Проблем с кантар на пистов ремък на вmw e46 320d 136
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- lstraxilov
- Потребител
-
Проблем с кантар на пистов ремък на вmw e46 320d 136
Здравейте колеги,при студен мотор се чува нещо като стържене,сменил съм ролките, ремъка и амортесиорчето, като загрее мотора шума намалява,мисля че е така наречения кантар, въпроса ми е ремонтира ли се или се продава нов и скъп ли е? Благодаря
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
Re: Проблем с кантар на пистов ремък на вmw e46 320d 136
колега я ни светни на кое викаш кантар,наи-вероятно е демферна шаиба щом другите ремъци и ролки са сменени

- released
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d
- Детайли за колата: M47D20
Да не би да е "пръта" на обтяжната... Той по-скоро скрибуца. Огледай добре от къде идва шума, ако не можеш сам, остави да прецени някой компетентен човек. Не се доверявайте на всеки втори. Възможно е и да не са направили както трябва нещо, когато са подменяли частите. Трудно е да се прецени по форума от какво може да е, а и с диагностика няма как да се хване, трябва преценка на място и добър слух 

В кантара има запресована втулка от антифрикционен материал (вид бабит), подменяш я и си готов.Защо не обърнеш внимание на генератора или по точно на лагерите му.
- bagera0524
- Потребител
-
- Кара: Е91 330xд
Колеги да направя и аз едно питане.Преди време бях отчупил парче от въпросния кантари си поръчах нов задно с оста на която се поставя.При смяната забелязах че едната ролка беше изкривена по външният диаметър сякаш от удар.След подробен оглед видях ,че липсва парче от ухото на амортисьорчето.И така смених кантара с оста , двете ролки , амортисьорчето и ремъка.След около 200км забелязвам ,че ремъка се износва от вътрешната страна (от към двигателя) а целя кантар е в парченца от ремъка сякаш от ренде.Някой ако има някакви идеи от какво може да се е получило това? Кантара и оста са оригинални от БМВ ,ролките и аморт. са ИНА ,ремъка е ДАЙКО ,колата е Е46 136к.с.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
6 мнения
• Страница 1 от 1