Сняг, лед, задно и DSC
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Re: Сняг, лед, задно и DSC
защо на рекламата на М5 E39 преди години казаха DSC III ?
това с имаш и нямаш гуми също е малко относително..
както спомена колега горе всичко зависи от водача.. ако е глупак(което си имаме в излишък в БГ) и да има най хубавите гуми пак ще си смачка колата на третия завои..
както спомена колега горе всичко зависи от водача.. ако е глупак(което си имаме в излишък в БГ) и да има най хубавите гуми пак ще си смачка колата на третия завои..
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Elesar74 написа:DSC-то не "натиска" спирачките, а отнема газта и оттам мощността на колата.
Грешиш,във файла по-горе си го пише много хубаво..
Колега omegaart - явно и ти не си наясно,а вярвай ми достатъчно добре знам колко ги "разцъква" ...4 години като падне сняг или като има сняг обикалям по планините или на ски или да покарам така,както през останалото време от годината,нямам възмоснотта ,поради фактор тип автомобил.
Карал съм и АСЦ+Т ,карам от доста време и DSC III 5.7 знам пределно добре,как и кога работи...условията за сработване на системата са много и не е един и два датчика ...
Но има значение под 5% приплъзване,над 5% приплъзване,до 40км/ч и над 40км/ч....
Аз чакам да ми обясниш разликате между клиповете в линка по-горе,или разлика между 1 и 3,защото просто няма..
Каквито и скрити екстри да търсим,тази система има 2 или 3 начина на работа (според зависи дали ASC,ASC+T,DSC II/III) няма измислени такива..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Elesar74 написа:DSC-то не "натиска" спирачките, а отнема газта и оттам мощността на колата.
Това е при ASC-то колега. При DSC следи като се хлъзне /или тръгне да се хлъзва/ автомобила бие спирачка на другото колело и да я върне в пътя.
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
ares2 написа:защо на рекламата на М5 E39 преди години казаха DSC III ?
Защото в един момент АСЦ+Т5 става ДСЦ II.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Gqbriel написа:Elesar74 написа:DSC-то не "натиска" спирачките, а отнема газта и оттам мощността на колата.
Грешиш,във файла по-горе си го пише много хубаво..
Колега omegaart - явно и ти не си наясно,а вярвай ми достатъчно добре знам колко ги "разцъква" ...4 години като падне сняг или като има сняг обикалям по планините или на ски или да покарам така,както през останалото време от годината,нямам възмоснотта ,поради фактор тип автомобил.
Карал съм и АСЦ+Т ,карам от доста време и DSC III 5.7 знам пределно добре,как и кога работи...условията за сработване на системата са много и не е един и два датчика ...
Но има значение под 5% приплъзване,над 5% приплъзване,до 40км/ч и над 40км/ч....
Аз чакам да ми обясниш разликате между клиповете в линка по-горе,или разлика между 1 и 3,защото просто няма..
Каквито и скрити екстри да търсим,тази система има 2 или 3 начина на работа (според зависи дали ASC,ASC+T,DSC II/III) няма измислени такива..
Какво да обеснявам аз , да не съм ги пускал аз клиповете. Еми като знаеш , що спориш/се обесняваш ? Задържа ги спирачките за стотни за да те вкара в правилната посока ако усети прекалено превъртане. Много пъти съм го усещал как работи

- anttonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M62B44
Потвърждавам:
- При включена система и газта до долу, от място ти редуцира и газта и прилага спирачки
- При изключена система не се намесва нито на газта, нито на спирачката
- В "онзи" режим не отнема от газта, а те спира със спирачка
На 540i се усеща предоволно разликата между трите режима.
- При включена система и газта до долу, от място ти редуцира и газта и прилага спирачки
- При изключена система не се намесва нито на газта, нито на спирачката
- В "онзи" режим не отнема от газта, а те спира със спирачка
На 540i се усеща предоволно разликата между трите режима.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
doomy525 написа:Elesar74 написа:DSC-то не "натиска" спирачките, а отнема газта и оттам мощността на колата.
Това е при ASC-то колега. При DSC следи като се хлъзне /или тръгне да се хлъзва/ автомобила бие спирачка на другото колело и да я върне в пътя.
Това е при ASC + T - използва спирачките при предни/задни колела. При DSC освен, че използва спирачките по начин предни/задни колела, също и ги използва по начин ляво/дясно колело.

- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
Пробвах да видя дали имам и тоя режим с задържането на копчето но май го нямам, защото лампичката на ДСЦ-то не изгасва. Държа го натиснато 10-ти секунди но нищо не става. Колата е 530Д 193кс. Ноември 2002г.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
При Е39 ASC-то не действа на предните колела, влияе само на задните от към спирачно усилие и на дросела (когато с-та е напълно включена).
Карал съм (имах) 39-ка 525тдс 10.1997, при работеща система ASC набива спирачки на боксуващото колело и ограничава тягата на двигателя чрез дросела образно казано (при тдс няма такъв), не веднъж е спасявала задкормилното устройство от простотията му
. При "полурежима" - и него го имаше, набива само спирачки на боксуващото колело но не ограничава двигателя. При напълно изключена система не прави нищо - нито спирачки набива, нито двигателя спъва.
540i 11.1998 e с DSC, при напълно включена система прави всичко
разбирайте спирачки преден/заден мост, ограничение тягата на двигателя. При "полурежима" само спирачки (изпробвано преди 20 минути
). При изключена от копчето система не използва спирачките (поне при пробоксуване) и не ограничава двигателя. До сега не съм я въртял и сукал с изкл. DSC така че не мога да кажа какво остава да работи (Dynamic and Stability Control) при изключено от бутона DSC.
ПП И при едната и при другата кола по-голям зор съм виждал ако влезе в кал от колкото в сняг.
Карал съм (имах) 39-ка 525тдс 10.1997, при работеща система ASC набива спирачки на боксуващото колело и ограничава тягата на двигателя чрез дросела образно казано (при тдс няма такъв), не веднъж е спасявала задкормилното устройство от простотията му

540i 11.1998 e с DSC, при напълно включена система прави всичко

ПП И при едната и при другата кола по-голям зор съм виждал ако влезе в кал от колкото в сняг.
- totopz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Fiesta 1.25i
- Мечтае да кара: A6 2.5 TDI
Виждам, че темата се е развила и се обсъжда как работят спомагателните системи при Е39, в което няма нищо лошо.
Аз все пак искам да попитам - някой карал ли е Е36 без шпер и след това да е минал на Е39 с DSC?
В смисал - заради DSC-то мога ли да очаквам 5-цада да драпа повече по изкачването, когато е заснежено или заледено в сравнение с 3-ката?
Аз все пак искам да попитам - някой карал ли е Е36 без шпер и след това да е минал на Е39 с DSC?
В смисал - заради DSC-то мога ли да очаквам 5-цада да драпа повече по изкачването, когато е заснежено или заледено в сравнение с 3-ката?
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
totopz написа:Виждам, че темата се е развила и се обсъжда как работят спомагателните системи при Е39, в което няма нищо лошо.
Не знам, но съм карал Е36 с шпер и ASC и Е39 с шпер и DSC и определено ASC-то е една доста малоумна система, която не помага, а в някои случаи пречи като направо гаси колата. E39-та още не е имало голям сняг да я пробвам, но определено DSC е по-полезно.

- valeri_ignatov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530da M paket Shadowline
- Мечтае да кара: Предишната си е39 ка
- Детайли за колата: Carbon Schwarz
Здравейте колеги.Искам дава попитам значи аз съм с ASC когато го натисна бутона се включва свети на таблото постоянно при повторно натискане изгася това какво значи незнам че е в режим на готовност,а като го задържа за 7 10 секунди изгася напълно а после го натискам не функционира колкото и да го натискам бутона не се включва ASC трябва да изгася колата и пак да запаля че да избера на какъв режим да съм това честно е мн.тъпо примерно реша да се пързалям малко ОК изключва се а когато реша да я върна пак в режим готовност или каквото там трябва да изгася и пак да запаля аз ли нещо не мога да го разгадая това ASC и ли си е така
само да добавя когато е в режим готовност когато я по настъпя и премигва на таблото ASC то мисля че това така трябва да е
само да добавя когато е в режим готовност когато я по настъпя и премигва на таблото ASC то мисля че това така трябва да е
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
valeri_ignatov написа:Здравейте колеги.Искам дава попитам значи аз съм с ASC когато го натисна бутона се включва свети на таблото постоянно при повторно натискане изгася това какво значи незнам че е в режим на готовност,а като го задържа за 7 10 секунди изгася напълно а после го натискам не функционира колкото и да го натискам бутона не се включва ASC трябва да изгася колата и пак да запаля че да избера на какъв режим да съм това честно е мн.тъпо примерно реша да се пързалям малко ОК изключва се а когато реша да я върна пак в режим готовност или каквото там трябва да изгася и пак да запаля аз ли нещо не мога да го разгадая това ASC и ли си е така
Прочети малко нагоре темата и ще разбереш каквото питаш.
- gelermoto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 528I
- Мечтае да кара: Е60
Хубави зимни гуми си трябват и слагаш едни вериги в багажника и си свиркаш 

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Благодаря за информация колеги. Явно съм казал половината истина.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.