Къде се намира радиаторът на парното на е46 330ci?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 4.0 TFSI

Къде се намира радиаторът на парното на е46 330ci?

Мнение от surfboard » 31 Окт 2014, 20:28

Здравейте, колеги. Имам болезнен опит с това радиаторче на предишната си кола. При нея беше под таблото и бяха големи драми, тъй като трябваше да се сваля цялото табло, за да се смени. Затова питам къде се намира при Е46? Пак ли е под таблото или някъде в двигателния отсек?
Сега и за проблема по същество - откакто застудя и започнах да пускам парното, забелязах, че колата започна да ми губи антифриз. На седмица доливам по 200 - 300 грама. Цяло лято нямах никакъв проблем, тъй като губенето на антифриз се случва винаги когато е студено и пускам парно. Наред с това, предното стъкло започна да ми се запотява от вътрешната страна - нещо, което преди не се случваше. Мисля, че не се запотява с обикновен конденз, а с изпарения от антифриз. Огледах за течове под стелките - засега няма. Забелязах също така, че парното не ми е силно както преди. Миналата зима щом фиксирах стойността на температурата на 25 градуса, вътре ми ставаше лошо от жега и не можеше да се стои в колата. А сега е просто хладно /дори не е и жега/.
Затова заподозрях като виновник радиаторчето на парното. Вече дали е то не знам. Има ли други възможни причинители на проблема ми и къде да ги търся?

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 1982 Corvette
Детайли за колата: WBS...

Re: Къде се намира радиаторът на парното на е46 330ci?

Мнение от XaH-kpyM » 31 Окт 2014, 21:06

Пак се сваля таблото.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 323i

Мнение от guiltyboy86 » 31 Окт 2014, 21:27

има достъп до него и през двигателния отсек сваляш филтър купето легенчето където ляга филтъра има една кора също се сваля и се открива радиаторът и винтелаторът сваляш и винтелатора и имаш достъп до радиатора но е ограничен незнам дали ще може да се смени от там

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 31 Окт 2014, 22:03

На някой хора трябва да им се забрани да пишат в техническите раздели. :banghead:
Радиаторчето на парното на Е46 се сменя без да се сваля таблото, през централната конзола.
Писано е преди.

/През двигателния отсег/ :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e46-323-2.5CI
Мечтае да кара: E46M3,E92

Мнение от vankodve » 31 Окт 2014, 22:57

boris_k написа:На някой хора трябва да им се забрани да пишат в техническите раздели. :banghead:
Радиаторчето на парното на Е46 се сменя без да се сваля таблото, през централната конзола.
Писано е преди.

/През двигателния отсег/ :mhihi:

Точно така е както ти казва колегата :yes: аз лично съм сменял радиаторче , работата е макс. 1 час, маха се малката жабка и пепелника радиаторчето е отзад, супер удобно и лесно, горните глупости не ги чети , :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 4.0 TFSI

Мнение от surfboard » 01 Ное 2014, 0:52

Мерси, колеги, а можете ли да ме насочите към човек, който да може грамотно да извърши смяната на въпросното радиаторче? Под грамотно имам предвид щадящо за пластмасите, без да се появяват скърцащи звуци и ненапаснати или счупени елементи след демонтажа на стария радиатор и монтажа на новия? Доколкото знам малко хора се съгласяват да извършват подобни манипулации, тъй като на старата ми кола търсих такъв човек цяла седмица и всеки втори казваше че не му се занимава точно с такъв монтаж. Явно всички са си мислили че трябва да се сваля цялото табло :D

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 01 Ное 2014, 15:57

Питай Oci
Изображение

Назад към E46