Къде се намира радиаторът на парното на е46 330ci?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Къде се намира радиаторът на парното на е46 330ci?
Здравейте, колеги. Имам болезнен опит с това радиаторче на предишната си кола. При нея беше под таблото и бяха големи драми, тъй като трябваше да се сваля цялото табло, за да се смени. Затова питам къде се намира при Е46? Пак ли е под таблото или някъде в двигателния отсек?
Сега и за проблема по същество - откакто застудя и започнах да пускам парното, забелязах, че колата започна да ми губи антифриз. На седмица доливам по 200 - 300 грама. Цяло лято нямах никакъв проблем, тъй като губенето на антифриз се случва винаги когато е студено и пускам парно. Наред с това, предното стъкло започна да ми се запотява от вътрешната страна - нещо, което преди не се случваше. Мисля, че не се запотява с обикновен конденз, а с изпарения от антифриз. Огледах за течове под стелките - засега няма. Забелязах също така, че парното не ми е силно както преди. Миналата зима щом фиксирах стойността на температурата на 25 градуса, вътре ми ставаше лошо от жега и не можеше да се стои в колата. А сега е просто хладно /дори не е и жега/.
Затова заподозрях като виновник радиаторчето на парното. Вече дали е то не знам. Има ли други възможни причинители на проблема ми и къде да ги търся?
Сега и за проблема по същество - откакто застудя и започнах да пускам парното, забелязах, че колата започна да ми губи антифриз. На седмица доливам по 200 - 300 грама. Цяло лято нямах никакъв проблем, тъй като губенето на антифриз се случва винаги когато е студено и пускам парно. Наред с това, предното стъкло започна да ми се запотява от вътрешната страна - нещо, което преди не се случваше. Мисля, че не се запотява с обикновен конденз, а с изпарения от антифриз. Огледах за течове под стелките - засега няма. Забелязах също така, че парното не ми е силно както преди. Миналата зима щом фиксирах стойността на температурата на 25 градуса, вътре ми ставаше лошо от жега и не можеше да се стои в колата. А сега е просто хладно /дори не е и жега/.
Затова заподозрях като виновник радиаторчето на парното. Вече дали е то не знам. Има ли други възможни причинители на проблема ми и къде да ги търся?
- XaH-kpyM
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 1982 Corvette
- Детайли за колата: WBS...
Re: Къде се намира радиаторът на парното на е46 330ci?
Пак се сваля таблото.
- guiltyboy86
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 323i
има достъп до него и през двигателния отсек сваляш филтър купето легенчето където ляга филтъра има една кора също се сваля и се открива радиаторът и винтелаторът сваляш и винтелатора и имаш достъп до радиатора но е ограничен незнам дали ще може да се смени от там
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
На някой хора трябва да им се забрани да пишат в техническите раздели.
Радиаторчето на парното на Е46 се сменя без да се сваля таблото, през централната конзола.
Писано е преди.
/През двигателния отсег/

Радиаторчето на парното на Е46 се сменя без да се сваля таблото, през централната конзола.
Писано е преди.
/През двигателния отсег/

- vankodve
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw e46-323-2.5CI
- Мечтае да кара: E46M3,E92
boris_k написа:На някой хора трябва да им се забрани да пишат в техническите раздели.![]()
Писано е преди.
/През двигателния отсег/
Точно така е както ти казва колегата

- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Мерси, колеги, а можете ли да ме насочите към човек, който да може грамотно да извърши смяната на въпросното радиаторче? Под грамотно имам предвид щадящо за пластмасите, без да се появяват скърцащи звуци и ненапаснати или счупени елементи след демонтажа на стария радиатор и монтажа на новия? Доколкото знам малко хора се съгласяват да извършват подобни манипулации, тъй като на старата ми кола търсих такъв човек цяла седмица и всеки втори казваше че не му се занимава точно с такъв монтаж. Явно всички са си мислили че трябва да се сваля цялото табло 

- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
7 мнения
• Страница 1 от 1