Тракане на празен ход

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Тракане на празен ход

Мнение от streetracing12 » 01 Ное 2014, 20:57

Здравейте когато колата(е46 330д 204кс) е изключена от скорост и педалът на съединителя е отпуснат, в купето се чува странно тракане.
Когато педалът на съединителя е натиснат пак на свободна предавка тракането изчезва.Съединителя комплект и маховик съм ги сменил преди 4 месеца.

Дали е въжмоно тракането да идва от лагерите на скоростна кутия(лагерите на първичния вал)
Маслото на ръчната скоростна кутия не е сменяно от над 75000км.

Днес го усетих това тракане на празен ход натискам съединителя и тракането го няма
Прочетох много теми някой викат аксиален лагер други лагери на скоростната кутия други съединител

Тампоните на двигателя отпадат като вариант сменени са в Дару.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Тракане на празен ход

Мнение от GecataBMW-E46 » 01 Ное 2014, 21:23

Аксиалния лагер или маховика толкова и е маховик особенно ако си го взел втора ръка пред полуразпад.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от streetracing12 » 01 Ное 2014, 21:24

Маховика съм го взел нов ЛУК няма как за 15000км да е пак за смяна

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 01 Ное 2014, 21:50

streetracing12 написа:Маховика съм го взел нов ЛУК няма как за 15000км да е пак за смяна

това не изключва варианта да е омазано нещо при монтажа или да са те натоварили в цената за нов маховик а всъщност да са оставили стария или да са взели друг втора ръка.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от streetracing12 » 01 Ное 2014, 21:56

Аз си го купих заедно с съединителя и го занесох в сервиз за смяна и ми дадоха стария маховики и съединител едва ли нещо е правено.
И какво само маховика ли може да е има толкова нещааа :banghead:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 01 Ное 2014, 22:47

streetracing12 написа:Аз си го купих заедно с съединителя и го занесох в сервиз за смяна и ми дадоха стария маховики и съединител едва ли нещо е правено.
И какво само маховика ли може да е има толкова нещааа :banghead:

Може и аксиалния лагер да е

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от streetracing12 » 02 Ное 2014, 0:59

Ще сменя всички лагери в скоростната кутия ще сменя аксиалния лагер на съединителя ще сменя и маслото с оригинално и ако пак трака... :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave:

И все пак някой ако знае от какво може да е да каже

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 02 Ное 2014, 7:23

streetracing12 написа:Ще сменя всички лагери в скоростната кутия ще сменя аксиалния лагер на съединителя ще сменя и маслото с оригинално и ако пак трака... :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave:

Може и кутията да не е фиксирана както трябва,но при всички положения трябва да се свали всичко и да се види, какво точно се е прецакало.Това,че е ново не значи нищо.Не купувайте излишно неща без да знаете точно какъв е проблема!Има достатъчно магазини и може да се реагира на момента.Важното е да се види и знае,какво се прави всъщност, и защо.При всички ситуации обаче смени сервиза!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 02 Ное 2014, 10:17

streetracing12 написа:Ще сменя всички лагери в скоростната кутия ще сменя аксиалния лагер на съединителя ще сменя и маслото с оригинално и ако пак трака... :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave:

Доста ще ти е трудно да смениш нещо по скоростите,защото за 6 степенната кутия резервни части няма...доколкото знам. Проблема не ти е в скоростите щом в движение и при по високи обороти шума не се засилва...огледай всички тампони ,меки връзки и аксиалния лагер.Успех :yes:

Назад към E46