Шум от помпа под седалката на БМВ 530д
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Шум от помпа под седалката на БМВ 530д
Колеги, имам едно бучение от помпата под седалката. Като дам на контакт се чува за период от около минута и после спира, при запалване на двигателя шума е постоянен. Забелязах, че колата бие прекъсвач на 4000 об/мин. Иначе работи перфектно двигателя.
Търпи ли рециклиране тази помпа, как се сменя и цени евентуално, ако сте се сблъсквали с подобен проблем.
С ИНПА хваща ли се като грешка?
Номер 9 от схемата това ли е помпата? http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=16&fg=15
Търпи ли рециклиране тази помпа, как се сменя и цени евентуално, ако сте се сблъсквали с подобен проблем.
Номер 9 от схемата това ли е помпата? http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=16&fg=15
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Re: Шум от помпа под седалката на БМВ 530д
Да, номер 9 е тази помпа. Аз не съм чувал да се рециклира - като се предаде се сменя. На диагностика с Инпа като гледаш пледналягането / pre - supply pressure / стойностите трябва да са между 3 м/бара при товар и до 4 м/бара на празен ход. При товар ако пада под 3, значи е тръгнала.
Цените са според зависи, но без отстъпка хубава помпа е към 400 лева - вземи си хубава и повече няма да я сменяш...
Цените са според зависи, но без отстъпка хубава помпа е към 400 лева - вземи си хубава и повече няма да я сменяш...

Последна промяна Z3Ro* на 07 Ное 2014, 11:04, променена общо 1 път
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
spower написа:Колеги, имам едно бучение от помпата под седалката. Като дам на контакт се чува за период от около минута и после спира, при запалване на двигателя шума е постоянен. Забелязах, че колата бие прекъсвач на 4000 об/мин. Иначе работи перфектно двигателя.
Колега, трябва да смениш помпата- както колегата ти казва с качествена. Задължително смени и горивният филтър.
- kalmuchito
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 330d
нормално е на контакт да заработи да подкачи и след това да спре.....а после като запалиш пак да си работи и да се чува....разбира се не по силно от мотора
карай като спре ще я смениш ...за рециклиране аз съм отварял 5-6 пъти след като е спряла тотално.... вървят малко после и явно задират вътре пак спират....

- spower
- старши ентусиаст
-
zvetiko написа:spower написа:Колеги, имам едно бучение от помпата под седалката. Като дам на контакт се чува за период от около минута и после спира, при запалване на двигателя шума е постоянен. Забелязах, че колата бие прекъсвач на 4000 об/мин. Иначе работи перфектно двигателя.
Колега, трябва да смениш помпата- както колегата ти казва с качествена. Задължително смени и горивният филтър.
Филтъра преди 1500 км го смених. Явно ще се сменя помпата видяло се е. При изправна помпа не би трябвало да се чува този шум от под седалката ?

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Не, не се чува.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- shneider
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: към мечтите си..

Чува ли се или не колеги? Ако се чува, кога е нормално? На контакт редно ли е да се чува? Колата се пали във затворено помещение при изолирани странични шумове, преди съм палил на затворена врата, не ми е правило впечатление, напоследък мисля че я чувам на контакт при отворена шофъорска врата, нормално ли е?
Извинявам се че ползвам темата на колегата. Замислих се след като я прочетох.
Хубавите пиербург и бош май не се чуват, по евтините се чуват.
Ако е от тези по - евтините вие на умряло.
Аз такава сложих след като моята сдаде багажа.
Това не значи че е дала фира. Две години карам с нея вече
Гледай живите данни в джижение там се вижда всичко.
Ако е от тези по - евтините вие на умряло.
Аз такава сложих след като моята сдаде багажа.
Това не значи че е дала фира. Две години карам с нея вече
Гледай живите данни в джижение там се вижда всичко.
- larry_boy
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i M
- Детайли за колата: С бебе в колата...
Какво се чудите, дали се чува или не. Тя си дава симптоми и без нипа, мипа, или там подобни. Забива муцуната на 4000 оборота, при почти нов филтър. Как шуми нормално работеща и "тръгнала" помпа
. Ми то ако на 30+ години не си разбрал как да отсяваш звука, хич не се мъчи да се учиш тепърва
Майтап да става...

- shneider
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: към мечтите си..
larry_boy написа:Какво се чудите, дали се чува или не. Тя си дава симптоми и без нипа, мипа, или там подобни. Забива муцуната на 4000 оборота, при почти нов филтър. Как шуми нормално работеща и "тръгнала" помпа![]()
. Ми то ако на 30+ години не си разбрал как да отсяваш звука, хич не се мъчи да се учиш тепърва
![]()
Майтап да става...
Приемам че може би не съм задал въпроса аз правилно. Това което се опитах да разбера беше/е това дали е нормално да се чува помпата при контакт и преди палене, ако има нормално бучене тоест от нейната работа. Преди този пост не ми е правело впечатление.
Иначе за 30+ години съм се научил да отсявам звука издаващ се от пациенти но не автомобилни, майтапа да става...
Благодаря за отговорите колеги!
- larry_boy
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i M
- Детайли за колата: С бебе в колата...
Ами чуват си се помпите, ако са от по източна или по югоизточна, на нас дестинация, са по шумни. 

- spower
- старши ентусиаст
-
Снощи след работа я смених. Новата много по тихо работии. Между другото на изключена букса като се даде на контакт се чува и циркулационната помпа на печката. Иначе сложих италианска препоръчана от колегата Laviatan. Сега колата спокойно си стига до 5500об./мин. Смяната е елементарна вдига се на крик от към предно ляво колело. Кората на помпата се държи на 2 гайки и един винт и на прага от 6 бр. щипки. Помпата на вътрешен 6 грам и в двата и края по един маркуч със скоба плюс буксата. На подемник или канал най-добре въпрос на избор. 

- totopz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Fiesta 1.25i
- Мечтае да кара: A6 2.5 TDI
spower написа:Сега колата спокойно си стига до 5500об./мин.
Колега мисля, че искаше да напишеш 4500 об./мин.

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
spower написа:Снощи след работа я смених. Новата много по тихо работии. Между другото на изключена букса като се даде на контакт се чува и циркулационната помпа на печката. Иначе сложих италианска препоръчана от колегата Laviatan. Сега колата спокойно си стига до 5500об./мин. Смяната е елементарна вдига се на крик от към предно ляво колело. Кората на помпата се държи на 2 гайки и един винт и на прага от 6 бр. щипки. Помпата на вътрешен 6 грам и в двата и края по един маркуч със скоба плюс буксата. На подемник или канал най-добре въпрос на избор.
А каква марка взе и за какви пари...

- spower
- старши ентусиаст
-
Ето сайта на помпата http://www.sidatgroup.it/index.php/it/ 113лв

15 мнения
• Страница 1 от 1