Странен проблем 525d

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 525d E39 Touring

Странен проблем 525d

Мнение от penchevvv » 07 Ное 2014, 19:07

Здравейте колеги. Още не съм си купил колата и се появиха проблемите.. :oops: Та значи.. Колата е Е39 525 комън рейл 2000г. туринг, на скоро я взех и при пробата на колата ускоряваше зверски бързо, обаче нещо напоследък стана по мудна и сега само от време на време, когато си реши тя ускорява както преди. Иначе пак си набира, не забива до някакви определени обороти, но не е това което беше. Направи ми също впечатление, че на няколко пъти на скорост от 160км. спира да набира, един от пътите беше на 4-та скорост. Качвах я на диагностика и човека ми каза че е потенциометър на газта, обаче не знам до колко да му вярвам..Моля някой ако е имал подобен проблем да сподели.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Re: Странен проблем 525d

Мнение от mad_presley » 07 Ное 2014, 22:40

Човека ти я е закачил на диагностика и не можеш да му вярваш, а ще повярваш на гадаенето във форума ли :mhihi: Без диагностика няма как да стане, другия вариант ти е по метода на изключването, като започнеш от сваляне и проверка на турбото и свършиш... с основен ремонт...примерно :D

Потребител
Аватар

Мнение от penchevvv » 07 Ное 2014, 23:25

И преди малко ми се случи друго нещо..когато натисна педала на газта рязко до край, няма значение на скорост ли е или на неутрална просто като натисна педала и го пусна колата забива и светва лампичката за подгряване на свещите..ако го натисна рязко, но не до край няма проблем и също ако го натискам плавно до край, пак няма проблем..също когато я карам на втора примерно и подам газ, колата не започва да ускорява както трябва, но ако я пусна и натисна отново, тогава вече тръгва както трябва...

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 08 Ное 2014, 4:20

Или не си с автомобила посочен в профила ти или бъркаш комънрейла с tds двигателя. По думите ти аз клоня към умна дюза..
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от penchevvv » 08 Ное 2014, 8:19

525д комън рейл е колата

Назад към E39