проблем с ДСЦ
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- milenski75
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Детайли за колата: E46 320D
2002
проблем с ДСЦ
Здравейте,сложих си зимните гуми и дсц започна да се включва почти при всеки завои,говоря за извънградско.И 4 са с еднакъв размрер 205/55/16
С летните до сега съм нямал никога проблеми.Ако някои се е зблъсквал с такъв проблем да сподели.
С летните до сега съм нямал никога проблеми.Ако някои се е зблъсквал с такъв проблем да сподели.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Re: проблем с ДСЦ
milenski75 написа:Здравейте,сложих си зимните гуми и дсц започна да се включва почти при всеки завои,говоря за извънградско.И 4 са с еднакъв размрер 205/55/16
Самата кола поднася ли на завоя?
Гумите в какво състояние са - ДОТ, пробег?
На сухо или мокро?
- milenski75
- кандидат ентусиаст
-
2002
да колега,самата кола поднася.Задните са чисто нови,но предните не са много добри и мен ме съмнява,че е от тях.
- shopa_bs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 330ci
- Мечтае да кара: e92 m3
- Детайли за колата: Добра е , но има някои пропуски!
Здравей колега,
щом самата кола поднася е нормално DSC-то да се включва. Тъй като колата е почнала да поднася след смяната на гумите, явно от тях идва проблемът. За самите гуми има доста фактори, които им влияят ДОТ, грайфер, марка, както и самите им параметри (някой са по-добри на сняг, други на дъжд, трети на сухо). Моят съвет е да не разчиташ, че DSC-то ще те спаси във всяка ситуация и да си купиш хубави гуми.
щом самата кола поднася е нормално DSC-то да се включва. Тъй като колата е почнала да поднася след смяната на гумите, явно от тях идва проблемът. За самите гуми има доста фактори, които им влияят ДОТ, грайфер, марка, както и самите им параметри (някой са по-добри на сняг, други на дъжд, трети на сухо). Моят съвет е да не разчиташ, че DSC-то ще те спаси във всяка ситуация и да си купиш хубави гуми.
ASC off -> FUN on
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
milenski75 написа:да колега,самата кола поднася.Задните са чисто нови,но предните не са много добри и мен ме съмнява,че е от тях.
Щом автомобила ти поднася имаш проблем с:
Гуми
Сходимост
Амортисьори
Ако е станало веднага след смяна на гуми е ясно...проблема е в гумите.
Малко

Напоследък има такива хубави цени за нови гуми, че е добре всеки да се понапъне и да си реши проблема за зимните месеци.
На 195 65 15 има просто подаръци като цена...ако не сте на 6 цилиндрова е46, преглътнете таз пуста гъзария 17-18 цола и си сложете за 3-4 месеца едни 15ки с хубави зимни гуми.
- milenski75
- кандидат ентусиаст
-
2002
Благодаря за мненията,утре ще купувам нови предни
pp:да веднага щом смених летните със зимните се получи

pp:да веднага щом смених летните със зимните се получи
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
Да отбележа само, че колегата и да иска, няма как да сложи 15-ки ..
Иначе при компромиси с гумите, по-добрия чифт се слага винаги на предните колела .. няма значение че задвижващите са задните; с предните, колата завива и основно спира .. Ясно е, че компромисите са нежелателни, но ако нямаш възможност веднага да окомплектоваш още един чифт, карай временно с летните, докато времето е още меко .
Иначе при компромиси с гумите, по-добрия чифт се слага винаги на предните колела .. няма значение че задвижващите са задните; с предните, колата завива и основно спира .. Ясно е, че компромисите са нежелателни, но ако нямаш възможност веднага да окомплектоваш още един чифт, карай временно с летните, докато времето е още меко .
- milenski75
- кандидат ентусиаст
-
2002
Здравейте,след смяна на гумите проблема изчезна.
Благодаря на колегите
Благодаря на колегите

8 мнения
• Страница 1 от 1