Екстри предлагани в Е39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Екстри предлагани в Е39
Колеги някои има ли списък с екстрите от Е39. Искам да разуча какво са предлагали от БМВ в тази серия.
От скоро съм собственик и на Е39 и имам едно нещо на тавана което е като малка кутиика с букса в нея. Намира се по средата на тавана някъде и е затворено в облицовка от плат ..
От скоро съм собственик и на Е39 и имам едно нещо на тавана което е като малка кутиика с букса в нея. Намира се по средата на тавана някъде и е затворено в облицовка от плат ..
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Re: Екстри предлагани в Е39
ares2 написа:Колеги някои има ли списък с екстрите от Е39. Искам да разуча какво са предлагали от БМВ в тази серия.
Халарма , има тема с екстри и бла бла. Ползвай търсачката.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Това е за алармата, обемен датчик. Заключи колата с отворени стъкла и след малко трябва да се включи алармата.
За екстрите има доста писано, трудно някой ще изброи всички монтирани в Е39.
За екстрите има доста писано, трудно някой ще изброи всички монтирани в Е39.

- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
omegaart написа:ares2 написа:Колеги някои има ли списък с екстрите от Е39. Искам да разуча какво са предлагали от БМВ в тази серия.
Халарма , има тема с екстри и бла бла. Ползвай търсачката.
Link?
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
да.. ставаше дума за линк или списък
аз не намерих много с търсачката и за това реших да пиша тема
извинете ако е глупава
но имам Е39 от скоро
преди се движех с 3 ти серии
аз не намерих много с търсачката и за това реших да пиша тема

извинете ако е глупава
но имам Е39 от скоро
преди се движех с 3 ти серии
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Conqueror написа:Най голямата екста на модела е мулти волана
е чак най-голямата..

- huligana90
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5
- Мечтае да кара: BMW X6М
- L0gic3rrоr
- Потребител
-
- Кара: Opel Insignia
Здравейте и от мен. Знам с какво око се гледа на дублирането на теми, затова пиша в тази.
От няколко години мечтая за е39, и след като вече мога да си я позволя започнах да търся повече информация за нея и да разглеждам оферти.
Вече се спрях на мотор и година - 530D след 2001. След като разгледах как вървят реших че мога да дам 8000~10000 лв, което мисля че е достатъчно.
Вече няколко дни се ровя из нета и търся информация,
но не намирам нищо което може еднозначно да отговори на въпросите ми.
Имам съмнения, че продавачите слагат нереални екстри в обявите. Да вземем например адаптивните предни светлини.
Забелязах че в 90% от обявите пише, че колата има посочената екстра. Усъмних се и за начало попитах гугъл.
Не намерих нищо за адаптивни светлини при е39 с изключение на един форум, в който твърдят че такова нещо никога не е имало предлагано за е39. (http://www.bimmerforums.com/forum/showthread.php?1555920-Question-about-adaptive-headlights)
Спомних си обаче, че веднъж видях клип в youtube, където бмв-то изглежда е с адаптивни светлини (https://www.youtube.com/watch?v=jjGMKNQ7ElE , началото на клипа)
След това реших да намеря пълен лист с екстрите които са предлагани за модела, когато открих това: http://www.e38.org/OptionCodes.pdf
Там за жалост също не откривам нищо такова.
Направих опит и с mobile.de, там зададох 530 след 2001 до 2004 с адаптивни светлини. Излязоха само 2 бмв-та, което пак не дава категоричен отговор, но все пак ме навява на мисълта, че по-скоро няма такава опция.
Търсих и тук, което ме доведе до тази тема.
И докато адаптивните светлини мога да ги проверя на място, когато видя колата (въпреки че определено не ми се иска да се занимавам с фалшиви обяви)
то има други екстри с които би било по-трудно.
Ето някои от тях, които се споменават доста често из обявите в мобиле.бг :
- Автоматичен контрол на стабилността (ASC)
- Ел. разпределяне на спирачното усилие (EBD)
- Контрол на налягането на гумите
- Система за защита от пробуксуване (ASR)
- Система за контрол на дистанцията (DISTRONIC)
- Система за подпомагане на спирането (Break Assist, BAS)
- Auto Start Stop function
- Подгряване на предното стъкло
Въпросите ми са следните:
1: Греша или при e39 ASC и ASR са DSC?
2: Според вас кои са правдоподобни, имате ли някоя от тях във вашето бмв
3: Как бих могъл да разбера на място дали колата има някоя от горе посочените екстри ?
Пс. Сетих се че мога да проверя с какви екстри е излязла колата по VIN, дори намерих темата във форума в която е описано и къде мога да го проверя, което е супер, но все пак би било добре да знам кое от това което пишат из обявите не е вярно, за да не се подвеждам по това.
След като избера няколко от бмв-тата които се предлагат, мога да поискам VIN кодовете от продавачите, и ако те са така благосклонни да ми го дадат, всичко ще е чудесно
От няколко години мечтая за е39, и след като вече мога да си я позволя започнах да търся повече информация за нея и да разглеждам оферти.
Вече се спрях на мотор и година - 530D след 2001. След като разгледах как вървят реших че мога да дам 8000~10000 лв, което мисля че е достатъчно.
Вече няколко дни се ровя из нета и търся информация,
но не намирам нищо което може еднозначно да отговори на въпросите ми.
Имам съмнения, че продавачите слагат нереални екстри в обявите. Да вземем например адаптивните предни светлини.
Забелязах че в 90% от обявите пише, че колата има посочената екстра. Усъмних се и за начало попитах гугъл.
Не намерих нищо за адаптивни светлини при е39 с изключение на един форум, в който твърдят че такова нещо никога не е имало предлагано за е39. (http://www.bimmerforums.com/forum/showthread.php?1555920-Question-about-adaptive-headlights)
Спомних си обаче, че веднъж видях клип в youtube, където бмв-то изглежда е с адаптивни светлини (https://www.youtube.com/watch?v=jjGMKNQ7ElE , началото на клипа)
След това реших да намеря пълен лист с екстрите които са предлагани за модела, когато открих това: http://www.e38.org/OptionCodes.pdf
Там за жалост също не откривам нищо такова.
Направих опит и с mobile.de, там зададох 530 след 2001 до 2004 с адаптивни светлини. Излязоха само 2 бмв-та, което пак не дава категоричен отговор, но все пак ме навява на мисълта, че по-скоро няма такава опция.
Търсих и тук, което ме доведе до тази тема.
И докато адаптивните светлини мога да ги проверя на място, когато видя колата (въпреки че определено не ми се иска да се занимавам с фалшиви обяви)
то има други екстри с които би било по-трудно.
Ето някои от тях, които се споменават доста често из обявите в мобиле.бг :
- Автоматичен контрол на стабилността (ASC)
- Контрол на налягането на гумите
Въпросите ми са следните:
1: Греша или при e39 ASC и ASR са DSC?
2: Според вас кои са правдоподобни, имате ли някоя от тях във вашето бмв
3: Как бих могъл да разбера на място дали колата има някоя от горе посочените екстри ?
Пс. Сетих се че мога да проверя с какви екстри е излязла колата по VIN, дори намерих темата във форума в която е описано и къде мога да го проверя, което е супер, но все пак би било добре да знам кое от това което пишат из обявите не е вярно, за да не се подвеждам по това.
След като избера няколко от бмв-тата които се предлагат, мога да поискам VIN кодовете от продавачите, и ако те са така благосклонни да ми го дадат, всичко ще е чудесно

Cyberly yours, L0gic3rror
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Te обявите пишат и "дълга база" за какви ли не BMW-та, но такова понятие освен при 7-ма серия няма. Адаптивни светлини при Е39 няма, така им викат, защото като пуснеш фаровете и си минава чек на моторчетата за нагоре-надолу на фаровете. При BMW има само ASC и DSC, като първата (АSC) няма нииииищо общо с втората (DSC), а и след 2001г мисля че няма Е39 с ASC (освен ако някой специално не е искал да спести пари, като си я е купувал нова).
Тези екстри също не съществуват при Е39:
Въобще, какво пише в обявата няма нищо общо с реалноста. Само като видиш на какви обрани бустани им казват "с всички екстри за модела" и трябва да ти е ясно, колко разбират продавачите
Ето ти един пример за Е39, на което от абсолютно всички предлагани екстри за модела му липсват само стъклопакет, с-ма за налягане в гумите и печка http://www.bmwarchive.org/vin/gg88271.pdf
Тези екстри също не съществуват при Е39:
Въобще, какво пише в обявата няма нищо общо с реалноста. Само като видиш на какви обрани бустани им казват "с всички екстри за модела" и трябва да ти е ясно, колко разбират продавачите

Ето ти един пример за Е39, на което от абсолютно всички предлагани екстри за модела му липсват само стъклопакет, с-ма за налягане в гумите и печка http://www.bmwarchive.org/vin/gg88271.pdf
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
L0gic3rrоr написа:След като избера няколко от бмв-тата които се предлагат, мога да поискам VIN кодовете от продавачите,
и ако те са така благосклонни да ми го дадат, всичко ще е чудесно
Дори и да не са склонни, като идеш да я гледаш колата, отваряш капака, гледаш VIN-а и проверяваш на телефона

И след това веднага почват да шикалкавят за годината

ония им вика от Германия, па тя по VIN италианка

Conqueror написа:Най голямата екста на модела е мулти волана
Мен пък повече ме кефят стъклопакета и S-EDC-то

а ако някой иска, може да го оспори

А и това - Climate comfort windscreen

А бе има си екстри, дето са много по-яки от това мултиволан, дето почти всички Е39-ки го имат

P.S. Трябваше ми малко време да покарам с тия екстри за да ги оценя подобаващо

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- L0gic3rrоr
- Потребител
-
Това обяснява доста и улеснява нещата
, благодаря за инфото.
Чудя се още няколко неща:
Първо - след като изгледах този клип :https://www.youtube.com/watch?v=unL8HpMeVTA останах с впечатлението, че active steering-a е част от стандартното обурудване при е39. Но според wiki, "Standard equipment on both models included dual front and side airbags, anti-lock brakes, traction control, power steering, and air conditioning." (има се предвид 528i и 540i, но за останалите модификации не пише нищо, а както стана ясно 530D е двигателя който ме интересува http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_5_Series_(E39)). Дано не съм се объркал че power steering и active steering са едно и същно нещо.
Второ - освен от бутоните разположени под климатроника, там от където се командва DSC-то и парктроника, ако има такъв, може ли да се пуска отоплението на седалките от навигацията (
) , понеже виждам че и тази екстра се споменава често, а не виждам във всяко бмв да има бутони за нея? (По-скоро мисля че пак малко се изхвърлят, но нека питам
)
И трето - до колкото разбирам печката е доста често срещана екстра при 530-ките. Чудя се, дали тя не е част от стандартното им обурудване?

Чудя се още няколко неща:
Първо - след като изгледах този клип :https://www.youtube.com/watch?v=unL8HpMeVTA останах с впечатлението, че active steering-a е част от стандартното обурудване при е39. Но според wiki, "Standard equipment on both models included dual front and side airbags, anti-lock brakes, traction control, power steering, and air conditioning." (има се предвид 528i и 540i, но за останалите модификации не пише нищо, а както стана ясно 530D е двигателя който ме интересува http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_5_Series_(E39)). Дано не съм се объркал че power steering и active steering са едно и същно нещо.
Второ - освен от бутоните разположени под климатроника, там от където се командва DSC-то и парктроника, ако има такъв, може ли да се пуска отоплението на седалките от навигацията (

И трето - до колкото разбирам печката е доста често срещана екстра при 530-ките. Чудя се, дали тя не е част от стандартното им обурудване?
- L0gic3rrоr
- Потребител
-
Честно казано за пръв път чувам за EDC, до сега не съм го виждал като опция, явно се среща рядко. А какво имате предвид под стъклопакет?
Не съм чувал и за Climate comfort windscreen
Не съм чувал и за Climate comfort windscreen

- the_gate
- ентусиаст
-
- Кара: E38
L0gic3rrоr написа:Честно казано за пръв път чувам за EDC, до сега не съм го виждал като опция, явно се среща рядко. А какво имате предвид под стъклопакет?
EDC oпределено си е рядка екстра,може би слагана на по големите мотори и то не на всички
....стъклопакета си е стара екстра на марката ...лесно се познава ...самия прозорец е двоен с черен кант ограден и е дебел около 8мм
най ме кефи като кажат че било с бронирани стъкла за стъклопакета

а за печките мисля че се вграждат фабрично на всички d-та
Climate comfort windscreen е нещо като фолио(не точно фолио) на предното стъкло което спира частично пряка и непряка слънчева светлина и според производителя може да спомага за разлика в купето до 10 градуса
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Active steering в Е39 няма, има го от Е60 нагоре. При Е39 има сервотроник, което е с-ма, която втвърдява волана над 40км/ч, а на място се върти много по-лесно от такива без сервотроник. Всички 530 и 525d имат печка, но не всички могат да я ползват индивидуално, освен ако не се кодира колата. Climate comfort windscreen е лилавеещото челно стъкло, което не пропуска UV лъчи и е перфектна екстра за нашия климат.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3