d 136hp ?

Мнение от Tsureto » 29 Окт 2014, 21:41

Везх си 2-ка дизел 136 коня.Имах е36 2.5tds,но се качих на по новия модел.Преледах форума,но искам да попитам за още съвети от вас колеги за колата,че не съм запознат добре.Какво трябва да имам напредвид за нея,какво да следя най-често,какви са слабите им места и всякакви такива нещо.Благодаря предварително :driving:
Who needs antidepressants when you can drive an BMW.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Re: Въпроси за 2.0d 136hp ?

Мнение от vvasilev1 » 29 Окт 2014, 22:15

Cvetun написа:Везх си 2-ка дизел 136 коня.Имах е36 2.5tds,но се качих на по новия модел.Преледах форума,но искам да попитам за още съвети от вас колеги за колата,че не съм запознат добре.Какво трябва да имам напредвид за нея,какво да следя най-често,какви са слабите им места и всякакви такива нещо.Благодаря предварително :driving:

Смени филтрите, сред които и филтъра за маслените пари (OEM) и налей ново масло 5W40.
Наблюдавай демпферната шайба, виж ролките, ремъците, водната помпа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 31 Окт 2014, 20:50

на стара кола може да се развали всичко,така че няма правилен отговор да следиш това или това,може да е демфер,съединител,горивно нагнетателна помпа,да скъса колянов вал,може всичко,така че поддържаи я правилно и без компромис и се моли и другите преди теб така да са постъпвали :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d
Детайли за колата: M47D20

Мнение от released » 01 Ное 2014, 19:26

Съгласен съм с колегата по-горе. Като цяло този мотор е доста добър избор. Не може да се сравнява с 150 к.с. мотора, а още по-малко и пък с 3.0 d но там вече говорим наистина за сила. Както казаха, демпферна шайба, на всички е проблем - гледай да не е нацепена. Ако е заминала, ще има вибрации и е опасна... Има случаи когато се къса и изхвърча, и натрошава всичко... Всички останали консумативи - масло, филтри, антифриз, не е лоша идея и да провериш и свещите - зима е, са задължителни според мен, но всичко е според възможносите на собственика. Общо взето, гледай цялостното състояние на колата. Пазената машина си личи от далеч ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Tranko » 01 Ное 2014, 23:10

Здравейте, колеги!
От скоро и аз съм собственик на е46 136 к.с. Доволен съм от количката, но като всяка стара кола си има проблеми, за които се надявам да ми дадете съвети как да реша!
1. Като вали става мокро под стелките... много неприятно особено като се изпотят стъклата от изпаряването на водата.
2. Дясното предно стъкло издава странен шум и понякога не иска да се вдигне само и трябва аз да му помогна като го дърпам.
3. Не иска да духа топло. Като врътна средната конзолка на червено спира да духа топло. Единствено духа на прозореца, когато натисна копчето за него.
4. Колата има опция за прибиране на огледалата. С прибирането няма проблем, но когато трябва да се върнат в нормална позиция, дясното не спира където е било заложено а се разгръща докрай.
5. Лампата на еърбега свети постоянно. Карах е на диагностика, изчистиха го но както завъртя волана и се лампичката светва отново.

Това е за сега... наглед дребни неща, но адски дразнещи. Ще се радвам да ми дадете съвети как да ги остраня.
Благодаря! :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 03 Ное 2014, 21:13

Tranko написа:Здравейте, колеги!
От скоро и аз съм собственик на е46 136 к.с. Доволен съм от количката, но като всяка стара кола си има проблеми, за които се надявам да ми дадете съвети как да реша!
1. Като вали става мокро под стелките... много неприятно особено като се изпотят стъклата от изпаряването на водата.
2. Дясното предно стъкло издава странен шум и понякога не иска да се вдигне само и трябва аз да му помогна като го дърпам.
3. Не иска да духа топло. Като врътна средната конзолка на червено спира да духа топло. Единствено духа на прозореца, когато натисна копчето за него.
4. Колата има опция за прибиране на огледалата. С прибирането няма проблем, но когато трябва да се върнат в нормална позиция, дясното не спира където е било заложено а се разгръща докрай.
5. Лампата на еърбега свети постоянно. Карах е на диагностика, изчистиха го но както завъртя волана и се лампичката светва отново.

Това е за сега... наглед дребни неща, но адски дразнещи. Ще се радвам да ми дадете съвети как да ги остраня.
Благодаря! :)

1-проблема е от уплатнението на вратата под кората,сваляш кората и има една изолация,залепяш я ако с полиоритан и си готов
2-вероятно е от водача,да не правя реклама пиши на лично да ти кажа от къде да си купиш водач-беше 8-10 лева.Може да си го оправиш и по българския начин със тел или миша опашка
3-тука несъм много в час,само мога да попитам загрява ли колата-да не е проблема в термостатите
4-явно има проблем в механизма на огледалото свали го-разглоби го и огледаи каде е проблема,може само със смазване да се оправи
5-лампата на бега наи вероятно свети от кантара на седалката.Има 2 начина,единия е да се прави залагалка и след това се чисти грешката и вече няма да свети,другия варянт е да се спре направо бега и пак няма да свети-това се прави с програмата нцс експерт,а има и 3-ти варянт да си смениш кантара които е финансово неисгоден-предвид това в какво състояние кола си си купил
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535i
Мечтае да кара: BMW M6 F13

Мнение от Tsureto » 10 Ное 2014, 16:17

За какво служи това нещо?Казаха ми,че било някаква печка :conf: :paranoid:

Изображение
Who needs antidepressants when you can drive an BMW.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 316 96', Е46 316 03'

Мнение от overclock » 10 Ное 2014, 17:01

Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci
Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire

Мнение от DoesNot » 10 Ное 2014, 17:11

overclock написа:Това е ел. печка.

viewtopic.php?f=34&t=350965&hilit=%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%BA%D0%B0&start=15

:nono: Това е нафтова печка Webasto. Повечето от тия години не работят :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 316 96', Е46 316 03'

Мнение от overclock » 10 Ное 2014, 17:21

Прав си колега, грешката е моя. Дори и да не работи, добре е да си я направиш /смениш/. Това е много блага екстра за зимата.
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E92 335xi
Мечтае да кара: BMW E92 M3 / BMW M2 Competition

Мнение от dpopov » 10 Дек 2014, 18:24

Кой/къде ги оправя тия печки ?
Understeer is when you hit the wall with the front of the car,
Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car.
Horsepower is how fast you hit the wall,
Torque is how far you take the wall with you.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci
Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire

Мнение от DoesNot » 11 Дек 2014, 14:09

dpopov написа:Кой/къде ги оправя тия печки ?

В българия никой (за електрониката й). Поне аз за 3 години не съм намерил някой :)

Назад към E46