Наливане на повече масло
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- matt_r6
- Потребител
-
- Кара: 330i E46
Наливане на повече масло
Здравейте,колеги
Искам да попитам какво се случва,ако при смяна на маслото се налее повече-около 700 мл?
Колата е e46 330i и доколкото знам побира 6.2-3,а майстора ми е налял 7 литра...В същия ден ми е сменил и водата с антифриз
и след като си взех колата забелязах,че доста пуши,особено на празен ход.Мисля си може ли да е от това,че е налял повече?

Искам да попитам какво се случва,ако при смяна на маслото се налее повече-около 700 мл?
Колата е e46 330i и доколкото знам побира 6.2-3,а майстора ми е налял 7 литра...В същия ден ми е сменил и водата с антифриз
и след като си взех колата забелязах,че доста пуши,особено на празен ход.Мисля си може ли да е от това,че е налял повече?
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Re: Наливане на повече масло
matt_r6 написа:Здравейте,колеги![]()
Аз лично бих направил две неща:
1. Ще източа 1 литър и след това ще доливам докато нивото се покачи до максимума на щеката.
2. Ще забравя за този "майстор".
- bawarec 73
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: купе
Колегата е прав точиш 1 литър и наливаш наново.
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
Ако не ти се занимава с точене... развиваш пробката и го вадиш и после си сипваш колкото искаш ....
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Махаш щеката и с едно маркуче и една конска спринцовка си точиш колкото масло трябва... Това да слизаш под колата да развиваш пробки да се цапаш ,че да текне повече от колкото трябва... Забрави за тая пробка
Аз съм си патил и от пробката съм го правил и доста цапане беше, докато от щеката с маркучето чиста работа 

- maikooo
- младши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
matt_r6 написа:Здравейте,колеги![]()
Мотора ти събира 6,5 литра, а не 6,2-3. Преди да точиш каквото и да било виж по щека до къде ти е нивото, ако майстора е източил добре старото масло и е налял новото до максимум може и да събере 7 литра

Последна промяна maikooo на 30 Окт 2014, 10:11, променена общо 1 път

- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Какво може да се случи ако има малко повче масло? Питам,защото в събота бях в сервиз за смяна на масло. Наляха ми 7 литра. Нивото на щеката беше малко преди или точно на макса.Двигателя е М54б25, а не вярвам б30 да е с по-малко масло от б25.
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
Драгослав написа:Какво може да се случи ако има малко повче масло? Питам,защото в събота бях в сервиз за смяна на масло. Наляха ми 7 литра. Нивото на щеката беше малко преди или точно на макса.Двигателя е М54б25, а не вярвам б30 да е с по-малко масло от б25.
Щом ти е на макса какво те притеснява ? Резервоара с гориво винаги на средата ли си го държиш

- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Въпроса ми беше какво може да се случи ако има повече масло. Ако събира примерно 6.5л и ако се налеят 7 и 8 литра все ще е на макса,но ще бъде литър и половина над.Не видях общото с резервоара за гориво. 

- torbalan5560
- кандидат ентусиаст
-
Можеш много лошо да повредиш мотора,защото ще натовариш всички уплътнения с повечето налягане и все ще избие отнякъде.Най - добре не си правете експерименти с повече от 200-300мл над max,просто не си заслужава риска 

- matt_r6
- Потребител
-
- Кара: 330i E46
Ясно,мерси
Значи трябва да търся другаде причината за пушека
Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk
Драгослав написа:Въпроса ми беше какво може да се случи ако има повече масло. Ако събира примерно 6.5л и ако се налеят 7 и 8 литра все ще е на макса,но ще бъде литър и половина над.Не видях общото с резервоара за гориво.
Няма как да ти налеят 1-1.5 литра повече от колкото събира и винаги да е на макс-а на щеката.
Ако ти налеят толкова, колкото трябва, то и на щеката ще е на макс. Ако ти налеят толкова колкото трябва + 1 литър, то и на щеката ще е с 1 литър отгоре в небесата над макса.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
Маслото нали се проверява на загрят двигател до нормална работна температура, гасиш и проверяваш след 10тина минути?!?!?
13 мнения
• Страница 1 от 1