Въпрос за опция за контрол за налягане на гумите
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- nazis
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320D,150к.с /комби бегачка
Въпрос за опция за контрол за налягане на гумите
Въпрос за контрол за налягане на гумите
Излиза ми във бмв архива че моята кола има такава екстра -S928A Reifensteuerung Tire control
Та някой моля може ли да ми каже как и кога се включва и най-вече кой бушон е за нея ,защото си мисля че опцията при мен е изключена
Излиза ми във бмв архива че моята кола има такава екстра -S928A Reifensteuerung Tire control
Та някой моля може ли да ми каже как и кога се включва и най-вече кой бушон е за нея ,защото си мисля че опцията при мен е изключена
Голямата цица разсейва добрият ебач !
Re: Въпрос за опция за контрол за налягане на гумите
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- nazis
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320D,150к.с /комби бегачка
МЕРСИ разбрах трябвало някакви датчици да си купя за джантите че тогаз да активирам опцията
Голямата цица разсейва добрият ебач !
Ми нищо не си разбрал:
bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=324095
bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=324095
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Това се отключва софтуерно,не ти трябват датчици и прочие.По скоро този линк е нужен:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=217061&hilit=rpa

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
А това което си видял като опция от архива, най вероятно е че колата е поръчана със определени гуми (примерно зимни, еди-каква си марка). А не че е имала контрол за налягането на гумите. Както и не съм чувал да има ОЕМ заготовка за това. Само и единствено съм чувал да се пуска през DSC - MK60 и без Х-совете (4х4).
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Kris написа:А това което си видял като опция от архива, най вероятно е че колата е поръчана със определени гуми (примерно зимни, еди-каква си марка). А не че е имала контрол за налягането на гумите. Както и не съм чувал да има ОЕМ заготовка за това. Само и единствено съм чувал да се пуска през DSC - MK60 и без Х-совете (4х4).
Чете, бе, хора.

RPA и RDC са две коренно различни системи, но вършат една и съща работа. Първата може да се активира при наличие на ДСЦ МК60, а втората (РДЦ или тайър преша контрол) изисква датчик във всяка гума плюс контролен модул. И двете са ОЕМ творение.

Контролният модул за RDC е с номер 36146759023.

Последна промяна pazokolarov на 06 Ное 2014, 10:53, променена общо 1 път
pazokolarov написа:Kris написа:А това което си видял като опция от архива, най вероятно е че колата е поръчана със определени гуми (примерно зимни, еди-каква си марка). А не че е имала контрол за налягането на гумите. Както и не съм чувал да има ОЕМ заготовка за това. Само и единствено съм чувал да се пуска през DSC - MK60 и без Х-совете (4х4).
Чете, бе, хора.![]()
RPA и RDC са две коренно различни системи, но вършат една и съща работа. Първата може да се активира при наличие на ДСЦ МК60, а втората (РДЦ или тайър преша контрол) изисква датчик във всяка гума плюс контролен модул. И двете са ОЕМ творение.
Контролният модул за първата е с номер 36146759023.
Правилно го каза - четете.
Ти прочете ли какъв е въпроса на колегата, който е пуснал темата? Първото мнение.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Защо, колегата е отговорил правилно- RPA е система, която следи състоянието на гумите, чрез датчиците на ABS, като анализира ъгловите скорост на въртене на колелата и дава информация на шофьора, ако някоя гума е спаднала.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
JTD написа:pazokolarov написа:Kris написа:А това което си видял като опция от архива, най вероятно е че колата е поръчана със определени гуми (примерно зимни, еди-каква си марка). А не че е имала контрол за налягането на гумите. Както и не съм чувал да има ОЕМ заготовка за това. Само и единствено съм чувал да се пуска през DSC - MK60 и без Х-совете (4х4).
Чете, бе, хора.![]()
Ти прочете ли какъв е въпроса на колегата, който е пуснал темата? Първото мнение.

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
nazis написа:Въпрос за контрол за налягане на гумите
До колкото си спомням, S928A Reifensteuerung Tire control (управление на гумите) няма нищо общо с RDC или RPA системите за контрол на налягането в гумите, а касае възможността за смяна на местата на гумите (предни-задни, леви-десни) а сигурно и това, което казва Kris за вида гуми/джанти.
Последна промяна pazokolarov на 07 Ное 2014, 18:03, променена общо 1 път

Последна промяна RaiN на 24 Дек 2024, 21:22, променена общо 1 път
pazokolarov написа:JTD написа:pazokolarov написа:Kris написа:А това което си видял като опция от архива, най вероятно е че колата е поръчана със определени гуми (примерно зимни, еди-каква си марка). А не че е имала контрол за налягането на гумите. Както и не съм чувал да има ОЕМ заготовка за това. Само и единствено съм чувал да се пуска през DSC - MK60 и без Х-совете (4х4).
Чете, бе, хора.![]()
Колега JTD, когато тръгнеш да се заяждаш с някого, първо си направи труда да разбереш какво е написал и с кого комуникира. Чети! Коментара ми е към колегата Kris.
Типичен отговор.
Значи щом колегата е засегнал "Х" в Е46, то може да включиш и коментар, че при Х-а няма опция да няма ДСЦ, защото отново е свързано по някакъв начин, че няма Х с MK60, за да може да активираш тази система безплатно. А и какво каза по-различно за тази система, която колегата е засегнал. Просто го повтори с разни буквени термини, които не помогнаха по никакъв начин реално, защото самата тема въобще не е за това.
И какво направихме? Помогнахме ли на въпроса на темата? Най-вероятно не, а може би да. Де да знам...

- sannikolaus
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW E46 320d 150к.с. M47N
BMW E61 530xi 272к.с. N53 LCI
Колеги, а как мога да разбера дали съм с МК60 и отключването с GT1-DIS ли се прави? Извинявам се предварително за глупавия въпрос! 

pazokolarov написа:JTD написа:pazokolarov написа:Kris написа:А това което си видял като опция от архива, най вероятно е че колата е поръчана със определени гуми (примерно зимни, еди-каква си марка). А не че е имала контрол за налягането на гумите. Както и не съм чувал да има ОЕМ заготовка за това. Само и единствено съм чувал да се пуска през DSC - MK60 и без Х-совете (4х4).
Чете, бе, хора.![]()
Колега JTD, когато тръгнеш да се заяждаш с някого, първо си направи труда да разбереш какво е написал и с кого комуникира. Чети! Коментара ми е към колегата Kris.
Да ти кажа и аз тогава щом е за мен.
Колегата си мисли че има подготовка за такава система. Но реално той няма, а от това с кой е говорил и не е разбрал точно, са му обеснявали че може да се активира през DSC-то, което така или иначе "подготовка" не иска. А също така като си е извадил по vin списъка с екстри и му излезнала опцията за контрол на гумите и се е подвел че има подготовка. А реално този контрол е, когато колата е поръчана със зимни гуми или друг размер гуми и т.н., а не този който си мислиш
Така, че или активираш през DSC (ако си с МК60 и не си 4х4) или си имаш такава система с датчици ОЕМ.
Без да купуваш цялата ситема отделно, нямаш други варианти, като фабрична подготовка и само датчици и комп да купиш. (поне при тази екстра е така).
15 мнения
• Страница 1 от 1