Тракане на празен ход
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- streetracing12
- младши ентусиаст
-
Тракане на празен ход
Здравейте когато колата(е46 330д 204кс) е изключена от скорост и педалът на съединителя е отпуснат, в купето се чува странно тракане.
Когато педалът на съединителя е натиснат пак на свободна предавка тракането изчезва.Съединителя комплект и маховик съм ги сменил преди 4 месеца.
Дали е въжмоно тракането да идва от лагерите на скоростна кутия(лагерите на първичния вал)
Маслото на ръчната скоростна кутия не е сменяно от над 75000км.
Днес го усетих това тракане на празен ход натискам съединителя и тракането го няма
Прочетох много теми някой викат аксиален лагер други лагери на скоростната кутия други съединител
Тампоните на двигателя отпадат като вариант сменени са в Дару.
Когато педалът на съединителя е натиснат пак на свободна предавка тракането изчезва.Съединителя комплект и маховик съм ги сменил преди 4 месеца.
Дали е въжмоно тракането да идва от лагерите на скоростна кутия(лагерите на първичния вал)
Маслото на ръчната скоростна кутия не е сменяно от над 75000км.
Днес го усетих това тракане на празен ход натискам съединителя и тракането го няма
Прочетох много теми някой викат аксиален лагер други лагери на скоростната кутия други съединител
Тампоните на двигателя отпадат като вариант сменени са в Дару.
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Re: Тракане на празен ход
Аксиалния лагер или маховика толкова и е маховик особенно ако си го взел втора ръка пред полуразпад.
- streetracing12
- младши ентусиаст
-
Маховика съм го взел нов ЛУК няма как за 15000км да е пак за смяна
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
streetracing12 написа:Маховика съм го взел нов ЛУК няма как за 15000км да е пак за смяна
това не изключва варианта да е омазано нещо при монтажа или да са те натоварили в цената за нов маховик а всъщност да са оставили стария или да са взели друг втора ръка.
- streetracing12
- младши ентусиаст
-
Аз си го купих заедно с съединителя и го занесох в сервиз за смяна и ми дадоха стария маховики и съединител едва ли нещо е правено.
И какво само маховика ли може да е има толкова нещааа

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
streetracing12 написа:Аз си го купих заедно с съединителя и го занесох в сервиз за смяна и ми дадоха стария маховики и съединител едва ли нещо е правено.
Може и аксиалния лагер да е
- streetracing12
- младши ентусиаст
-
Ще сменя всички лагери в скоростната кутия ще сменя аксиалния лагер на съединителя ще сменя и маслото с оригинално и ако пак трака...

И все пак някой ако знае от какво може да е да каже

streetracing12 написа:Ще сменя всички лагери в скоростната кутия ще сменя аксиалния лагер на съединителя ще сменя и маслото с оригинално и ако пак трака...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Може и кутията да не е фиксирана както трябва,но при всички положения трябва да се свали всичко и да се види, какво точно се е прецакало.Това,че е ново не значи нищо.Не купувайте излишно неща без да знаете точно какъв е проблема!Има достатъчно магазини и може да се реагира на момента.Важното е да се види и знае,какво се прави всъщност, и защо.При всички ситуации обаче смени сервиза!
- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
streetracing12 написа:Ще сменя всички лагери в скоростната кутия ще сменя аксиалния лагер на съединителя ще сменя и маслото с оригинално и ако пак трака...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Доста ще ти е трудно да смениш нещо по скоростите,защото за 6 степенната кутия резервни части няма...доколкото знам. Проблема не ти е в скоростите щом в движение и при по високи обороти шума не се засилва...огледай всички тампони ,меки връзки и аксиалния лагер.Успех

9 мнения
• Страница 1 от 1